Ухвала
від 27.03.2014 по справі 925/395/14
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

18005, м. Черкаси, бульвар Шевченка, 307, тел. канцелярії (0472) 45-24-38, inbox@ck.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

27 березня 2014 року Справа № 925/395/14

Господарський суд Черкаської області в складі головуючого судді Пащенко А.Д., із секретарем судового засідання Ковбою І.М,

за участю представників: позивача: Свіренюк О.Ю. - за довіреністю, відповідача: Гартингер С.М. - за довіреністю,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в приміщенні господарського суду Черкаської області справу

за позовом публічного акціонерного товариства "Державний експортно-імпортний банк України" в особі філії публічного акціонерного товариства "Державний експортно-імпортний банк України" в м. Черкасах

до закритого акціонерного товариства "Підприємство "Культтовари"

про зобов'язання вчинити дії,

ВСТАНОВИВ:

Заявлено позов про зобов'язання голову ліквідаційної комісії закритого акціонерного товариства "Підприємство "Культтовари" включити філію публічного акціонерного товариства "Державний експортно-імпортний банк України" в м. Черкасах до реєстру вимог кредиторів з грошовими вимогами, що забезпечені заставою та іпотекою.

До початку судового засідання від відповідача надійшло клопотання про припинення провадження у справі на підставі п. 1-1 ч. 1 ст. 80 ГПК України у зв'язку з тим, що 27.02.2014 акціонерами ЗАТ "Підприємство "Культтовари" прийнято рішення про припинення процедури ліквідації товариства, відновлення його діяльності та діяльності керівних органів і внесено відповідні відомості до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців, таким чином, на даний час вимога позивача не може розглядатися судом, оскільки відсутня сама ліквідаційна комісія, за рахунок якої можуть бути задоволені вимоги позивача, тобто відсутній предмет спору.

У судовому засіданні:

представник відповідача підтримав клопотання про припинення провадження у справі та пояснив, що 27.02.2014 на позачергових загальних зборах акціонерів було прийняте рішення про припинення процедури ліквідації товариства і запис про це внесений до Єдиного державного реєстру юридичних та фізичних осіб - підприємців, він додав до клопотання виписку із ЄДР, у якій відсутній запис про голову ліквідаційної комісії та вказано керівника товариства, запис про знаходження у стані припинення також відсутній;

представник позивача пояснив, що на день подання позову відповідач знаходився в стані припинення, тому позивач звернувся з даним позовом до суду, напередодні судового засідання 26.03.2014 позивач отримав витяг із ЄДР, у якому є запис про те, що товариство знаходиться в стані припинення за рішенням засновників і цей витяг поданий суду на його вимогу;

представник відповідача звернув увагу на те, що виписка з ЄДР отримана представником відповідача 26.03.2014 о 12:08, а Витяг з ЄДР був отриманий позивачем в цей же день 26.03.2014, але о 09:52, тобто, до внесення запису про рішення позачергових загальних зборів про припинення процедури ліквідації товариства;

представник позивача не заперечив проти припинення провадження у справі та просив відшкодувати з відповідача сплачений позивачем судовий збір в сумі 1 218 грн., пояснив, що оригінал ухвали суду № 925/338/14 від 04.03.2014 втрачений, тому він надасть довідку територіального відділення Державної казначейської служби про зарахування судового збору до Державного бюджету України та стверджує, що судовий збір із Державного бюджету не повертався у зв'язку з відсутністю підстав для цього.

Дослідивши матеріали справи, розглянувши клопотання відповідача про припинення провадження у справі, заслухавши пояснення та доводи представників сторін, суд приходить до висновку, що клопотання відповідача підлягає задоволенню, а провадження у справі - припиненню, з огляду на таке.

11.03.2014 позивач подав позовну заяву про зобов'язання голови ліквідаційної комісії закритого акціонерного товариства "Підприємство "Культтовари" включити філію публічного акціонерного товариства "Державний експортно-імпортний банк України" в м. Черкасах до реєстру вимог кредиторів з грошовими вимогами, що забезпечені заставою та іпотекою. Із поданих представником відповідача доказів вбачається, що 27.02.2014 на позачергових загальних зборах акціонерів ЗАТ "Підприємство "Культтовари" було прийнято рішення про припинення процедури ліквідації товариства, введеної рішенням позачергових загальних зборів від 15.11.2013, відновлення діяльності товариства та діяльності його керівних органів, оформлене протоколом № 4.

У Виписці з Єдиного державного реєстру юридичних та фізичних осіб - підприємців від 26.03.2014, наданій представником відповідача, внесений запис про те, що керівником товариства є Оксамитний М.В.

До прийняття рішення у даній справі суд отримав Витяг з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців, у якому вказано, що закрите акціонерне товариство "Підприємство "Культтовари" (ідентифікаційний код 01553155) не перебуває в процесі припинення.

Таким чином, суд приходить до висновку, що наявними у справі доказами підтверджено факт того, що ЗАТ "Підприємство "Культтовари" не перебуває в процесі припинення, діяльність товариства та його керівних органів відновлена, отже, ліквідаційна комісія відсутня, тому станом на день розгляду справи предмет спору між сторонами відсутній.

Відповідно до припису пункту 1-1 ч. 1 статті 80 Господарського процесуального кодексу України господарський суд припиняє провадження у справі, якщо відсутній предмет спору.

З огляду на викладене, провадження у даній справі підлягає припиненню на підставі пункту 1-1 ч. 1 статті 80 ГПК України.

Виходячи з викладеного, керуючись п. 1-1 ч. 1 ст. 80 ГПК України, суд

УХВАЛИВ:

Провадження у справі № 925/395/14 припинити.

Ухвалу може бути оскаржено до Київського апеляційного господарського суду через господарський суд Черкаської області.

Суддя А.Д.Пащенко

СудГосподарський суд Черкаської області
Дата ухвалення рішення27.03.2014
Оприлюднено31.03.2014
Номер документу37903438
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —925/395/14

Ухвала від 27.03.2014

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Пащенко А.Д.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні