Ухвала
від 03.04.2014 по справі 4/317-б
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

29000, м. Хмельницький, майдан Незалежності, 1 тел. 71-81-84, факс 71-81-98


У Х В А Л А

"03" квітня 2014 р.Справа № 4/317-Б

Господарський суд Хмельницької області у складі:

Головуючий суддя Дячук Т.В., судді Радченя Д.І., Вибодовський О.Д. у справі, порушеній за заявою малого приватного підприємства „Агач" м.Біла Церква Київської області

до дочірнього підприємства „Український папір" Української державної акціонерної холдингової компанії „Укрпапірпром" смт.Понінка Полонського району Хмельницької області

про визнання банкрутом (залучення учасником провадження у справі про банкрутство)

Представники :

від кредиторів : Гепалов Е.Б. - представник УДАХК „Укрпапірпром" по довіреності №15/02 від 28.03.2014р.

від банкрута : Дейнека М.І. - ліквідатор

за участю : Гора О.Ю. - представник Головного управління юстиції у Хмельницькій області

Ухвалою господарського суду від 26.10.2007р. (суддя Баула Л.П.) порушено провадження у справі №4/317-Б про визнання банкрутом дочірнього підприємства „Український папір" УДАХК „Укрпапірпром" смт.Понінка, введено мораторій на задоволення вимог кредиторів, заходи забезпечення вимог кредиторів.

Після опублікування оголошення про порушення справи про банкрутство та виявлення у встановленому порядку кредиторів з грошовими вимогами до боржника, ухвалою суду від 30.03.2009р. затверджено реєстр вимог кредиторів.

Ухвалою від 07.09.2010р. справу №4/317-Б прийнято до провадження колегіально, а ухвалою від 09.06.2011р. введено процедуру санації боржника та призначено керуючим санацією арбітражного керуючого Дейнеку М.І. Ухвалами від 12.11.2012р. і від 19.02.2013р. строк процедури санації було продовжено.

Постановою від 12.06.2013р. судом визнано дочірнє підприємство „Український папір" УДАХК „Укрпапірпром" банкрутом, відкрито ліквідаційну процедуру строком на дванадцять місяців, призначено ліквідатором арбітражного керуючого Дейнеку Миколу Івановича.

До господарського суду надійшло клопотання Товарної біржі „Електронні торги України" в особі філії в м.Хмельницькому про залучення учасником провадження у справі про банкрутство. До клопотання додано копії протоколу засідання комітету кредиторів дочірнього підприємства „Український папір" УДАХК „Укрпапірпром" №14 від 30.12.2013р. про визначення організатора аукціону з продажу майна, Положення про філію Товарної біржі „Електронні торги України" в м.Хмельницькому, витягів з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, підтвердження повноважень директора філії, повідомлення, що філія Товарної біржі „Електронні торги України" в м.Хмельницькому не є заінтересованою особою стосовно боржника, кредиторів та замовника аукціону, довідка про перелік проведених біржею аукціонів.

Ухвалою від 25.03.2014р. клопотання про залучення учасником провадження у справі про банкрутство призначено до розгляду.

В судовому засіданні надано оригінали протоколу №14 від 30.12.2013р. засідання комітету кредиторів, договору про проведення аукціону №01/04-14/21 від 01.04.2014р., лист органу управління майном - УДАХК „Укрпапірпром" від 26.03.2014р. №23 про погодження переліку майна, включеного до ліквідаційної маси для подальшої реалізації.

Присутні в судовому засіданні представники підтримали клопотання про залучення Товарної біржі „Електронні торги України" в особі філії в м.Хмельницькому учасником провадження у справі № 4/317-Б.

Господарським судом враховується, що з 19.01.2013р. набрала чинності нова редакція Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

Відповідно до абзацу першого пункту 1 1 розділу Х „Прикінцеві та перехідні положення" Закону в редакції від 22.12.2011р. №4212-УІ положення цього Закону застосовуються господарськими судами під час розгляду справ про банкрутство, провадження у яких порушено після набрання чинності цим Законом. Проте, відповідно до абзаців другого і третього пункту 1 1 розділу Х цього Закону, його положення, що регулюють продаж майна в провадженні у справі про банкрутство, застосовуються господарськими судами під час розгляду справ про банкрутство, провадження у яких порушено до набрання чинності цим Законом, положення, що регулюють ліквідаційну процедуру, застосовуються господарськими судами під час розгляду справ про банкрутство, провадження у яких порушено до набрання чинності цим Законом, якщо на момент набрання ним чинності господарським судом не було прийнято постанову про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури.

Провадження у справі про банкрутство дочірнього підприємства „Український папір" Української державної акціонерної холдингової компанії „Укрпапірпром" порушено 26.10.2007р. за нормами Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" (в редакції до 19.01.2013р.). Постанову про визнання банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури винесено 12.06.2013р.

Відповідно до ч.1 ст.49 Закону (в редакції чинній з 19.01.2013р.) продаж майна боржника в провадженні у справі про банкрутство здійснюється в порядку, встановленому цим Законом, шляхом проведення торгів у формі аукціону, за винятком майна, продаж якого відповідно до законодавства України здійснюється шляхом проведення закритих торгів.

Організатором аукціону є визначена замовником фізична або юридична особа, що має ліцензію на проведення торгів і з якою замовник аукціону уклав договір на проведення аукціону. Організатор аукціону визначається замовником за конкурсом, що проводиться у визначеному замовником порядку, основними критеріями якого вважаються наявність ліцензії, достатній, але не менш як три роки, досвід проведення аукціонів, запропонована найменша сума винагороди. Організатором аукціону не може бути заінтересована особа стосовно боржника, кредиторів та замовника аукціону (ч.6 ст.49 Закону).

В п.33 Інформаційного листа Вищого господарського суду України від 28.03.2013р. №01-06/606/2013 (із змінами, внесеними листами ВГСУ від 07.08.2013р. №01-06/1149/2013, від 26.12.2013р. №01-06/1862) зазначено, що організатор аукціону згідно з частиною шостою статті 49 Закону визначається замовником аукціону за конкурсом. Чинним законодавством не передбачено ліцензування діяльності з проведення торгів, тому організатором аукціону може бути особа, яка відповідно до установчих документів має право на здійснення такої діяльності. Господарський суд має перевіряти порядок визначення організатора аукціону. Організатор аукціону діє на підставі ухвали господарського суду про визнання його учасником провадження у справі про банкрутство. З моменту визнання організатора аукціону учасником провадження у справі про банкрутство він має право на оскарження тільки тих судових рішень, які стосуються організації та проведення аукціону за його участю.

Відповідно до рішення комітету кредиторів дочірнього підприємства „Український папір" Української державної акціонерної холдингової компанії „Укрпапірпром" від 30.12.2013р. Товарну біржу „Електронні торги України" в особі філії в м.Хмельницькому визнано організатором аукціону з реалізації майна банкрута і зобов'язано ліквідатора укласти договір на проведення торгів з реалізації майна банкрута з Товарною біржею „Електронні торги України" в особі філії у місті Хмельницькому, з винагородою біржі в розмірі 10% (десяти) відсотків від реалізації майна банкрута (протокол засідання комітету кредиторів №14 від 30.12.2013р.).

Замовник аукціону - ліквідатор дочірнього підприємства „Український папір" Української державної акціонерної холдингової компанії „Укрпапірпром" Дейнека М.І. уклав з організатором електронних торгів Товарною Біржею „Електронні торги України" в особі філії у м.Хмельницькому договір від 01.04.2014р. №01/04-14/21 про проведення аукціону. Примірник зазначеного договору надано до матеріалів справи.

Відповідно до ч.1 ст.2 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" (в редакції з 19.01.2013р.), провадження у справах про банкрутство регулюється цим Законом, Господарським процесуальним кодексом України, іншими законодавчими актами України.

Згідно зі ст.4 5 Господарського процесуального кодексу України, господарські суди здійснюють правосуддя шляхом прийняття обов'язкових до виконання на усій території України рішень, ухвал, постанов.

За змістом абзацу 16 ст.1 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" (в редакції з 19.01.2013р.) учасниками у справі про банкрутство є сторони, забезпечені кредитори, арбітражний керуючий (розпорядник майна, керуючий санацією, ліквідатор), власник майна (орган, уповноважений управляти майном) боржника, державний орган з питань банкрутства, Фонд державного майна України, представник органу місцевого самоврядування, представник працівників боржника, уповноважена особа засновників (учасників, акціонерів) суб'єкта підприємницької діяльності - боржника, а також у випадках, передбачених цим Законом, інші особи, які беруть участь у провадженні у справі про банкрутство.

Відповідно до ст.33 Господарського процесуального кодексу України, кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог і заперечень. Згідно ст.34 цього Кодексу, господарський суд приймає тільки ті докази, які мають значення для справи.

Виходячи з норми ст.43 Господарського процесуального кодексу України, суд оцінює докази за своїм внутрішнім переконанням, що ґрунтується на всебічному, повному і об'єктивному розгляді всіх обставин справи. Ніякі докази не мають для суду заздалегідь встановленої сили.

Оцінюючи надані докази, господарським судом не встановлено порушень при визначенні організатора аукціону.

За таких обставин, господарський суд прийшов до висновку про достатність підстав для визнання організатора аукціону - Товарну біржу „Електронні торги України" в особі філії у м.Хмельницькому учасником провадження у справі про банкрутство дочірнього підприємства „Український папір" Української державної акціонерної холдингової компанії „Укрпапірпром".

Клопотання підлягає задоволенню.

Керуючись п.1 1 розділу Х „Прикінцеві та перехідні положення" ст.ст.1, 2, 49 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" (в редакції чинній на дату винесення ухвали), ст.ст.4 5 , 33, 34, 43, 86 Господарського процесуального кодексу України, суд -

У Х В А Л И В :

Визнати організатора аукціону - Товарну Біржу „Електронні торги України" (м. Київ, вул.Панаса Мирного, 7, офіс 3, код ЄДРПОУ 25219107) в особі філії Товарної Біржі „Електронні торги України" в м.Хмельницькому (м.Хмельницький, вул.Пушкіна, 9, офіс 2) учасником провадження у справі №4/317-Б про банкрутство дочірнього підприємства „Український папір" Української державної акціонерної холдингової компанії „Укрпапірпром" (смт.Понінка Полонського району Хмельницької області, вул.Перемоги, 34, код ЄДРПОУ 31919264).

Головуючий суддя Т.В.Дячук

Суддя Д.І.Радченя

Суддя О.Д.Вибодовський

Віддруковано 13 примірників :

1 - до справи;

2 - ПМП "Агач" (м. Біла Церква Київської обл., вул. Київська, 113);

3 - Тернопільському обласному управлінню "Тернопільекокомресурси" ДК "Укрекокомресурси" (м. Тернопіль, вул. Гайова, 8);

4 - Полонському ВВД ФССНВВ (м. Полонне, вул. Л.Українки, 101);

5 - Полонській філії ПАТ "Хмельницькгаз" (м. Полонне, вул. Л.Українки, 66);

6 - Полонському відділенню Шепетівської ОДПІ (м. Полонне, вул. Л.Українки, 114-а);

7 - Волинському обласному управлінню "Волиньекокомресурси" ДК "Укрекокомресурси" (м. Луцьк, пр-т Перемоги, 36);

8 - управлінню Пенсійного фонду України в Полонському районі (м.Полонне, вул.Л.Українки, 97);

9 - УДАХК "Укрпапірпром" (м.Київ, вул.М.Раскової, 19) - згідно заяви;

10 - Полонському районному центру зайнятості;

11 - ліквідатору - арбітражному керуючому Дейнеці М.І. (АДРЕСА_1) - згідно заяви;

12 - філії ТБ „Електронні торги України" в м. Хмельницькому (на адресу : м. Хмельницький, вул. Кармелюка, буд.10, кв.92);

13 - Головному управлінню юстиції у Хмельницькій області - згідно заяви.

СудГосподарський суд Хмельницької області
Дата ухвалення рішення03.04.2014
Оприлюднено08.04.2014
Номер документу38046846
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —4/317-б

Ухвала від 06.03.2015

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Дячук Т.В.

Ухвала від 25.03.2015

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Дячук Т.В.

Ухвала від 02.03.2015

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Дячук Т.В.

Ухвала від 22.12.2014

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Дячук Т.В.

Ухвала від 02.06.2010

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Баула Л.П.

Ухвала від 02.06.2015

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Дячук Т.В.

Ухвала від 20.05.2015

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Дячук Т.В.

Ухвала від 31.03.2015

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Дячук Т.В.

Ухвала від 25.03.2015

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Дячук Т.В.

Ухвала від 25.03.2015

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Дячук Т.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні