Ухвала
від 26.09.2013 по справі 521/15883/13-ц
МАЛИНОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ОДЕСИ

Справа №521/15883/13-ц

Провадження №6/521/198/13

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

26 вересня 2013 року місто Одеса

Суддя Малиновського районного суду міста Одеси - Плавич І.В., розглянувши матеріали подання державного виконавця першого Малиновського відділу Державної виконавчої служби Одеського міського управління юстиції про тимчасове обмеження ОСОБА_1 у праві виїзду за межі України, -

ВСТАНОВИВ :

Через канцелярію суду в порядку ст. 11-1 ЦПК України надійшли матеріали подання державного виконавця першого Малиновського відділу Державної виконавчої служби Одеського міського управління юстиції про тимчасове обмеження ОСОБА_1 у праві виїзду за межі України.

Матеріали свідчать, що на примусовому виконанні в першому Малиновському відділі державної виконавчої служби Одеського міського управління юстиції знаходиться виконавчий лист, виданий Хмельницьким міськрайонним судом про стягнення з ТОВ «Трансвал» на користь ОСОБА_2 грошової суми в розмірі 94044,81 гривень.

Проте від державного виконавця на адресу суду надійшло подання, в якому заявник просить суд тимчасово обмежити керівника боржника-юридичної особи ТОВ «Трансвал» - ОСОБА_1 - у праві виїзду за межі України.

Відповідно до ст. 11 ч.1,3 Закону України «Про виконавче провадження», державний виконавець зобов'язаний вживати передбачених цим Законом заходів примусового виконання рішень, неупереджено, своєчасно і в повному обсязі вчиняти виконавчі дії. Державний виконавець у процесі здійснення виконавчого провадження має право, зокрема, звертатися до суду, який видав виконавчий документ, із заявою про роз'яснення рішення, про видачу дубліката виконавчого документа, про встановлення чи зміну порядку і способу виконання, про відстрочку та розстрочку виконання рішення; звертатися до органу (посадової особи), який видав виконавчий документ, про роз'яснення змісту документа; звертатися до суду з поданням про розшук боржника - фізичної особи або дитини чи про постановлення вмотивованого рішення про примусове проникнення до житла чи іншого володіння боржника - фізичної або іншої особи, в якої перебуває майно боржника чи майно та кошти, належні боржникові від інших осіб, або дитина, стосовно якої складено виконавчий документ про її відібрання.

Як встановлює ст. 377-1 ч.ч.1,2 ЦПК України, питання про тимчасове обмеження боржника - фізичної особи або керівника боржника - юридичної особи у праві виїзду за межі України при виконанні судових рішень та рішень інших органів (посадових осіб) вирішується судом за місцезнаходженням органу державної виконавчої служби за поданням державного виконавця, погодженим з начальником відділу державної виконавчої служби. Суд негайно розглядає подання, зазначене в частині першій цієї статті, без виклику чи повідомлення сторін та інших заінтересованих осіб за участю державного виконавця.

Згідно подання державного виконавця та представлених суду для вивчення матеріалів, заборгованість боржника ТОВ «Трансвал» складає 94044,81 гривень, судове рішення не виконується.

Згідно ст. 6 ч.1 п.п.2,5, ч.2, ч.4 Закону України «Про порядок виїзду з України і в'їзду в Україну громадян України», громадянинові України може бути тимчасово відмовлено у видачі паспорта у випадках, якщо зокрема, діють неврегульовані аліментні, договірні чи інші невиконані зобов'язання - до виконання зобов'язань, або розв'язання спору за погодженням сторін у передбачених законом випадках, або забезпечення зобов'язань заставою, якщо інше не передбачено міжнародним договором України; він ухиляється від виконання зобов'язань, покладених на нього судовим рішенням, рішенням іншого органу (посадової особи), - до виконання зобов'язань. При цьому, громадянинові України, який має паспорт, може бути тимчасово відмовлено у виїзді за кордон у випадках, передбачених пунктами 1-9 частини першої цієї статті. Паспорт може бути тимчасово затримано чи вилучено у випадках, передбачених пунктами 1-9 частини першої цієї статті, або в разі використання паспорта для вчинення злочину, або виявлення у ньому підробки, а також у випадках припинення громадянства України. Тимчасове затримання або вилучення паспорта у таких випадках здійснюється судом, органами прокуратури, внутрішніх справ, служби безпеки, Державної прикордонної служби України, військовими комісаріатами та консульською службою України.

У зв'язку з викладеним, проаналізувавши матеріали відповідного подання, суд приходить до висновку про обґрунтованість посилань державного виконавця та вбачає можливим задовольнити відповідні вимоги.

Керуючись ст.ст. 209, 210, 377-1 ЦПК України, суд, -

УХВАЛИВ:

Подання державного виконавця першого Малиновського відділу державної виконавчої служби Одеського міського управління юстиції про тимчасове обмеження ОСОБА_1 у праві виїзду за межі України - задовольнити.

Встановити тимчасове обмеження у праві виїзду за межі України громадянці України ОСОБА_1, яка являється керівником ТОВ «Трансвал» (код за ЄДР 32521874, м.Одеса, пров.Аеропортовський,3) - до виконання зобов'язань з оплати заборгованості.

Апеляційна скарга на ухвалу суду першої інстанції подається протягом п'яти днів з дня її проголошення. У разі якщо ухвалу було постановлено без участі особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали.

Головуючий:

Дата ухвалення рішення26.09.2013
Оприлюднено08.04.2014
Номер документу38039667
СудочинствоЦивільне
Сутьтимчасове обмеження ОСОБА_1 у праві виїзду за межі України

Судовий реєстр по справі —521/15883/13-ц

Ухвала від 26.09.2013

Цивільне

Малиновський районний суд м.Одеси

Плавич І. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні