Ухвала
від 07.04.2014 по справі 2а-23738/09/1270
ЛУГАНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

14

ЛУГАНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

31 березня 2014 року ЛуганськСправа № 2а-23738/09/1270

приміщення суду за адресою: 91055, м. Луганськ, вул. Поштова, 1

Луганський окружний адміністративний суд у складі

Головуючого судді Агевича К.В.,

при секретарі судового засідання Ліпко Т.М.,

за участю:

прокурора: не прибув

представника позивача: не прибув

представник відповідача: не прибув

представник зацікавленої особи: не прибув

розглянувши у відкритому судовому засіданні у м. Луганську заяву Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в Перевальському районі Луганської області про заміну сторони виконавчого провадження в адміністративній справі №2а-23738/09/1270 за позовом Прокурора Перевальського району Луганської області в інтересах держави в особі відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у Перевальському районі Луганської області до Підприємства Комисарівської виправної колонії №22 Управління державного департаменту України з питань виконання покарань у Луганській області про стягнення заборгованості по страховим внескам у сумі 22037,09 грн.,-

ВСТАНОВИВ:

18 березня 2014 року Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у Перевальському районі Луганської області звернулося до Луганського окружного адміністративного суду із заявою про заміну сторони виконавчого провадження за адміністративним позовом Прокурора Перевальського району Луганської області в інтересах держави в особі відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у Перевальському районі Луганської області до Підприємства Комисарівської виправної колонії №22 Управління державного департаменту України з питань виконання покарань у Луганській області про стягнення заборгованості по страховим внескам у сумі 22037,09 грн., в обґрунтування якої зазначив, що постановою Луганського окружного адміністративного суду від 15 вересня 2009 року у справі №2а-23738/09/1270 стягнуто з підприємства Комісарівської виправної колонії № 22 управління Державного Департаменту України з питань виконання покарань в Луганській області на користь Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у Перевальському районі Луганської області заборгованість зі сплати страхових внесків у сумі 22037,09 грн.

15 січня 2010 року по вищезазначеному рішенню, яке набуло законної сили, Луганським окружним адміністративним судом був виданий виконавчий лист. На підставі виконавчого листа по адміністративній справі №2а-23738/09/1270 державним виконавцем відділу державної виконавчої служби Перевальського районного управління юстиції 27 лютого 2010 року була винесена постанова про відкриття виконавчого провадження за ВП №17691055 про стягнення з підприємства Комісарівської виправної колонії №22 Управління Державного Департаменту України з питань виконання покарань у Луганській області заборгованості по страховим внескам у сумі 22037,09 грн.

На підставі постанови Кабінету Міністрів України від 20.10.2011 №1062 утворені як юридичні особи публічного права територіальні органи Державної пенітенціарної служби шляхом перетворення територіальних органів Державного департаменту з питань виконання покарань.

З огляду на викладене, заявник просить суд у виконавчому провадженні ВП №17691055 замінити сторону - Підприємство Комісарівської виправної колонії № 22 управління Державного Департаменту України з питань виконання покарань в Луганській області іншою юридичною особою, а саме, на державне підприємство « Підприємство Комісарівської виправної колонії управління Державної пенітенціарної служи України в Луганській області (№22)», ідентифікаційний код 08680359, що знаходиться за адресою: 94325, Луганська область, Перевальський район, смт. Комісарівка.

У судове засідання прокурор не прибув, про дату, час і місце розгляду заяви був повідомлений належним чином, причини неявки суду не повідомив.

Представник заявника у судове засідання не прибув, про дату, час і місце розгляду заяви був повідомлений належним чином. 31 березня 2014 року до Луганського окружного адміністративного суду від заявника надійшло клопотання про розгляд заяви без участі представника відділення.

У судове засідання представники боржника та зацікавленої особи не прибули, про дату, час і місце розгляду заяви були повідомлені належним чином, причини неявки суду не повідомили, заяв про розгляд заяви без їх участі до суду не надходили.

Розглянувши заяву про заміну сторони виконавчого провадження та дослідивши матеріали справи, оцінивши докази відповідно до вимог статей 69-72 Кодексу адміністративного судочинства України, суд дійшов висновку про задоволення заяви з огляду на наступне.

Судом встановлено, що постановою Луганського окружного адміністративного суду від 15 вересня 2009 року у справі № 2а-23738/09/1270 стягнуто з підприємства Комісарівської виправної колонії № 22 Управління державного департаменту України з питань Виконання покарань в Луганській області (ідент. код 08680359) на користь відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у Перевальському районі Луганської області заборгованість зі сплати страхових внесків у сумі 22037,09 грн.

28.01.2010 відділу управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у Луганській області було видано виконавчий лист № 2а-23738/09/1270.

Постановою відділу державної виконавчої служби Перевальського районного управління юстиції від 27 лютого 2010 року ВП № 17691055 відкрито виконавче провадження з примусового виконання виконавчого листа Луганського окружного адміністративного суду від 15 січня 2010 року по адміністративній справі № 2а-23738/09/1270 про стягнення з підприємства Комисарівської виправної колонії №22 Управління державного департаменту України з питань виконання покарань у Луганській області на користь відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у Перевальському районі Луганської області заборгованості зі сплати страхових внесків у сумі 22037,09 грн. (арк. справи 60).

Постановою Кабінету Міністрів України «Про утворення територіальних органів Державної пенітенціарної служби» від 20 жовтня 2011 року №1062 затверджено перелік територіальних органів Державного департаменту з питань виконання покарань, які перетворюються в територіальні органи Державної пенітенціарної служби. Так, утворено юридичну особу Управління Державної пенітенціарної служби в Луганській області шляхом перетворення з Управління Державного департаменту з питань виконання покарань у Луганській області.

Згідно довідки АБ №726978 з єдиного державного реєстру підприємств та організацій України (ЄДРПОУ) Державне підприємство «Підприємство Комісарівської виправної колонії управління Державної пенітенціарної служи України в Луганській області (№22)» є юридичною особою (а.с. 62).

Державне підприємство «Підприємство Комісарівської виправної колонії управління Державної пенітенціарної служи України в Луганській області (№22)» зареєстровано платником податку на додану вартість (а.с.63).

Відповідно до частини першої статті 264 Кодексу адміністративного судочинства України суд у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за поданням державного виконавця або за заявою заінтересованої особи суд може замінити сторону виконавчого провадження її правонаступником.

Частиною п'ятою статті 8 Закону України «Про виконавче провадження» встановлено, що у разі вибуття однієї із сторін державний виконавець з власної ініціативи або за заявою сторони, а також сама заінтересована сторона мають право звернутися до суду із заявою про заміну сторони її правонаступником. Для правонаступника усі дії, вчинені до його вступу у виконавче провадження, обов'язкові тією мірою, якою вони були б обов'язковими для сторони, яку правонаступник замінив.

Враховуючи викладене, суд вважає за необхідне замінити сторону виконавчого провадження з Підприємства Комісарівської виправної колонії № 22 управління Державного Департаменту України з питань виконання покарань в Луганській області на Державне підприємство «Підприємство Комісарівської виправної колонії управління Державної пенітенціарної служи України в Луганській області (№22)».

Керуючись статтями 160, 165, 264 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

УХВАЛИВ:

Заяву Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у Перевальському районі Луганської області задовольнити.

Замінити сторону виконавчого провадження ВП №17691055 боржника - Підприємство Комісарівської виправної колонії № 22 управління Державного Департаменту України з питань виконання покарань в Луганській області на його правонаступника - Державне підприємство «Підприємство Комісарівської виправної колонії управління Державної пенітенціарної служи України в Луганській області (№22)», ідентифікаційний код 08680359, місцезнаходження: 94325, Луганська область, Перевальський район, смт. Комісарівка.

Ухвала набирає законної сили в порядку передбаченому статтею 254 Кодексу адміністративного судочинства України та може бути оскаржена до Донецького апеляційного адміністративного суду через Луганський окружний адміністративний суд у порядок і строки, встановленими статтями 185-187 Кодексу адміністративного судочинства України.

Згідно з частиною 3 статті 160 КАС України ухвала складена у повному обсязі 07 квітня 2014 року.

Суддя К.В. Агевич

СудЛуганський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення07.04.2014
Оприлюднено11.04.2014
Номер документу38083399
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-23738/09/1270

Ухвала від 07.04.2014

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

К.В. Агевич

Ухвала від 20.03.2014

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

К.В. Агевич

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні