Постанова
від 31.03.2014 по справі 820/3772/14
ХАРКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Харківський окружний адміністративний суд 61004, м. Харків, вул. Мар'їнська, 18-Б-3, inbox@adm.hr.court.gov.ua

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

Харків

31 березня 2014 р. № 820/3772/14

Харківський окружний адміністративний суд у складі головуючого судді - Волкова Л.М., розглянув у порядку скороченого провадження у приміщенні суду справу за адміністративним позовом Державної податкової інспекції у Дзержинському районі м. Харкова Головного управління Міндоходів у Харківській області до Товариства з обмеженою відповідальністю Багатопрофільна фірма "НОРМА" про припинення юридичної особи,-

ВСТАНОВИВ:

Позивач звернувся до Харківського окружного адміністративного суду з позовною заявою, в якій просив суд припинити юридичну особу Товариство з обмеженою відповідальністю Багатопрофільна фірма "НОРМА".

В обґрунтування позовних вимог позивачем в позові зазначено наступне. Товариство з обмеженою відповідальністю Багатопрофільна фірма "НОРМА" зареєстроване як юридична особа та взято на облік до ДПІ у Дзержинському районі м. Харкова Головного управління Міндоходів у Харківській області з 01.02.1996 року. В порушення вимог чинного законодавства, відповідач не надає податкову звітність до податкової з 2 кварталу 2011 року. Неподання протягом року органам державної податкової служби податкових декларацій, документів фінансової звітності відповідно до закону є підставами для постановлення судового рішення про припинення юридичної особи, у зв'язку з чим позивач просив суд припинити юридичну особу Товариство з обмеженою відповідальністю Багатопрофільна фірма "НОРМА".

Копія ухвали про відкриття скороченого провадження була надіслана відповідачеві за адресою внесеною до ЄДРЮОФОП, але поштове відправлення було повернуто до суду, у зв'язку з закінченням терміну зберігання.

Відповідно до ст. 35 КАС України у разі повернення поштового відправлення із повісткою, яка не вручена адресату з незалежних від суду причин, вважається, що така повістка вручена належним чином.

Таким чином, відповідач є належним чином повідомлений про наслідки неподання заперечень проти позову та необхідних документів або заяви про визнання позову до суду, з огляду на що суд, оцінивши повідомлені позивачем обставини, дослідивши матеріали справи, приходить до висновку задоволення позову, виходячи з наступного.

Товариство з обмеженою відповідальністю Багатопрофільна фірма "НОРМА" було зареєстроване як юридична особа та взято на облік до ДПІ у Дзержинському районі м. Харкова Головного управління Міндоходів у Харківській області з 01.02.1996 року.

Відповідно до п.п. 16.1.3. ст. 16 Податкового кодексу України платник податків зобов'язаний подавати до контролюючих органів у порядку, встановленому податковим та митним законодавством, декларації, звітність та інші документи, пов'язані з обчисленням і сплатою податків та зборів.

Починаючи з 2 кварталу 2011 року відповідач до ДПІ у Дзержинському районі м. Харкова Головного управління Міндоходів у Харківській області, ніякої фінансової звітності, інших документів, пов'язаних з обчисленням та сплатою податків не подавав.

Відповідач заборгованості зі сплати податків, зборів (обов'язкових платежів) станом на дату судового засідання не має.

Згідно з п.п. 16.1.2. ст. 16 Податкового кодексу України платник податків зобов'язаний вести в установленому порядку облік доходів і витрат, складати звітність, що стосується обчислення і сплати податків та зборів.

Відповідно до ч. 1 ст. 238 Господарського кодексу України за порушення встановлених законодавчими актами правил здійснення господарської діяльності до суб'єктів господарювання можуть бути застосовані уповноваженими органами державної влади або органами місцевого самоврядування адміністративно-господарські санкції, тобто заходи організаційно-правового або майнового характеру, спрямовані на припинення правопорушення суб'єкта господарювання та ліквідацію його наслідків.

Згідно з п.п. 33.3. ст. 33 Податкового кодексу України базовий податковий (звітний) період - період, за який платник податків зобов'язаний здійснювати розрахунки податків, подавати податкові декларації (звіти, розрахунки) та сплачувати до бюджету суми податків та зборів, крім випадків, передбачених цим Кодексом, коли контролюючий орган зобов'язаний самостійно визначити суму податкового зобов'язання платника податку.

Відповідач, в порушення вимог п.п. 49.18.2. ст. 49 Податкового кодексу України, яким передбачено, що податкові декларації, крім випадків, передбачених цим Кодексом, подаються за базовий звітний (податковий) період, що дорівнює календарному кварталу або календарному півріччю (у тому числі в разі сплати квартальних або піврічних авансових внесків) - протягом 40 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного (податкового) кварталу (півріччя), не подає фінансову звітність до ДПІ у Дзержинському районі м. Харкова Головного управління Міндоходів у Харківській області з 2 кварталу 2011 року.

Відповідно до ч. 1 та ч. 6 ст. 59 Господарського кодексу України припинення діяльності суб'єкта господарювання здійснюється шляхом його ліквідації за рішенням суду з підстав скасування державної реєстрації такого суб'єкта господарювання.

Станом на дату розгляду справи в суді відповідачем до ДПІ у Дзержинському районі м. Харкова Головного управління Міндоходів у Харківській області з 2 кварталу 2011 року не подавалась.

Частиною 1 статті 46 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних та фізичних осіб-підприємців» державна реєстрація припинення підприємницької діяльності фізичної особи - підприємця проводиться у разі постановлення судового рішення про припинення підприємницької діяльності фізичної особи - підприємця.

Відповідно до п. 3 ч. 2 ст. 46 Закону України „Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців" підставою для постановлення судового рішення про припинення підприємницької діяльності фізичної особи-підприємця є неподання протягом року органам державної податкової служби податкових декларацій, документів фінансової звітності відповідно до закону.

Згідно з ч. 1 ст. 256 КАС України негайно виконуються постанови суду, прийняті в порядку скороченого провадження.

Відповідно до ч. 4 ст. 94 КАС України у справах, в яких позивачем є суб'єкт владних повноважень, а відповідачем -фізична чи юридична особа, судові витрати, здійснені позивачем, з відповідача не стягуються.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 16, 20, 33, 34, 49 Податкового кодексу України, ст.ст. 59, 238 Господарського кодексу України, ст. 46 Закону України „Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців", ст.ст. 9, 94, 122, 160, 161, 163, 167, 183-2, 186, 254, 256 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

1. Адміністративний позов Державної податкової інспекції у Дзержинському районі м. Харкова Головного управління Міндоходів у Харківській області до Товариства з обмеженою відповідальністю Багатопрофільна фірма "НОРМА" про припинення юридичної особи- задовольнити в повному обсязі.

2. Припинити юридичну особу Товариство з обмеженою відповідальністю Багатопрофільна фірма "НОРМА" (ідентифікаційний код: 23907665, місце знаходження: пров. Леніна 58, кв. 422, м. Харків, 61072).

3. Копію постанови направити до Реєстраційної служби Харківського міського управління юстиції.

4. Постанова суду в частині припинення юридичної особи Товариство з обмеженою відповідальністю Багатопрофільна фірма "НОРМА" підлягає негайному виконанню.

5. Постанова може бути оскаржена в Харківський апеляційний адміністративний суд через Харківський окружний адміністративний суд шляхом подачі апеляційної скарги у десятиденний строк з дня отримання копії постанови.

6. Постанова, крім випадків її оскарження в апеляційному порядку, є остаточною.

Суддя Волкова Л.М.

СудХарківський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення31.03.2014
Оприлюднено03.04.2014
Номер документу37956220
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —820/3772/14

Ухвала від 05.03.2014

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Волкова Л.М.

Постанова від 31.03.2014

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Волкова Л.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні