Ухвала
від 07.05.2013 по справі 462/3621/13-а
ЗАЛІЗНИЧНИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЛЬВОВА

Справа № 462/3621/13-а

УХВАЛА

судового засідання

07 травня 2013 року Залізничний районний суд м. Львова

у складі головуючого Галайко Н.М.

при секретарі Колошкін П.І.

розглянув у відкритому судовому засіданні в м. Львові заяву про забезпечення позову по справі за адміністративним позовом ОСОБА_1 до Відділу примусового виконання рішень управління державної виконавчої служби Головного управління юстиції у Тернопільській області, третя особа на стороні відповідача, що не заявляє самостійних вимог на предмет спору: Філія 20 ПП «Нива В.Ш.» про визнання дій незаконними,

в с т а н о в и в:

Позивач - ОСОБА_1 звернувся з адміністративним позовом до суду, в якому просить суд визнати незаконними дії (рішення) відповідача викладені в листі від 24.04.2013р. № 03.32/В-2/2855 та зобов'язати відповідача прийняти від позивача оплату за майно реалізоване згідно протоколу № 2013015 по проведенню прилюдних торгів по реалізації арештованого нерухомого майна (предмета іпотеки), який належить ПП «Мегіс» (м. Тернопіль, вул. Слівенська, 3/83, код ЄДРПОУ 30938066), виданого Філією 20 Приватного підприємства «НИВА В.Ш.» 08.04.2013р. та вчинити інші дії згідно вимог ЗУ «Про виконавче провадження»

В порядку забезпечення позову, позивач подав заяву, в якій просить суд забезпечити даний позов шляхом зупинення продажі нерухомого майна, описаного та арештованого відділом примусового виконання рішень управління державної виконавчої служби Головного управління юстиції у Тернопільській області згідно Акту опису й арешту майна від 13 листопада 2012 року в ході виконання виконавчого провадження з примусового виконання виконавчого листа виданого 31 липня 2012року Тернопільським міськрайонним судом Тернопільської області по справі № 1915/2046/2012.

Позивач просить задоволити свою заяву оскільки, що існує реальна загроза та очевидна небезпека заподіяння шкоди правам, свободам та інтересам позивача у разі здійснення повторної реалізації арештованого майна відповідачем, а відтак захист цих прав, свобод та інтересів стане неможливим без вжиття таких заходів.

Згідно ч. 1 ст. 117 КАС України, суд за клопотанням позивача або з власної ініціативи може постановити ухвалу про вжиття заходів забезпечення адміністративного позову, якщо існує очевидна небезпека заподіяння шкоди правам, свободам та інтересам позивача до ухвалення рішення в адміністративній справі, або захист цих прав, свобод та інтересів стане неможливим без вжиття таких заходів, або для їх відновлення необхідно буде докласти значних зусиль та витрат, а також якщо очевидними є ознаки протиправності рішення, дії чи бездіяльності суб'єкта владних повноважень.

Судом встановлено, що дійсно предметом спору є здійснення продажу нерухомого майна, описаного і арештованого відділом примусового виконання рішень управління державної виконавчої служби Головного управління юстиції у Тернопільській області , а тому суд вважає, що не вжиття заходів забезпечення позову, шляхом зупинення продажу нерухомого майна, про що просить позивач, може призвести до заподіяння шкоди правам та інтересам позивача до ухвалення рішення в адміністративній справі.

Згідно ч. 3 ст. 117 КАС України, суд у порядку забезпечення адміністративного позову може відповідною ухвалою зупинити дію рішення суб'єкта владних повноважень чи його окремих положень, що оскаржуються. Ухвала негайно надсилається до суб'єкта владних повноважень, що прийняв рішення, та є обов'язковою для виконання.

Керуючись ст.ст. 117, 118 КАС України, суд -

у х в а л и в :

Клопотання ОСОБА_1 про забезпечення позову, - задоволити.

Заборонити продаж нерухомого майна, описаного та арештованого відділом примусового виконання рішень управління державної виконавчої служби Головного управління юстиції у Тернопільській області згідно Акту опису й арешту мана від 13 листопада 2012 року в ході виконання виконавчого провадження з примусового виконання виконавчого листа виданого 31 липня 2012р. Тернопільським міськрайонним судом Тернопільської області по справі № 1915/2046/2012 до ухвалення рішення в адміністративній справі.

Копію ухвали направити для виконання у ВДВС Головного управління юстиції у Тернопільській області.

Виконання ухвали суду про забезпечення позову виконується негайно, в порядку, встановленому для виконання судових рішень.

На ухвалу може бути подана апеляційна скарга до Львівського апеляційного адміністративного суду протягом п'яти днів з дня проголошення ухвали. Якщо ухвалу було постановлено у письмовому провадженні або без виклику особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали.

Оскарження ухвали про забезпечення позову не зупиняє її виконання.

Суддя Галайко Н.М.

СудЗалізничний районний суд м.Львова
Дата ухвалення рішення07.05.2013
Оприлюднено10.04.2014
Номер документу38107763
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —462/3621/13-а

Ухвала від 08.05.2013

Адміністративне

Залізничний районний суд м.Львова

Галайко Н. М.

Ухвала від 07.05.2013

Адміністративне

Залізничний районний суд м.Львова

Галайко Н. М.

Ухвала від 07.05.2013

Адміністративне

Залізничний районний суд м.Львова

Галайко Н. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні