Постанова
від 31.03.2014 по справі 813/1190/14
ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД 79018, м. Львів, вул. Чоловського, 2; e-mail: inbox@adm.lv.court.gov.ua; тел.: (032)-261-58-10 П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

31 березня 2014 року Справа № 813/1190/14

Львівський окружний адміністративний суд у складі головуючого - судді Мричко Н.І. розглянувши в порядку скороченого провадження адміністративну справу за позовом Державної податкової інспекції у Франківському районі м.Львова Головного управління Міндоходів у Львівській області до Товариства з обмеженою відповідальністю «ОМЕГА-ГРУП» про припинення підприємницької діяльності, -

встановив:

Державна податкова інспекція у Франківському районі м.Львова Головного управління Міндоходів у Львівській області (надалі - ДПІ у Франківському районі м.Львова ГУ Міндоходів у Львівській області) звернулася до Львівського окружного адміністративного суду з позовом, в якому просить припинити підприємницьку діяльність Товариства з обмеженою відповідальністю «ОМЕГА-ГРУП» (надалі - ТзОВ «ОМЕГА-ГРУП»), яке не подає до органів державної податкової служби податкової звітності.

В обґрунтування позовних вимог покликається на те, що відповідач ТзОВ «ОМЕГА-ГРУП» більше року не подає до ДПІ у Франківському районі м.Львова Головного управління Міндоходів у Львівській області податкової звітність, в зв'язку з чим позивач просить припинити підприємницьку діяльність відповідача.

Згідно з ухвалою суду від 12 лютого 2014 року скорочене провадження у даній справі відкрито.

Відповідачу надіслано судом копію ухвали про відкриття скороченого провадження разом із копією позовної заяви з додатками до неї, та запропоновано протягом десяти днів з дня одержання вказаних вище документів подати заперечення проти позову та необхідні документи або заяву про визнання позову. Проте, поштовий конверт повернено до суду з відміткою органу зв'язку «за закінченням терміну зберігання». Відповідно до вимог ч. 4 ст. 33, ч. 11 ст. 35 КАС України судове повідомлення вважається врученим відповідачу 16 березня 2014 року. У встановлений строк заперечень чи пояснень відповідача щодо даного адміністративного позову до суду не надходило.

Оскільки судом належним чином виконано свій обов'язок щодо повідомлення відповідача, тому суд дійшов до висновку про наявність достатніх підстав для розгляду справи в порядку скороченого провадження, без проведення судового засідання та виклику осіб, які беруть участь у справі.

У відповідності до положень ч. 4 ст. 183-2, п. 2 ч. 5 ст. 183-2 Кодексу адміністративного судочинства України суддя розглядає справу в порядку скороченого провадження одноособово, без проведення судового засідання та виклику осіб, які беруть участь у справі.

Розглянувши матеріали справи, оцінивши повідомлені позивачем обставини та долучені до справи докази на їх підтвердження суд встановив наступне.

ТзОВ «ОМЕГА-ГРУП» 18.07.2005 року зареєстроване як юридична особа за адресою: 79060, Львівська область, м.Львів, Франківський район, вул. Наукова, будинок №7, код ЄДРПОУ - 33667267, що підтверджується витягом з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців від 22.11.2013 року за №17627756.

Як слідує з Акта ДПІ у Франківському районі м.Львова ГУ Міндоходів у Львівській області №99 від 21.01.2014 року відповідачем остання звітна податкова декларація з податку на доходи фізичних осіб подана за лютий 2011 року 18.03.2011 року.

Відповідно до довідки ДПІ у Франківському районі м.Львова ГУ Міндоходів у Львівській області від 14.01.2014 року № 302/9/20-2020 станом на 13.01.2014 року відповідач заборгованості по податках перед бюджетом не має.

У відповідності до підпункту 16.1.3. статті 16 Податкового кодексу України платник податків зобов'язаний подавати до контролюючих органів у порядку, встановленому податковим та митним законодавством, декларації, звітність та інші документи, пов'язані з обчисленням і сплатою податків та зборів.

Платник податків зобов'язаний за кожний встановлений цим Кодексом звітний період подавати податкові декларації щодо кожного окремого податку, платником якого він є, відповідно до цього Кодексу незалежно від того, чи провадив такий платник податку господарську діяльність у звітному періоді (пункт 49.2. статті 49 Податкового кодексу України).

Пунктом 36.5. статті 36 Податкового кодексу України передбачено, що відповідальність за невиконання або неналежне виконання податкового обов'язку несе платник податків.

Згідно підпункту 20.1.12 статті 20 Податкового кодексу України органи державної податкової служби мають право у випадках, встановлених законом, звертатися до суду щодо припинення юридичної особи та підприємницької діяльності фізичною особою-підприємцем та/або про визнання недійсними установчих (засновницьких) документів суб'єктів господарювання.

Відповідно до частини 1 статті 59 Господарського кодексу України припинення діяльності суб'єкта господарювання здійснюється шляхом його реорганізації (злиття, приєднання, поділу, перетворення) або ліквідації - за рішенням власника (власників) чи уповноважених ним органів, за рішенням інших осіб - засновників суб'єкта господарювання чи їх правонаступників, а у випадках, передбачених законами, - за рішенням суду.

Враховуючи неподання відповідачем фінансової звітності більше одного року, суд приходить до висновку про наявність підстав для прийняття рішення про припинення юридичної особи ТзОВ «ОМЕГА-ГРУП».

Відповідно до вимог ч. 4 ст. 94 КАС України, судові витрати у формі судового збору, з відповідача не належить стягувати.

Виходячи з системного аналізу наведених норм права, суд приходить до висновку про визнання позову обґрунтованим та таким, що підлягає задоволенню.

Керуючись ст.ст. 4, 7-11, 14, 69-71, 72, 86, 87, 94, 159, 160-163 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

адміністративний позов задовольнити повністю.

Припинити юридичну особу Товариства з обмеженою відповідальністю «ОМЕГА-ГРУП», розташованого за адресою: 79060, Львівська область, м.Львів, Франківський район, вул. Наукова, будинок №7 (код ЄДРПОУ - 33667267).

Копію постанови суду, після набрання нею законної сили, направити державному реєстратору Виконавчого комітету Львівської міської ради для внесення до Єдиного державного реєстру запису про судове рішення щодо припинення підприємницької діяльності фізичної особи - підприємця.

Постанову суду звернути до негайного виконання.

Апеляційна скарга подається до адміністративного суду апеляційної інстанції через суд першої інстанції, який ухвалив оскаржуване судове рішення. Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до суду апеляційної інстанції.

Апеляційна скарга на постанову суду першої інстанції подається протягом десяти днів з дня її проголошення, а в разі складення постанови у повному обсязі у відповідності до ч. 3 ст. 160 цього Кодексу, апеляційна скарга подається протягом десяти днів з дня отримання копії постанови.

У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішення за наслідками апеляційного провадження.

Суддя Мричко Н.І.

СудЛьвівський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення31.03.2014
Оприлюднено02.04.2014
Номер документу37939449
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —813/1190/14

Постанова від 31.03.2014

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Мричко Наталія Іванівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні