Рішення
від 02.04.2014 по справі 278/783/14-ц
ЖИТОМИРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

справа № 278/783/14-ц

Р І Ш Е Н Н Я

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

02 квітня 2014 року м. Житомир

Житомирський районний суд Житомирської області в складі головуючого судді Грубіяна Є.О., секретаря Максименко М.С., розглянув цивільну справу за заявою ОСОБА_1 про встановлення факту, що має юридичне значення, заінтересована особа - Городищенська сільська рада Житомирського району Житомирської області, реєстраційна служба Житомирського РУЮ,--

В С Т А Н О В И В :

ОСОБА_1 звернулася із заявою, в якій просить встановити факт, що має юридичне значення, оскільки в документах виданих на її ім'я допущена помилка в прізвищі.

В судове засідання сторони не з'явилися, але до суду надійшли заяви про слухання справи у їх відсутність. Заявник заяву підтримує повністю, просить її задовольнити. Представники заінтересованих осіб жодних заперечень відносно заяви не мають. Судом вирішено проводити слухання справи у відсутність учасників судового засідання.

Суд проаналізувавши матеріали справи встановив наступні факти. Згідно копії паспорта заявник є ОСОБА_1 (а.с.10), відповідно довідки сільської ради, прізвище заявника після реєстрації шлюбу ОСОБА_1 (а.с.8). Однак, правовстановлюючі документи на земельні ділянки, якими заявник володіє на праві приватної власності, видані на ім'я Залевської (а.с.6,7), в зв'язку з чим, виникла необхідність встановити факт, що дані правовстановлюючі документи на земельні ділянки належать саме їй - ОСОБА_1 Факт того, що ОСОБА_1 та Залевська є однією і тією ж особою, також посвідчує довідка видана виконкомом Руднє - Городищенської сільської ради Житомирського району Житомирської області (а.с.5). Отже, метою заявника при зверненні до суду є встановлення факту, що має юридичне значення, а саме належності їй правовстановлюючих документів на земельні ділянки для можливості володіти та користуватися ними.

Отже, дані обставини підтверджують те, що в документах заявника допущенні помилки і не усунення даних недоліків є значною перешкодою для заявника при реалізації свого права власності, а також те, що іншим шляхом встановити даний факт не представляється можливим, як тільки звернення до суду.

Згідно п. 1, п. 6 ч. 1 ст. 256 ЦПК України, суд розглядає справи про встановлення факту: родинних відносин між фізичними особами. Належності правовстановлюючих документів особі, прізвище, ім'я, по батькові, місце і час народження якої, що зазначені в документі, не збігаються з ім'ям, по батькові, прізвищем, місцем і часом народження цієї особи, зазначеним у свідоцтві про народження або в паспорті.

Згідно ч. 2 ст. 256 ЦПК України, у судовому порядку можуть бути встановлені також інші факти, від яких залежить виникнення, зміна або припинення особистих чи майнових прав фізичних осіб, якщо законом не визначено іншого порядку їх встановлення.

Згідно ч. 2 ст. 259 ЦПК України, рішення суду про встановлення факту, який підлягає реєстрації в органах державної реєстрації актів цивільного стану або нотаріальному посвідченню, не замінює собою документів, що видаються цими органами, а є тільки підставою для одержання зазначених документів.

Аналіз зазначених норм та вищевказаних обставин, приводить до висновку, що заява підлягає до задоволення, як така, що доведена заявником, а також, суд враховує те, що іншим шляхом усунути дані помилки неможливо, що позбавляє заявника реалізувати своє право власності.

На підставі вищевикладеного, керуючись ст.ст. 60, 256, 259 ЦПК України, ст. ст. 212 - 215 ЦПК України, суд, --

В И Р І Ш И В:

Заяву задовольнити повністю.

Встановити факт належності правовстановлюючих документів:

- Державний акт серії ЯБ №733616 на право власності на земельну ділянку площею 2,7718 га, розташовану на території Руднє - Городищенської сільської ради Житомирського району Житомирської області, призначену для ведення особистого селянського господарства, кадастровий номер 1822086200:01:000:0144, належить - ОСОБА_1;

- Державний акт серії ЯБ №860519 на право власності на земельну ділянку, площею 0,4351 га, розташовану на території Руднє - Городищенської сільської ради Житомирського району Житомирської області, призначену для ведення особистого селянського господарства, кадастровий номер 1822086200:01:000:0900 належить - ОСОБА_1.

Рішення суду вступає в законну силу після закінчення строку на апеляційне оскарження. Рішення може бути оскаржено шляхом подання апеляційної скарги до апеляційного суду Житомирської області через Житомирський районний суд Житомирської області протягом десяти днів з дня його проголошення. Особи, які брали участь у справі, але не були присутні у судовому засіданні під час проголошення судового рішення, можуть подати апеляційну скаргу протягом десяти днів з дня отримання копії цього рішення.

Суддя Є.О. Грубіян

СудЖитомирський районний суд Житомирської області
Дата ухвалення рішення02.04.2014
Оприлюднено09.04.2014
Номер документу38065314
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —278/783/14-ц

Рішення від 02.04.2014

Цивільне

Житомирський районний суд Житомирської області

Грубіян Є. О.

Ухвала від 24.02.2014

Цивільне

Житомирський районний суд Житомирської області

Грубіян Є. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні