Постанова
від 31.03.2014 по справі 810/1846/14
КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

31 березня 2014 року 810/1846/14

Суддя Київського окружного адміністративного суду Лиска І.Г., розглянувши у порядку письмового провадження адміністративну справу за позовом Бориспільської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління Міндоходів у Київській області до Комунального підприємства "Управління капітального будівництва "Бориспільміськінвестбуд" про припинення юридичної особи,

в с т а н о в и в:

До Київського окружного адміністративного суду звернулась Бориспільська об'єднана державна податкова інспекція Головного управління Міндоходів у Київській області з позовом до Комунального підприємства "Управління капітального будівництва "Бориспільміськінвестбуд" про припинення юридичної особи.

У позовній заяві позивач зазначає, що відповідач з 2011 року не подає до Бориспільської ОДПІ Київської області податкові декларації, іншу звітність, передбачену чинним законодавством України , в зв'язку з чим позивач просить прийняти постанову про припинення юридичної особи-Комунального підприємства "Управління капітального будівництва "Бориспільміськінвестбуд".

Представник позивача в судове засідання не з'явився, про розгляд справи повідомлений належним чином, 31.03.2014 року представник позивача Безсмертна М.Т. надала суду заяву, в якій просив розглядати справу у порядку письмового провадження.

Відповідач у судове засідання не з'явився, про розгляд справи повідомлявся належним чином, відзиву на позов не надав, явку своїх представників в судове засідання не забезпечив.

На підставі ст. 122, ч. 6 статті 128 Кодексу адміністративного судочинства України судом прийнято рішення про розгляд справи у порядку письмового провадження.

Розглянувши позовну заяву, дослідивши інші матеріали справи, суд дійшов висновку, що позов підлягає задоволенню, з огляду на таке.

Так, Комунальне підприємство "Управління капітального будівництва "Бориспільміськінвестбуд" є юридичною особою, що 15.05.2007року взяте на облік як платник податків у Бориспільській ОДПІ Київської області, що підтверджується Довідкою про взяття на облік платника податків від 15.05.2007 року №4181 та Свідоцтвом про державну реєстрацію юридичної особи Серії А00 №099201.

Станом на 13 березня 2014 року відповідач не має заборгованості із сплати податків, зборів (обов'язкових платежів), що підтверджується Довідкою від 13.03.2014 року №558/9/10-36-25.

Згідно Довідки від 04.03.2014року №20/10-04-15-01, наданої позивачем суду, Комунального підприємства "Управління капітального будівництва "Бориспільміськінвестбуд" не подає податкову звітність до Бориспільської ОДПІ Київської області з 2011 року .

Згідно статті 16 Податкового Кодексу України, платник податків зобов'язаний зокрема: вести в установленому порядку облік доходів і витрат, складати звітність, що стосується обчислення і сплати податків та зборів; подавати до контролюючих органів у порядку, встановленому податковим та митним законодавством, декларації, звітність та інші документи, пов'язані з обчисленням і сплатою податків та зборів.

Відповідно до ч. 2 ст. 38 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців» від 15 травня 2003 року N 755-IV, підставами для постановлення судового рішення щодо припинення юридичної особи, що не пов'язано з банкрутством юридичної особи, зокрема є неподання протягом року органам державної податкової служби податкових декларацій, документів фінансової звітності відповідно до закону.

Згідно з п. 20.1.12 ст. 20 Податкового Кодексу України, органи державної податкової служби мають право, у випадках, встановлених законом, звертатися до суду щодо припинення юридичної особи та підприємницької діяльності фізичної особи - підприємця про визнання недійсними установчих (засновницьких) документів суб'єктів господарювання.

Відповідно до ч. 1 ст. 71 КАС України кожна сторона повинна довести ті обставини, на яких ґрунтуються її вимоги та заперечення, крім випадків, встановлених статтею 72 цього Кодексу.

Доказів, які б спростовували доводи позивача, відповідач суду не надав.

Враховуючи, що відповідач не подає податкових декларацій та документів фінансової звітності до Бориспільської ОДПІ Київської області з 2011року, а також право органів державної податкової служби звертатися до суду з позовною заявою про припинення юридичної особи, суд вважає позовні вимоги обґрунтованим та такими, що підлягають задоволенню.

Оскільки спір вирішено на користь суб'єкта владних повноважень, звільненого від сплати судового збору, а також за відсутності витрат позивача - суб'єкта владних повноважень, пов'язаних із залученням свідків та проведенням судових експертиз, судові витрати (судовий збір) згідно ч. 4 ст. 94 КАС України стягненню з відповідача не підлягають.

Керуючись статтями 11, 14, 70, 71, 72, 86, 94, 159-163, 167, 254 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

п о с т а н о в и в:

Адміністративний позов задовольнити.

Припинити діяльність юридичної особи, що не пов'язано з банкрутством - Комунального підприємства "Управління капітального будівництва "Бориспільміськінвестбуд" (08300, Київська область, м. Бориспіль, вул. Київський шлях, 76, ідентифікаційний код - 35023215).

Постанову надіслати державному реєстратору реєстраційної служби Бориспільського міськрайонного управління юстиції для внесення до Єдиного державного реєстру запису про судове рішення та для здійснення заходів з припинення юридичної особи - Комунального підприємства "Управління капітального будівництва "Бориспільміськінвестбуд" в установленому законом порядку.

Постанова набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо скаргу не було подано в установлені строки. У разі подання апеляційної скарги постанова, якщо її не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження.

Апеляційна скарга на постанову суду подається до Київського апеляційного адміністративного суду через Київський окружний адміністративний суд протягом десяти днів з дня отримання копії постанови.

Суддя: Лиска І.Г.

Дата ухвалення рішення31.03.2014
Оприлюднено03.04.2014
Номер документу37963087
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —810/1846/14

Постанова від 31.03.2014

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Лиска І.Г.

Ухвала від 20.03.2014

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Лиска І.Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні