Ухвала
від 08.04.2014 по справі 11/2180
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

cpg1251

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

29000, м. Хмельницький, майдан Незалежності, 1 тел. 71-81-84, факс 71-81-98


УХВАЛА

"08" квітня 2014 р.Справа № 11/2180

Господарський суд Хмельницької області у складі головуючого судді Радчені Д.І. при секретарі судового засідання Куржій Н.П. розглянувши матеріали справи порушеної за позовом першого заступника прокуратура Хмельницької області м. Хмельницького в інтересах держави та державного органу, який її уособлює - Регіонального фонду підтримки підприємництва по Хмельницькій області м. Хмельницький

до товариства з обмеженою відповідальністю "Матадор", с. Колибаївка, Кам'янець-Подільського району

про стягнення 115609 грн.32коп.

(розгляд подання державного виконавця про відстрочку виконання рішення суду )

Представники сторін:

Від позивача: Собищанська О.В. за довіреністю від 31 березня 2014 року.

Від відповідача: Сморжевський С.Б. директора підприємства

Від прокуратури області: не приймав участі.

Від ДВС Кам'янець-Подільського міськрайонного управління юстиції: Афратов А.Л. за дов. № 04-39/4595 від 07.04.2014 року

В С Т А Н О В И В :

Рішенням господарського суду області позов першого заступника прокурора Хмельницької області в інтересах держави та державного органу, який її уособлює - Регіонального фонду підтримки підприємництва по Хмельницькій області м. Хмельницький до товариства з обмеженою відповідальністю „Матадор", с. Колибаївка Кам'янець-Подільського району Хмельницької області про стягнення 115609грн. 32коп. задоволено. Стягнуто з ТОВ „Матадор" с. Колибаївка Кам'янець-Подільського району Хмельницької області, вул. Леніна, 1Б (код ЄДРПОУ 31395978) на користь Регіонального фонду підтримки підприємництва по Хмельницькій області (м.Хмельницький, вул. Грушевського, 87/2) для зарахування на р/р 26007880103661 в Укрсоцбанку МФО 315018, ЗКПО 30788223, заборгованість в розмірі 111743грн. 17коп. (сто одинадцять тисяч сімсот сорок три грн. 17коп.), (з яких 100000грн. сума основного боргу, 482грн. 53 коп. -відсотки, пеня за неповернення фінансово-кредитної підтримки у сумі 11153грн.41коп. та пеня за непогашення відсотків у сумі 107грн.23коп.). Видано наказ. Судові витрати покладено на відповідача.

31 березня 2014 року від районного відділу державної виконавчої служби Кам'янець-Подільського міськрайонного управління юстиції надійшло подання ст. Державного виконавця про відстрочку виконання рішення суду, оскільки стягувач та боржник уклали угоду про реструктуризацію заборгованості за договором № 33/06 від 14.12.2006 року.

Згідно ст. 121 Господарського процесуального кодексу України при наявності обставин, що ускладнюють виконання рішення або роблять неможливим, за заявою сторони, державного виконавця, прокурора чи його заступника або за своєю ініціативою господарський суд , який видав виконавчий документ в 10-ти денний строк розглядає це питання у судовому засіданні з викликом сторін, прокурора чи його заступника і у виняткових випадках, залежно від обставин справи , може відстрочити, розстрочити виконання рішення, ухвали, постанови, змінити спосіб та порядок їх виконання.

Ухвалою суду від 02.04.2014 року зазначене подання призначено до розгляду в судовому засіданні з викликом повноважних представників сторін, виконавчої служби та прокуратури на 10 год. 00 хв. 8 квітня 2014 року.

Представник ДВС в судовому засіданні подання підтримує, просить його задоволити зважаючи на наявні докази, зокрема укладення договору про розстрочку платежу та письмову згоду повноважного представника позивача, подану в судовому засіданні.

Директор підприємства відповідача в судовому засіданні підтримує подання державного виконавця вважає його таким, що подано обґрунтовано і підлягає задоволенню, надав суду докази про належне виконання умов укладеного договору про розстрочку платежу.

Представник позивача в судовому засіданні та письмовому поясненні по справі не заперечує проти відстрочки платежу на період дії договору про розстрочку .

Розглядом матеріалів подання старшого державного виконавця відділу державної виконавчої служби Кам'янець-Подільського районного управління юстиції про відстрочку виконання рішення суду у справі № 11/2180 встановлено таке.

Так, відповідно до ст. 121 Господарського процесуального кодексу України при наявності обставин, що ускладнюють виконання рішення або роблять неможливим, за заявою сторони, державного виконавця, прокурора чи його заступника або за своєю ініціативою господарський суд , який видав виконавчий документ в 10-ти денний строк розглядає це питання у судовому засіданні з викликом сторін, прокурора чи його заступника і у виняткових випадках, залежно від обставин справи , може відстрочити, розстрочити виконання рішення, ухвали, постанови, змінити спосіб та порядок їх виконання, про зо виноситься відповідна ухвала.

Відстрочка - це відкладення чи перенесення виконання рішення на новий строк, який визначається господарським судом. Наприклад, відстрочка може надаватись за рішенням, у якому господарським судом визначено певний термін звільнення приміщення, повернення майна тощо.

Розстрочка - виконання рішення означає виконання рішення частками, встановленими господарським судом, з певним інтервалом у часі. Строки виконання кожної частки визначаються господарським судом. Підставою для відстрочки, розстрочки виконання рішення можуть бути конкретні обставини, що ускладнюють виконання рішення або роблять його неможливим у строк або встановленим господарським судом способом.

Вирішуючи питання про відстрочку виконання рішення, господарським судом враховується матеріальні інтереси сторін, їх фінансовий стан, ступінь вини відповідача у виникненні спору, наявність інфляційних процесів у економіці держави та інші обставини справи. (роз'яснення президії Вищого господарського суду України „Про деякі питання практики застосування ст. 121 ГПК України").

Відповідно до постанови Пленуму Верховного Суду України від 26 грудня 2003 року N 14 „Про практику розгляду судами скарг на рішення, дії або бездіяльність органів і посадових осіб державної виконавчої служби та звернень учасників виконавчого провадження", відповідно до п. 10 якої - при вирішенні заяв державного виконавця чи сторони про відстрочку або розстрочку виконання рішення суду потрібно мати на увазі, що відповідно до ст. 351 ЦПК і ст. 121 ГПК, їх задоволення можливе лише у виняткових випадках, які суд визначає виходячи з особливого характеру обставин, що ускладнюють або виключають виконання рішення (хвороба боржника або членів його сім'ї, відсутність у нього майна, яке за рішенням суду має бути передане стягувачу, стихійне лихо, інші надзвичайні події тощо).

Як пояснює представник відповідача, кредит брався на відкриття ковбасного цеху.

З дня прийняття судом рішення, заборгованість частково сплачена, на решту частину суми сторони уклади угоду про розстрочку платежу, для надання можливості погашення заборгованості без примусової реалізації належного боржнику майна, а отже збереження робочих місць в регіоні.

Господарський суд, враховуючи вищевикладене, ступінь вини відповідача у виникненні спору, письмову згоду позивача, вважає за можливе, як виняток, подання старшого державного виконавця відділу державної виконавчої служби Кам'янець-Подільського районного управління юстиції про відстрочку виконання рішення суду у справі № 11/2180 до 10.04.2015 року задовольнити.

Керуючись ст.86, 121 Господарського процесуального кодексу України, суд

УХВАЛИВ:

Подання старшого державного виконавця районного відділу державної виконавчої служби Кам'янець-Подільського міськрайонного управління юстиції про відстрочку виконання рішення суду по справі № 11/2180 задовольнити.

Відстрочити виконання рішення суду по справі № 11/2180 за позовом першого заступника прокуратура Хмельницької області м. Хмельницького в інтересах держави та державного органу, який її уособлює - Регіонального фонду підтримки підприємництва по Хмельницькій області м. Хмельницький до товариства з обмеженою відповідальністю "Матадор", с. Колибаївка, Кам'янець-Подільського району про стягнення 115609 грн.32коп.

Суддя Д.І. Радченя

Віддруковано 5 примірників: простою кореспонденцією

1- позивачу - надати за заявою; 2- відповідачу - надіслати за заявою; 3- заявнику - надіслати за заявою; 4-прокуратурі Хмельницької області; 5 - до справи.

СудГосподарський суд Хмельницької області
Дата ухвалення рішення08.04.2014
Оприлюднено11.04.2014
Номер документу38156873
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —11/2180

Ухвала від 08.04.2014

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Радченя Д.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні