Ухвала
від 08.04.2014 по справі 926/541/14
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

про повернення позовної заяви

"08" квітня 2014 р. №926/541/14 Суддя І.В. Марущак, розглянувши матеріали

за позовною заявою товариства з обмеженою відповідальністю «Пальміра-Схід»

до відповідачів: 1) фізичної особи-підприємця ОСОБА_1

2) фізичної особи-підприємця ОСОБА_2

про зобов'язання припинити використання позначення

В С Т А Н О В И В:

Позивач звернувся з позовом до відповідачів в якому просить:

- визнати використання фізичною особою - підприємцем ОСОБА_1 (р.н.о.к.п.п. НОМЕР_1) використання позначення «ІНФОРМАЦІЯ_1» схожого із знаком «ІНФОРМАЦІЯ_1» відповідно до свідоцтва НОМЕР_3 настільки, що їх можна сплутати, протиправним;

- зобов'язати фізичну особу - підприємця ОСОБА_1 (р.н.о.к.п.п. НОМЕР_1) припинити використання позначення «ІНФОРМАЦІЯ_1» схожого із знаком «ІНФОРМАЦІЯ_1» відповідно до свідоцтва НОМЕР_3 настільки, що їх можна сплутати;

- визнати використання фізичною особою - підприємцем ОСОБА_2 (р.н.о.к.п.п. НОМЕР_2) використання позначення «ІНФОРМАЦІЯ_1» схожого із знаком «ІНФОРМАЦІЯ_1» відповідно до свідоцтва НОМЕР_3 настільки, що їх можна сплутати, протиправним;

- зобов'язати фізичну особу - підприємця ОСОБА_2 (р.н.о.к.п.п. НОМЕР_2) припинити використання позначення «ІНФОРМАЦІЯ_1» схожого із знаком «ІНФОРМАЦІЯ_1» відповідно до свідоцтва НОМЕР_3 настільки, що їх можна сплутати.

Відповідно до статті 54 Господарського процесуального кодексу України, позовна заява подається до господарського суду в письмовій формі і підписується повноважною посадовою особою позивача або його представником, прокурором, громадянином - суб'єктом підприємницької діяльності або його представником.

Однак у позовній заяві зазначено представник позивача ОСОБА_4, однак вона не підписана представником позивача.

Стаття 57 Господарського процесуального кодексу України передбачає, що до позовної заяви додаються документи, які підтверджують сплату судового збору у встановлених порядку і розмірі.

Розмір судового збору, порядок його сплати, повернення і звільнення від сплати встановлюються законом (частина друга статті 44 ГПК України).

Правові засади справляння судового збору, платників, об'єкти та розміри ставок судового збору, порядок сплати, звільнення від сплати та повернення судового збору визначаються Законом України "Про судовий збір".

Відповідно до частини першої статті 3 Закону України "Про судовий збір" судовий збір справляється за подання до суду позовної заяви та іншої заяви, передбаченої процесуальним законодавством.

Розмір ставок судового збору встановлений статтею 4 Закону України "Про судовий збір". Згідно з частиною першою статті 4 вказаного Закону судовий збір справляється у відповідному розмірі від мінімальної заробітної плати у місячному розмірі, встановленої законом на 1 січня календарного року, в якому відповідна заява або скарга подається до суду, - у відсотковому співвідношенні до ціни позову та у фіксованому розмірі.

Відповідно до підпункту 2 пункту 2 частини другої статті 4 Закону України "Про судовий збір" ставка судового збору з позовної заяви немайнового характеру - 1 розмір мінімальної заробітної плати.

Як випливає із позовних вимог позивачем заявлено чотири позовних вимоги до двох відповідачів (по дві вимоги до кожного відповідача), платіжним дорученням №174 від 28.03.2014 р. сплачений судовий збір у сумі 1218 грн. (1 розмір мінімальної заробітної плати), відповідно позивачем не подано доказів сплати судового збору в установленому розмірі.

Відповідно до пунктів 1, 6 ст. 63 Господарського процесуального кодексу України, суддя повертає позовну заяву і додані до неї документи без розгляду, якщо: позовну заяву підписано особою, яка не має права її підписувати, або особою, посадове становище якої не вказано та не подано доказів сплати судового збору у встановлених порядку та розмірі.

Отже позивачем подано не підписану позовну заяву та не подано доказів сплати судового збору в установленому розмірі. Зазначені недоліки є підставами для повернення позовної заяви без розгляду.

Водночас, суд роз'яснює позивачу, що повернення позовної заяви не перешкоджає повторному зверненню з нею до господарського суду в загальному порядку після усунення допущенного порушення.

Згідно п.2 ч.1 ст.7 Закону України «Про судовий збір»: «Сплачена сума судового збору повертається за ухвалою суду в разі повернення заяви або скарги». Отже, суд вирішив повернути позивачу сплачений судовий збір.

На підставі викладеного, керуючись п.п. 1, 4 ст. 63 Господарського процесуального кодексу України, суд

У Х В А Л И В :

1. Позовну заяву та додані до неї документи повернути без розгляду.

2. Повернути товариству з обмеженою відповідальністю «Пальміра-Схід» (03115, пр-т. Перемоги, 112 м.Київ код ЄДРПОУ 23520558) судовий збір у сумі 1218 грн. сплачений платіжним дорученням №174 від 28.03.2014 р.

Суддя І.В. Марущак

СудГосподарський суд Чернівецької області
Дата ухвалення рішення08.04.2014
Оприлюднено10.04.2014
Номер документу38130797
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —926/541/14

Ухвала від 08.04.2014

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Марущак Ілля Васильович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні