Постанова
від 07.04.2014 по справі 820/4714/14
ХАРКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Харківський окружний адміністративний суд 61004, м. Харків, вул. Мар'їнська, 18-Б-3, inbox@adm.hr.court.gov.ua

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

Харків

07 квітня 2014 р. № 820/4714/14

Харківський окружний адміністративний суд у складі:

Головуючого судді Панченко О.В.,

при секретарі судового засідання Маренич Т.О.

розглянувши у порядку скороченого провадження адміністративну справу за позовом

Державної податкової інспекції у Дзержинському районі м. Харкова Головного управління Міндоходів у Харківській області до Товариства з обмежною відповідальністю "СТУДІЯ ТРІДЕКС" про припинення юридичної особи,-

В С Т А Н О В И В:

Позивач - Державна податкова інспекція у Дзержинському районі м.Харкова Головного управління Міндоходів у Харківській області, звернувся до Харківського окружного адміністративного суду з позовом, в якому просить суд припинити юридичну особу - Товариство з обмеженою відповідальністю "СТУДІЯ ТРІДЕКС" (Код ЄДРПОУ - 37189573), 61166, м.Харків, пр-т Леніна, б.36.

В обґрунтування позову суб'єкт владних повноважень зазначив, що ТОВ "СТУДІЯ ТРІДЕКС" взято на податковий облік в органах ДПС 02.09.2010 р. за № 48822. Державна реєстрація підприємства проведена за адресою: 61166, м.Харків, пр-т Леніна, б.36. Згідно Витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців № 18050447 від 29.01.2014р. підприємство відсутнє за вказаною адресою. Враховуючи наведене, ДПІ вважає, що наявні підстави для припинення вказаної юридичної особи.

Копія ухвали про відкриття скороченого провадження надіслана відповідачеві, конверт з судовою кореспонденцією повернувся до суду із зазначенням пошти "за закінченням терміну зберігання" (а.с.18-22).

Відповідно до приписів статті 35 Кодексу адміністративного судочинства України, у разі повернення поштового відправлення із повісткою, яка не вручена адресату з незалежних від суду причин, вважається, що така повістка вручена належним чином.

Розглянувши матеріали справи, вивчивши доводи позову, дослідивши наявні у справі докази в їх сукупності, проаналізувавши зміст норм матеріального і процесуального права, які врегульовують спірні правовідносини, суд дійшов висновку, що позов підлягає задоволенню з наступних підстав та мотивів.

За матеріалами справи судом встановлено, що 01.09.2010 року відповідач - Товариство з обмеженою відповідальністю "СТУДІЯ ТРІДЕКС" (Код ЄДРПОУ - 37189573) пройшов передбачену чинним законодавством процедуру державної реєстрації, набув правовий статус суб'єкта підприємницької діяльності-юридичної особи, що підтверджується витягом з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців (а.с.8-10).

З наявних в матеріалах справи довідок слідує, що як платник податків, зборів (обов'язкових платежів) відповідач з 02.09.2010 року за №48822 взятий на облік в органах державної податкової служби, заборгованості перед бюджетами та державними цільовими фондами не має.(а.с.7).

З довідки з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, вбачається, що в графі "дані про реєстраційні дії" внесено запис: "про відсутність юридичної особи за вказаною адресою". (а.с.10).

Згідно п.5 ч.2 ст.38 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців" від 15 травня 2003 року №755-IV, підставою для постановлення судового рішення про припинення юридичної особи є наявність в Єдиному державному реєстрі запису про відсутність юридичної особи за вказаним її місцезнаходженням.

Окрім того, відповідно до п. 16.1.3, п. 16.1.4 ст.16 Податкового кодексу України, платник податків зобов'язаний: подавати до контролюючих органів у порядку, встановленому податковим та митним законодавством, декларації, звітність та інші документи, пов'язані з обчисленням і сплатою податків і зборів; сплачувати податки та збори в строки та у розмірах, встановлених цим Кодексом та законами з питань митної справи.

Разом з тим, з матеріалів справи вбачається, що в порушення вимог чинного законодавства підприємство подало до ДПІ звітність по підприємству за 2-4 квартали 2011 року - декларація з податку на прибуток за 2011 рік. З цього часу по теперішній час звіти щодо фінансово-господарської діяльності підприємством до ДПІ не надаються.

За таких обставин, заявлені ДПІ у Дзержинському районі м. Харкова Головного управління Міндоходів у Харківської області вимоги про постановлення судового рішення про припинення юридичної особи - ТОВ "СТУДІЯ ТРІДЕКС" визнаються судом нормативно та документально обґрунтованими, і тому підлягають задоволенню.

Згідно частини 1 статті 256 КАС України негайно виконуються постанови суду, прийняті в порядку скороченого провадження.

Керуючись ст.ст. 8 і 19 Конституції України, ст.ст.7-11, ст.ст.158-163 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

П О С Т А Н О В И В:

Адміністративний позов Державної податкової інспекції у Дзержинському районі м. Харкова Головного управління Міндоходів у Харківській області до Товариства з обмежною відповідальністю "СТУДІЯ ТРІДЕКС" про припинення юридичної особи - задовольнити.

Припинити підприємницьку діяльність Товариство з обмеженою відповідальністю "СТУДІЯ ТРІДЕКС" (Код ЄДРПОУ - 37189573, місцезнаходження: 61166, м.Харків, пр-т Леніна, б.36).

Постанову звернути до негайного виконання.

Постанова суду першої інстанції може бути оскаржена шляхом подання апеляційної скарги протягом десяти днів з дня отримання копії постанови.

Апеляційна скарга подається до адміністративного суду апеляційної інстанції через суд першої інстанції, який ухвалив оскаржуване судове рішення.

Суддя О.В.Панченко

Дата ухвалення рішення07.04.2014
Оприлюднено10.04.2014
Номер документу38102077
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —820/4714/14

Постанова від 07.04.2014

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Панченко О.В.

Ухвала від 18.03.2014

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Панченко О.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні