Постанова
від 24.03.2014 по справі 804/620/14
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД ПОСТАНОВА ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

24 березня 2014 р. Справа № 804/620/14 Суддя Дніпропетровського окружного адміністративного суду Бондар М.В, розглянувши в порядку скороченого провадження адміністративний позов Дніпродзержинської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління Міндоходів у Дніпропетровській області до Відкритого акціонерного товариства "Завод високовольтних кабелів" про припинення юридичної особи , -

ВСТАНОВИВ :

Дніпродзержинська об'єднана державна податкова інспекція Головного управління Міндоходів у Дніпропетровській області звернулася до адміністративного суду з позовною заявою до Відкритого акціонерного товариства "Завод високовольтних кабелів" про припинення юридичної особи, в якій просить припинити юридичну особу - Відкрите акціонерне товариство "Завод високовольтних кабелів".

В обґрунтування позову Дніпродзержинська об'єднана державна податкова інспекція Головного управління Міндоходів у Дніпропетровській області зазначила, що Відкрите акціонерне товариство "Завод високовольтних кабелів" порушує вимоги діючого законодавства, а саме, не знаходиться за місцем своєї державної реєстрації, у зв'язку з чим до Єдиного державного реєстру юридичних та фізичних осіб - підприємців внесено запис про відсутність відповідача за місцем державної реєстрації, що є підставою для припинення юридичної особи.

Частиною 11 статті 35 КАС України визначено, що у разі повернення поштового відправлення, яке не вручене адресату з незалежних від суду причин, вважається, що особа повідомлена належним чином. Відповідач не надав до суду заперечень проти позову та позов не визнав.

Дослідивши письмові докази по справі, суд доходить висновку, що позовна заява підлягає задоволенню.

Судом встановлено, що Відкрите акціонерне товариство "Завод високовольтних кабелів" 23.05.2007 року зареєстроване шляхом перетворення виконавчим комітетом Дніпродзержинської міської ради Дніпропетровської області, взяте на облік платників податків в органах державної податкової служби з 14.06.2007 року за №5094 і перебуває на обліку в Дніпродзержинській об'єднаній державній податковій інспекції Дніпропетровської області Державної податкової служби.

Відповідно до п. 5 ч. 2 ст. 38 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців», підставою для постановлення судового рішення щодо припинення юридичної особи, що не пов'язано з її банкрутством, є наявність в Єдиному державному реєстрі запису про відсутність юридичної особи за вказаним її місцезнаходженням.

Згідно довідки з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців, 04.09.2013 року до Єдиного державного реєстру внесено запис №12231430008003078 про відсутність Відкритого акціонерного товариства "Завод високовольтних кабелів" за вказаним його місцезнаходженням.

Пунктами 5.2.7, 5.2.8 «Порядку взаємодії між структурними підрозділами органів державної податкової служби з питань реєстрації та обліку платників податків», затвердженого Наказом Державної податкової адміністрації України від 28.02.2007 р. № 110, передбачено, що в разі, якщо підрозділом податкової міліції підтверджено відсутність платника податків - юридичної особи за її місцезнаходженням, відомості про це надсилаються до відповідного органу державної реєстрації. Після отримання від державного реєстратора відомостей про внесення до Єдиного державного реєстру запису про відсутність юридичної особи за її місцезнаходженням, підрозділ реєстрації та обліку платників податків повідомляє про це всі структурні підрозділи органу державної податкової служби. Протягом 10 днів структурні підрозділи надають висновки щодо доцільності подання позову про прийняття судового рішення про припинення та документи, необхідні для звернення до суду (довідку про відсутність заборгованості та інші).

Відповідно до п.6.2.1 вказаного вище Порядку, за результатами розгляду висновків та після отримання витягу з ЄДР, за умови, якщо платник податків не має заборгованості перед бюджетом, керівник органу державної податкової служби приймає рішення у вигляді розпорядження відносно платника податків про звернення до суду із позовною заявою про припинення юридичної особи чи підприємницької діяльності фізичної особи-підприємця.

Керівником органу податкової служби винесено розпорядження № 75-р від 18.11.2013 року про звернення до Дніпропетровського окружного адміністративного суду для припинення юридичної особи - Відкритого акціонерного товариства "Завод високовольтних кабелів".

Згідно довідки від 22.11.2013 року №9597/10/04-03-18-02 Дніпродзержинської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління Міндоходів у Дніпропетровській області у відповідача відсутня заборгованість перед бюджетом.

За наведених обставин, суд приходить до висновку про задоволення позову.

На підставі викладеного, керуючись статтями 158-163, 1832 КАС України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Адміністративний позов задовольнити.

Припинити юридичну особу - Відкрите акціонерне товариство "Завод високовольтних кабелів" (ідентифікаційний код 34704985).

Постанова, прийнята у скороченому провадженні, крім випадків її оскарження в апеляційному порядку, є остаточною відповідно до статті 183-2 Кодексу адміністративного судочинства України, та підлягає негайному виконанню.

Постанова за результатами скороченого провадження може бути оскаржена сторонами в апеляційному порядку. Постанова може бути оскаржена в апеляційному порядку також іншими особами у зв'язку з тим, що суд вирішив питання про їхні права, свободи, інтереси чи обов'язки.

Строк для подання апеляційної скарги стороною або іншою особою, яка брала участь у справі, обчислюється з моменту отримання копії постанови.

Суддя М.В. Бондар

СудДніпропетровський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення24.03.2014
Оприлюднено03.04.2014
Номер документу37969673
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —804/620/14

Постанова від 24.03.2014

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Бондар Марина Володимирівна

Ухвала від 14.01.2014

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Бондар Марина Володимирівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні