Вирок
від 03.04.2014 по справі 524/2638/14-к
АВТОЗАВОДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КРЕМЕНЧУКА

Справа № 524/2638/14-к р.

ВИРОК

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

03 квітня 2014 року Автозаводський районний суд м.Кременчука Полтавської області в складі:

Головуючої судді - ОСОБА_1

при секретарі - ОСОБА_2

за участю прокурора ОСОБА_3

обвинуваченого ОСОБА_4

розглянувши у підготовчому судовому засіданні в залі суду в м.Кременчуці кримінальне провадження № 42014170090000032 за підозрою:

ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця с.Біловодськ Луганської області, українця, громадянина України, освіта вища, директор МПП «Меандр», зареєстрований та проживає за адресою: АДРЕСА_1 , раніше не судимого,

за ч.1 ст. 366 КК України,

ВСТАНОВИВ:

Згідно з обвинувальним актом ОСОБА_4 вчинив кримінальне правопорушення за

таких обставин.

ОСОБА_4 , перебуваючи на посаді директора МПП «Меандр» ( код ЄРДПОУ № 13943312) будучи службовою особою, виконуючи організаційно-розпорядчі та адміністративно-господарські функції, здійснив службове підроблення, тобто внесення службовою особою до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей, а саме: вніс недостовірні дані в додаток № 2 «Довідка про працівників відповідної кваліфікації, які мають необхідні знання та досвід» до документації з конкурсних торгів на закупівлю робіт «Будівництво протиерозійних, протизсувних споруд для укріплення схилу в районі вул. Хорольська в м. Кременчуці», які проводились Комунально виробничим підприємством «Кременчуцьке міське управління капітального будівництва».

Так, ОСОБА_4 призначений на посаду директора МПП «Меандр» наказом засновника МПП «Меандр» ОСОБА_4 №2к від 03.11.1998, та приступив до виконання службових обов`язків з 03.11.1998.

Відповідно до п. 4.4, 4.5. Статуту МПП «Меандр» керівництво господарською діяльністю підприємства здійснює директор.

Директор підприємства має право: самостійно вирішувати всі питання підприємства, без доручення діє від імені підприємства, представляє його інтереси в органах державної влади та органах місцевого самоврядування, інших організаціях, у відносинах з юридичними особами та громадянами, формує організацію підприємства і вирішує питання діяльності підприємства.

Розпорядженням директора МПП «Меандр» від 10.05.2013 відповідальним за підготовку та подачу документації, для участі в конкурсних торгах з державних закупівель, які проводились КВП «Кременчуцьке управління капітального будівництва» по об`єкту «Будівництво протиерозійних, протизсувних споруд для укріплення схилу в районі вул. Хорольської в м. Кременчук», призначено ОСОБА_4 .

Відповідно до ст. 16 Закону України «Про здійснення державних закупівель», та п. 6 Документації конкурсних торгів КВП «Кременчуцьке міське управління капітального будівництва» по об`єкту «Будівництво протиерозійних, протизсувних споруд для укріплення схилу в районі вул. Хорольської в м.Кременчук», замовник при визначені кваліфікаційних критеріїв у документації конкурсних торгів вимагає від учасників подання ними документального підтвердження інформації про їх відповідність кваліфікаційним критеріям. Для підтвердження відповідності кваліфікаційним критеріям учасник у складі своєї пропозиції конкурсних торгів надає документи, одним з яких є «Довідка про працівників відповідної кваліфікації, які мають необхідні знання та досвід» (додаток 2).

Досудовим розслідуванням встановлено, що директор МПП «Меандр» ОСОБА_4 , будучи службовою особою, зловживаючи своїм службовим становищем, з метою участі та перемоги у конкурсних торгах, достовірно знаючи, що на час проведення конкурсних торгів, у підприємства відсутні трудові відносини з громадянами: ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , ОСОБА_11 , ОСОБА_12 , ОСОБА_13 , ОСОБА_14 , вніс до довідки про працівників відповідної кваліфікації, які мають необхідні знання та досвід відомості про наявні трудові відносини з вищезазначеними особами, та засвідчив дану довідку своїм підписом та печаткою МПП «Меандр».

Вчинене ОСОБА_4 діяння підтверджується показаннями свідків, відомостями, що надійшли з Управління пенсійного фонду України м.Кременчука листом за вих. №4753/05-21 від 17.03.2014.

Таким чином, ОСОБА_4 , будучи службовою особою, виконуючи організаційно-розпорядчі та адміністративно-господарські функції, зловживаючи своїм службовим становищем, вчинив службове підроблення, тобто внесення службовою особою до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей, чим саме скоїв злочин, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 366 КК України.

Під час досудового розслідування між старшим прокурором прокуратури м.Кременчука ОСОБА_3 та обвинуваченим ОСОБА_4 25 березня 2014 року укладена угода про визнання винуватості. Згідно з угодою ОСОБА_4 беззаперечно визнав себе винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 366 КК України.

Сторонами узгоджено, що при затвердженні угоди ОСОБА_4 буде призначене покарання за ч.1 ст. 366 КК України із застосуванням положення ч.1 ст. 69 КК України у виді штрафу в розмірі 935грн. без позбавлення права обіймати певні посади чи займатись певною діяльністю.

Розглядаючи питання про затвердження угоди суд виходить з наступного.

Відповідно до ст. 468 КПК України у кримінальному провадженні може бути укладена угода між прокурором та підозрюваним чи обвинуваченим про визнання винуватості.

Згідно з ч.4 ст. 469 КПК України угода про визнання винуватості між прокурором та підозрюваним чи обвинуваченим може бути укладена у провадженні щодо кримінальних проступків, злочинів невеликої чи середньої тяжкості, тяжких злочинів, внаслідок яких шкода завдана лише державним чи суспільним інтересам.

Злочин у вчиненні якого обвинувачений визнав себе винуватим віднесений до середньої тяжкості, а отже угода відповідає вигам закону.

Судом встановлено, що ОСОБА_4 цілком розуміє положення ч.ч.4,5 ст. 474 КПК України.

Судом встановлено, що укладення угоди сторонами є добровільним, тобто не є наслідком застосування насильства, примусу, погроз або наслідком обіцянок чи дії будь-яких інших обставин, ніж ті, що передбачені в угоді.

Судом встанолвено, що умови угоди не суперечать вимогам Кримінального процесуального Кодексу та Кримінального кодексу України, зокрема інтересам суспільства, а кримінальне провадження свідчить про наявність фактичних підстав для визнання винуватості.

Обвинувачений ОСОБА_4 погоджується на призначення узгодженого покарання.

Виходячи з викладеного суд дійшов висноку про наявність підстав для затвердження угоди про визнання винуватості між прокурором та ОСОБА_4 .

Керуючись ст. ст. 373, 374, 474,475 КПК України, суд,-

ЗАСУДИВ:

Затвердити угоду про визнання винуватості від 25 березня 2014 року, укладену між старшим прокурором прокуратури м.Кременчука ОСОБА_3 та обвинуваченим ОСОБА_4 .

Визнати винним ОСОБА_4 за ч.1 ст.366 КК України і призначити йому узгоджене сторонами угоди про визнання винуватості від 25 березня 2014 року покарання за цією статтею, із застосування ст. 69 КК України - штраф в розмірі 935,00грн без позбавлення права обіймати певні посади чи займатись певною діяльністю.

Роз`яснити ОСОБА_4 наслідки невиконання угоди, передбачені ч.1, ч.5 ст.476 КПК України.

Вирок може бути оскаржений, з підстав, предбачених ст. 394 КПК України до Апеляційного суду Полтавської області через Автозаводський районний суд м.Кременчука протягом 30 днів з дня його проголошення.

Суддя: ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення03.04.2014
Оприлюднено10.01.2023
Номер документу38068445
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —524/2638/14-к

Ухвала від 31.03.2014

Кримінальне

Автозаводський районний суд м.Кременчука

Обревко Л. О.

Вирок від 03.04.2014

Кримінальне

Автозаводський районний суд м.Кременчука

Обревко Л. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні