Ухвала
від 03.06.2009 по справі 11/44
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

11/44

        

ГОСПОДАРСЬКИЙ  С У Д

Кіровоградської області

ПОСТАНОВА

"03" червня 2009 р.                                                                      № 11/44

Господарський суд Кіровоградської області в складі судді Коваленко Н.М. розглянув  справу  № 11/44 від 21.04.2009 року

за заявою кредитора - управління Пенсійного фонду України в м. Кіровограді, м. Кіровоград, вул. 50 років Жовтня, 4,

до боржника - комунального підприємства "Елегант" (далі - КП "Елегант"), 25014, м. Кіровоград, вул. Мурманська, 3,

про банкрутство відсутнього боржника, -

                                                  П Р Е Д С Т А В Н И К И:

від кредитора - не викликались;

від боржника - не викликались.

Кредитор звернувся до господарського суду із заявою про порушення справи про банкрутство щодо відсутнього боржника КП "Елегант" з причин неспроможності останнього сплатити заборгованість по страхових внесках.

Боржник відзив на заяву кредитора не подав, наявність боргу не заперечив.

Відсутність відзиву боржника  не  зупиняє  провадження  у справі (ч. 12 ст. 11 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”).

Відповідно до ст. 75 ГПК України суд вважає за можливе розглянути справу при відсутності відзиву боржника та за відсутності повноважного представника боржника.

Ухвали про порушення провадження у справі та про відкладення розгляду справи, направлені на адресу боржника, повернуті до господарського суду з довідками відділення поштового зв'язку з відмітками: по даній адресі фірма не розшукана.

Розглянувши наявні матеріали справи, господарський суд, -

                                                    В С Т А Н О В И В:

КП "Елегант" (ЄДРПОУ 01552799) зареєстроване як юридична особа 08.04.1992 року виконавчим комітетом Кіровоградської міської ради.

Вимоги кредитора до боржника станом на 17.04.2009 року (на день подання заяви про порушення справи про банкрутство до суду) по страхових внесках на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування в загальній сумі складають 18 336,29 грн., що підтверджується матеріалами справи.

Докази сплати боржником  боргу відсутні.

Кредитором подані суду достатні докази наявності у КП "Елегант" ознак відсутнього боржника. Відповідно до витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців від 05.03.2009 року, щодо КП "Елегант" в графі "статус відомостей про юридичну особу" зазначено: не підтверджено - відсутність за місцезнаходженням.

Відповідно до ст. 4-3 Господарського процесуального кодексу України судочинство в господарських судах здійснюється на засадах змагальності.

За приписом ст. 33 Господарського процесуального кодексу України кожна сторона повинна довести обставини, на які вона посилається в обґрунтування своїх вимог або заперечень.

При цьому, з урахуванням вимог ст. 43 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд оцінює докази за своїм внутрішнім переконанням, що ґрунтується на всебічному, повному і об'єктивному розгляді в судовому процесі всіх обставин справи в їх сукупності, керуючись законом.

Господарський суд визнає наявність заборгованості боржника перед кредитором в сумі 18336,29 грн. та неспроможність боржника сплатити цю заборгованість із-за відсутності грошових коштів.

Ухвалою від 29.04.2009 року господарський суд зобов'язав виконавчий комітет Кіровоградської міської ради не пізніше 01.06.2009 року подати господарському суду: письмову інформацію про те, чи приймалося на пленарному засіданні Кіровоградської міської ради рішення про незастосування щодо комунального підприємства "Елегант" Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом” (ч. 8 ст. 5 цього Закону) та у випадку прийняття такого рішення подати господарському суду завірену підписом посадової особи Кіровоградського міськвиконкому та печаткою копію такого рішення, та інформацію щодо його оприлюднення та доведення до виконавців; інформацію про те, які заходи вживалися виконкомом Кіровоградської міської ради для запобігання банкрутству комунального підприємства "Елегант".

До господарського суду 01.06.2009 року надійшов лист № 1963-МР від 01.06.2009 року Кіровоградської міської ради, в якому зазначено, що за інформацією виконавчих органів Кіровоградської міської ради, а саме департаменту розвитку торгівлі, побутового обслуговування, транспорту та зв'язку та департаменту економіки та фінансів, яким підпорядковане КП "Елегант", рішення щодо незастосування положень Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом” (ч. 8 ст. 5) до КП "Елегант" не приймалося. Разом з тим, відповідно до рішення Кіровоградської міської ради від 18.03.2008 року № 467 "Про надання дозволу на продаж об'єктів комунальної власності по вул. Мурманській, 3 КП "Елегант" 01.09.2008 року підписано договір купівлі-продажу за № 539. Департаментом економіки та фінансів Кіровоградської міської ради продано шляхом продажу з аукціону 859/1000 ч. майнового комплексу будівель та споруд, які розташовані за адресою: м. Кіровоград, вул. Мурманська, 3. Отримані кошти від продажу об'єкта департаментом економіки та фінансів згідно з п. 3 вищезазначеного рішення Кіровоградської міської ради направлені на покриття витрат, пов'язаних з продажем, та до ДПІ у м. Кіровограді у сумі 131523,83 грн. для погашення податкового боргу КП "Елегант", залишок коштів у сумі 110936,39 грн. направлено до міського бюджету. Інші заходи для запобігання банкрутству КП "Елегант" виконкомом Кіровоградської міської ради не вживалися.

Відповідно до ч. 2 ст. 52 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом” господарський суд в двотижневий строк з дня винесення ухвали про порушення провадження у справі про банкрутство відсутнього боржника виносить постанову про визнання відсутнього боржника банкрутом, відкриває ліквідаційну процедуру і призначає ліквідатором ініціюючого кредитора за згодою останнього.

Ініціюючий кредитор - УПФ України в м. Кіровограді дав згоду на призначення його ліквідатором відсутнього боржника КП "Елегант".

Оскільки УПФ України в м. Кіровограді, згідно з чинним законодавством, звільнено від сплати державного мита та судових витрат, на боржника відповідно до ст. ст. 44, 49 ГПК України додатково покладається державне мито в сумі 85,00 грн. та витрати на інформаційно - технічне забезпечення судового процесу в сумі 118,00 грн.

Керуючись ст.ст. 22-32, 52 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", ст.ст. 4-1,  44, 49 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд, -

                                                       П О С Т А Н О В И В:

1. Визнати відсутнього боржника - комунальне підприємство "Елегант" банкрутом.

2. Відкрити ліквідаційну процедуру щодо банкрута комунального підприємства "Елегант" на строк до 03.12.2009 року.

3. Призначити ліквідатором банкрута ініціюючого кредитора - УПФ України в м. Кіровограді.

4.  Зобов'язати ліквідатора - УПФ України в м. Кіровограді:

- письмово повідомити про визнання господарським судом відсутнього боржника банкрутом власника боржника, усіх відомих йому кредиторів відсутнього боржника (в тому числі направити таке повідомлення Кіровському відділу ДВС Кіровоградського міського управління юстиції), копії письмових повідомлень подати господарському суду до 03.07.2009 року; здійснити у встановленому Законом України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" порядку заходи по задоволенню вимог кредиторів;

- до 03.09.2009 року подати господарському суду відомості (інформацію) про виконану роботу по проведенню ліквідаційної процедури;

- до закінчення ліквідаційної процедури, не пізніше 03.12.2009 року подати господарському суду звіт та ліквідаційний баланс банкрута, що відповідають вимогам статті 32 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

При необхідності продовження строку ліквідаційної процедури ліквідатор зобов'язаний подати господарському суду обґрунтоване клопотання, до якого мають бути додані копії документів, що свідчать про виконану ліквідатором роботу в ході ліквідаційної процедури та підтверджують необхідність продовження строку ліквідаційної процедури.

5. Відповідно до частини 3 статті 12 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" скасувати заходи щодо забезпечення грошових вимог кредиторів в частині заборони комунальному підприємству "Елегант" і всім його органам управління відчуження у будь-який спосіб належних боржнику на праві власності основних засобів (фондів) та вчинення дій щодо реорганізації та ліквідації юридичної особи боржника, застосовані ухвалою суду про порушення провадження у справі від 21.04.2009 року.

6. Стягнути з комунального підприємства "Елегант", що знаходиться за адресою: 25014, м. Кіровоград, вул. Мурманська, 3 (ідентифікаційний код 01552799) в доход Державного бюджету на рахунок УДК у м. Кіровограді, банк отримувача: ГУДКУ у Кіровоградській області, рахунок   № 31115095700002 в ГУДКУ у Кіровоградській області, МФО 823016, ідентифікаційний код 24145329, код бюджетної класифікації 22090200 "Державне мито, не віднесене до інших категорій" - 85,00 грн. державного мита.

Наказ видати і надіслати стягувачеві.

7. Стягнути з комунального підприємства "Елегант", що знаходиться за адресою: 25014, м. Кіровоград, вул. Мурманська, 3 (ідентифікаційний код 01552799) в доход Державного бюджету на рахунок УДК у м. Кіровограді, банк отримувача: ГУДКУ у Кіровоградській області, рахунок 31218259700002 в ГУДКУ у Кіровоградській області, МФО 823016, ідентифікаційний код 24145329, код бюджетної класифікації 22050000 "Оплата витрат з інформаційно-технічного забезпечення розгляду справ у судах" - 118,00 грн. витрат на інформаційно - технічне забезпечення судового процесу.

Наказ видати та надіслати його стягувачеві.

8. На підставі ст. 38, п. 4 ст. 65 Господарського процесуального кодексу України зобов'язати виконавчий комітет Кіровоградської міської ради не пізніше 19.06.2009 року подати господарському суду: письмову інформацію про те, які правові підстави направлення залишку коштів отриманих від реалізації 859/1000 ч. майнового комплексу будівель та споруд, які розташовані за адресою: м. Кіровоград, вул. Мурманська, 3, в сумі 110936,39 грн. до міського бюджету за наявності кредиторської заборгованості УПФ України в м. Кіровограді.

9. Примірники цієї постанови направити кредитору, банкруту, Кіровоградському обласному сектору з питань банкрутства, Кіровському відділу ДВС Кіровоградського міського управління юстиції для відома та виконкому Кіровоградської міської ради для виконання.

    

Суддя                                                                                         Н.М. Коваленко  

Дата ухвалення рішення03.06.2009
Оприлюднено12.06.2009
Номер документу3805645
СудочинствоГосподарське
Сутьбанкрутство відсутнього боржника, -                                                   П Р Е Д С Т А В Н И К И:

Судовий реєстр по справі —11/44

Рішення від 02.03.2010

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Довгань К.І.

Ухвала від 29.12.2010

Господарське

Харківський апеляційний господарський суд

Пелипенко Н.М.

Ухвала від 29.12.2015

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Коваленко Н.М.

Ухвала від 12.08.2010

Господарське

Господарський суд Сумської області

Левченко Павло Іванович

Ухвала від 23.03.2010

Господарське

Господарський суд Харківської області

Черленяк М.І.

Ухвала від 17.03.2010

Господарське

Господарський суд Харківської області

Черленяк М.І.

Ухвала від 29.04.2010

Господарське

Господарський суд Сумської області

Зражевський Юрій Олексійович

Ухвала від 17.12.2010

Господарське

Харківський апеляційний господарський суд

Пелипенко Н.М.

Ухвала від 15.10.2013

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Коваленко Н.М.

Ухвала від 17.09.2013

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Коваленко Н.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні