Ухвала
від 25.03.2013 по справі 295/3890/13-к
БОГУНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ЖИТОМИРА

Справа №295/3890/13-к

1-кс/295/1276/13

УХВАЛА

Іменем України

25.03.2013 року м. Житомир

Богунський районний суд м. Житомира у складі:

слідчого судді Лєдньова Д.М.,

при секретарі - Зубрицькій Т.Л.,

за участю слідчого - Яшиної Г.Ю.

прокурора - Даракчі О.Г.

розглянувши у відкритому судовому засіданні винесене у кримінальному провадженні №32013060000000004 старшим слідчим з ОВС СУ ДПС у Житомирській області Яшиною Г.Ю., погоджене прокурором відділу нагляду за додержанням законності у кримінальному провадженні прокуратури Житомирської області Даракчі О.Г., клопотання про тимчасовий доступ до речей і документів, та додані до клопотання матеріали, -

В С Т А Н О В И В:

Слідчий звернувся до Богунського районного суду м.Житомира із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, посилаючись на те, що у провадженні СУ ДПС у Житомирській області знаходиться кримінальне провадження № 32013060000000004 щодо службових осіб ФГ «Хмельове» за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст. 212 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що службові особи ФГ «Хмельове», навмисно, у порушення вимог ст. 138, п.198.3 ст.198 Податкового кодексу України, шляхом незаконного формування податкового кредиту та валових витрат, у податковій звітності за 2011 - 2012 роки, безпідставно внесли суми податку на додану вартість та обсягу валових витрат, що нібито виникли внаслідок здійснення фінансово-господарських операцій з ПП «СВ-Постач», СФГ «Аграрій», ТОВ «Підприємство «Теплиця», що призвело до фактичного ненадходження до бюджету держави податків у розмірі 3 507 636 грн., що є особливо великим розміром.

Встановлено, що ПП «СВ-Постач» (ЄДР 36309836), перебуває на податковому обліку у Вінницькій ОДПІ, за юридичною адресою: м.Вінниця, вул.К.Маркса, 54, не знаходитися, фактичне місцезнаходження підприємства не встановлено. Засновником та директором ПП «СВ-Постач» є ОСОБА_3, який постійно мешкає за межами України, фінансово-господарських операцій з ФГ «Хмельове» не здійснював.

У Вінницькій ОДПІ зберігаються документи щодо взяття на облік та обслуговування ПП «СВ-Постач», а також податкова звітність з ПДВ та податку на прибуток ПП «СВ-Постач».

Слідчий у клопотанні просить надати тимчасовий доступ та дозвіл на вилучення у Вінницькій ОДПІ документів юридичної та податкової справи ПП «СВ-Постач».

Заслухавши учасника судового провадження, дослідивши клопотання та додані до нього матеріали, слідчий суддя вважає клопотання таким, що підлягає задоволенню виходячи з наступного.

Відповідно до ст. 159 тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Згідно ч.5 ст.163 КПК України слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотання доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи, самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв'язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Розгляд клопотання проведено за відсутності особи, у володінні якої перебувають документи, з урахуванням достатніх підстав вважати, що існує реальна загроза їх зміни або знищення.

Зазначені у клопотанні документи, які зберігаються у Вінницькій ОДПІ , необхідні для використання при проведенні слідчих (розшукових) дій, негласних слідчих (розшукових) дій, мають значення документів та можуть бути використані як докази у даному кримінальному провадженні.

Вилучення оригіналів зазначених у клопотанні документів, необхідне для використання при проведенні слідчих дій в ході досудового розслідування по даному кримінальному провадженню.

Враховуючи викладене, керуючись ст.ст. 132, 159, 160, 163, 164 КПК України, слідчий суддя, -

У Х В А Л И В:

Надати старшому слідчому з ОВС СУ ДПС у Житомирській області Яшиній Г.Ю. тимчасовий доступ до речей і документів (виїмку) у Вінницької ОДПІ (м.Вінниця Хмельницьке шосе, буд. 7) оригіналів документів юридичної справи та податкової звітності ПП «СВ-Постач» (ЄДР 36309836), а саме:

· статутів, статутних договорів ПП «СВ-Постач»;

· свідоцтва про державну реєстрацію (перереєстрацію) суб'єкта підприємницької діяльності;

· фотокопій паспортів уповноважених осіб ПП «СВ-Постач»;

· доручень на право вчинення юридичних дій від імені директора ПП «СВ-Постач»;

· наказів, протоколів, договору найму чи інших документів про призначення на посади службових осіб ПП «СВ-Постач»;

· усіх рішень власників ПП «СВ-Постач»;

· довідок про взяття (зняття) на облік ПП «СВ-Постач»;

· заяв, реєстраційних карток на отримання свідоцтва платника ПДВ ПП «СВ-Постач»;

· свідоцтв платника ПДВ ПП «СВ-Постач»;

· повідомлень про відкриття (закриття) рахунків ПП «СВ-Постач»;

· податкових декларації з податку на додану вартість ПП «СВ-Постач» з усіма додатками за період з січня 2011 по грудень 2012 років;

· декларації з податку на прибуток ПП «СВ-Постач» з усіма додатками за період 2011-2012 роки;

· актів планових та позапланових перевірок ПП «СВ-Постач» з додатками та усієї перепискою та з документами за вказаними перевірками за період 2011-2012 років.

· завірені копії лицевих рахунків платника податків ПП «СВ-Постач» за період 2011-2012 років.

Встановити строк дії ухвали до 25.04.2013.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, може бути постановлено ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями КПК України з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала набирає законної сили з моменту оголошення та оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя Лєдньов Д.М.

Дата ухвалення рішення25.03.2013
Оприлюднено09.04.2014
Номер документу38064288
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до речей і документів, та додані до клопотання матеріали

Судовий реєстр по справі —295/3890/13-к

Ухвала від 25.03.2013

Кримінальне

Богунський районний суд м. Житомира

Лєдньов Д. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні