Ухвала
від 25.03.2014 по справі 908/772/14
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

номер провадження справи 26/61/14

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

25.03.2014 Справа № 908/772/14

Боржник - Товариство з обмеженою відповідальністю «Ріана-Реєстр», м. Запоріжжя, код ЄДРПОУ 24418201

Суддя Юлдашев О.О.

Представники сторін:

від боржника - не прибув.

ВСТАНОВИВ:

Товариство з обмеженою відповідальністю «Ріана-Реєстр» звернулось до суду із заявою про порушення провадження у справі про банкрутство останнього, посилаючись на те, що задоволення вимог одного кредитора призведе до неможливості виконання грошових зобов'язань боржника перед іншими кредиторами.

Ухвалою господарського суду Запорізької області від 07.03.2014р. заяву прийнято до розгляду, підготовче засідання суду призначено на 25.03.2014.

Представник боржника у судове засідання, відкрите 25.03.2014. не прибув, про що повідомлений своєчасно та належним чином. Відповідно до статті 75 ГПК України, справа розглядається за наявними в ній матеріалами.

До суду звернувся із заявою про надання згоди на призначення розпорядником майна у справі арбітражний керуючий Коломієць Юлія Сергіївна, до якої додано засвідчені належним чином копію Свідоцтва про право на здійснення діяльності арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) НОМЕР_1 від 17 квітня 2013 року, копію договору добровільного страхування професійної та інформацію про арбітражного керуючого.

Розглянувши у підготовчому засіданні суду матеріали заяви боржника, суд встановив:

Боржник має заборгованість перед кредиторами на загальну суму 400 617,86 грн.

Відповідно до ч.ч.1, 2, 4 ст. 2 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» провадження у справах про банкрутство регулюється цим Законом, Господарським процесуальним кодексом України, іншими законодавчими актами України. Цей Закон має пріоритет перед іншими законодавчими актами України у регулюванні відносин, пов'язаних з банкрутством суб'єктів підприємницької діяльності, за винятком випадків, передбачених цим Законом. Провадження у справах про банкрутство окремих категорій суб'єктів підприємницької діяльності регулюється з урахуванням особливостей, передбачених цим Законом.

Згідно з ч. 2 ст. 10 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» право на звернення до господарського суду із заявою про порушення справи про банкрутство мають боржник, кредитор.

Згідно з п. 1 ч. 5 ст. 11 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» боржник зобов'язаний звернутися до господарського суду із заявою про порушення справи про банкрутство у разі виникнення таких обставин: задоволення вимог одного або кількох кредиторів призведе до неможливості виконання грошових зобов'язань боржника в повному обсязі перед іншими кредиторами (загроза неплатоспроможності).

Вимоги ч. 1 ст. 16 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом», передбачають, що суд здійснює перевірку обґрунтованості вимог заявника, а також з'ясування наявності підстав для порушення провадження у справі про банкрутство здійснюються господарським судом у підготовчому засіданні, для цього у порядку ч. ч. 2, 3 цієї статті Закону господарський суд розглядає подані документи, заслуховує пояснення сторін, оцінює обґрунтованість заперечень боржника, а також вирішує інші питання, пов'язані з розглядом справи.

Враховуючи те, що справа порушується за заявою боржника, господарський суд у підготовчому засіданні з'ясовує ознаки неплатоспроможності боржника або її загрози.

Відповідно до ч.1 ст. 7 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» щодо боржника застосовуються такі судові процедури банкрутства: розпорядження майном боржника; мирова угода; санація (відновлення платоспроможності) боржника; ліквідація банкрута.

Відповідно до ст. 1 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» боржник це суб'єкт підприємницької діяльності (юридична особа або фізична особа - підприємець), неспроможний виконати протягом трьох місяців свої грошові зобов'язання після настання встановленого строку їх виконання, які підтверджені судовим рішенням, що набрало законної сили, та постановою про відкриття виконавчого провадження, якщо інше не передбачено цим Законом.

Згідно зі ст. 1 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» неплатоспроможність - неспроможність суб'єкта підприємницької діяльності виконати після настання встановленого строку грошові зобов'язання перед кредиторами не інакше, як через відновлення його платоспроможності.

Ст. 1 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» встановлює, що грошовим зобов'язанням є зобов'язання боржника сплатити кредитору певну грошову суму відповідно до цивільно-правового правочину (договору) та на інших підставах, передбачених законодавством України. Склад і розмір грошових зобов'язань, у тому числі розмір заборгованості за передані товари, виконані роботи і надані послуги, сума кредитів з урахуванням відсотків, які зобов'язаний сплатити боржник, визначаються на день подання до господарського суду заяви про порушення справи про банкрутство, якщо інше не встановлено цим Законом.

Заявник надав до суду довідку про кредиторів Товариства з обмеженою відповідальністю «Ріана-Реєстр», відповідно до якого має заборгованість перед ТОВ «Родос-Дніпро».

Приймаючи до уваги викладене, суд встановив наявність підстав для порушення провадження у справі про банкрутство, передбачених ст. ст. 10, 11, 16, 19, 22 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом», введення мораторію на задоволення вимог кредиторів, введення процедури розпорядження майном та призначення розпорядника майна із встановленням розміру оплати його послуг та джерел сплати, зобов'язання заявника подати оголошення про порушення справи про банкрутство.

Відповідно до ч. 10 ст. 16 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» з метою виявлення усіх кредиторів та осіб, які виявили бажання взяти участь у санації боржника, здійснюється офіційне оприлюднення оголошення про порушення справи про банкрутство на офіційному веб-сайті Вищого господарського суду України в мережі Інтернет.

Стаття 114 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом», надає можливість суду визначити кандидатуру арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) для виконання повноважень розпорядника майна самостійно із застосуванням автоматизованої системи з числа осіб, внесених до Єдиного реєстру арбітражних керуючих (розпорядників майна, керуючих санацією, ліквідаторів) України. У разі якщо від арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора), визначеного автоматизованою системою, не надійшла заява про згоду стати розпорядником майна в цій справі, то розпорядника майна призначає суд без застосування автоматизованої системи з числа осіб, внесених до Єдиного реєстру арбітражних керуючих (розпорядників майна, керуючих санацією, ліквідаторів) України.

В порядку статті 114 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» ухвалою господарського суду Запорізької області від 07.03.2014. було зобов'язано арбітражного керуючого Карауш Ю.В., визначеного автоматизованою системою згідно довідки щодо кандидатури арбітражного керуючого від 12.03.2014. надати заяву протягом трьох днів з дня отримання ухвали про прийняття заяви до розгляду на участь у даній справі.

24.03.2014. до суду надійшла заява від арбітражного керуючого Карауш Ю.В. про згоду на участь у даній справі про банкрутство боржника.

Також, самостійно подав до суду свою заяву арбітражний керуючий Коломієць Ю.С.

Вивчивши матеріали справи, розглянувши запропоновані кандидатури, суд вирішив призначити розпорядником майна в цій справі арбітражного керуючого Коломієць Юлію Сергіївну, яка надійшли до суду. За результатами дослідження заяви арбітражного керуючого Коломієць Ю.С. та доданих до неї документів (свідоцтво, договір добровільного страхування професійної відповідальності) інформації про арбітражного керуючого, про її завантаженість, наявність матеріально-технічної бази для здійснення повноважень розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора, враховуючи освіту, досвід та показники роботи у попередніх справах, наявність організаційних можливостей виконувати функції розпорядника майна у даній справі, та всі інші обставини, суд дійшов висновку про здатність арбітражного керуючого Коломієць Ю.С. належним чином виконувати передбачені Законом обов'язки розпорядника майна в цій справі.

Враховуючи відповідність кандидатури арбітражного керуючого Коломієць Ю.С. вимогам ст.ст. 97, 114 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом», суд призначає його розпорядником майна боржника та визначає грошову винагороду в розмірі двох мінімальних заробітних плат за кожен місяць виконання повноважень розпорядника майна за рахунок боржника у відповідності до положень ч. ч. 1,2 ст. 115 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом».

Керуючись ст. ст. 16, 18, 19, 22, 23, 114, 115 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом», ст. ст. 64, 65, 86 Господарського процесуального кодексу України, суд

У Х В А Л И В:

1. Порушити провадження у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю «Ріана-Реєстр» (код ЄДРПОУ 24418201, місцезнаходження: вул. Експресівська, 28, м. Запоріжжя, 69008).

2. Визнати розмір кредиторської заборгованості у розмірі 400 617,86 грн.

3. Ввести мораторій на задоволення вимог кредиторів (зупинення виконання боржником грошових зобов'язань і зобов'язань щодо сплати податків і зборів (обов'язкових платежів), термін виконання яких настав до дня введення мораторію, і припинення заходів, спрямованих на забезпечення виконання цих зобов'язань та зобов'язань щодо сплати податків і зборів (обов'язкових платежів), застосованих до дня введення мораторію).

4. Ввести процедуру розпорядження майном Товариства з обмеженою відповідальністю «Ріана-Реєстр», м. Запоріжжя.

5. Призначити розпорядником майна боржника арбітражного керуючого Коломієць Юлію Сергіївну (свідоцтво про право на здійснення діяльності арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора НОМЕР_1 від 17 квітня 2013 року, адреса: АДРЕСА_1). Кандидатуру арбітражного керуючого Карауш Ю.В. - відхилити.

6. Встановити грошову винагороду розпоряднику майна боржника арбітражному керуючому Коломієць Ю.С., в розмірі двох мінімальних заробітних плат, за кожен місяць виконання повноважень розпорядника майна за рахунок Товариства з обмеженою відповідальністю «Ріана-Реєстр» на депозитний рахунок нотаріуса відповідно до ч. 2 ст. 115 Закону про банкрутство.

7. Органи управління боржника не мають права до припинення процедури розпорядження майном без згоди розпорядника майна приймати рішення про:

- реорганізацію (злиття, приєднання, поділ, виділення, перетворення) і ліквідацію боржника;

- створення юридичних осіб або про участь в інших юридичних особах;

- створення філій і представництв;

- виплату дивідендів;

- проведення боржником емісії цінних паперів;

- вихід зі складу учасників боржника юридичної особи, придбавання в акціонерів раніше випущених акцій боржника;

- участь боржника в об'єднаннях, асоціаціях, спілках, холдингових компаніях, промислово-фінансових групах чи інших об'єднаннях юридичних осіб.

8. Керівник або орган управління боржника виключно за погодженням з розпорядником майна вчиняють правочини (укладають договори) щодо:

- відчуження або обтяження нерухомого майна боржника, в тому числі його передачі в оренду, заставу, внесення зазначеного майна до статутного капіталу іншого підприємства або господарського товариства, розпорядження нерухомим майном боржника у будь-який інший спосіб;

- одержання та видачі позик (кредитів), надання поруки, гарантій, уступки вимоги, переведення боргу, а також передачі в довірче управління майна боржника;

- розпорядження у будь-який спосіб іншим майном боржника, балансова вартість якого становить понад один відсоток балансової вартості активів боржника, та укладення інших значних право чинів (договорів).

9. Заборонити власнику майна (органу уповноваженому управляти майном) боржника та боржнику приймати рішення щодо ліквідації, реорганізації боржника, а також відчужувати основні засоби та предмет застави.

10. Оприлюднити на офіційному веб-сайті Вищого господарського суду України оголошення про порушення справи про банкрутство боржника - ТОВ «Ріана-Реєстр».

11 . Визначити наступні дати у даній справі:

- строк для подання розпорядником майна до господарського суду відомостей про результати розгляду вимог кредиторів до 07.05.2014 року.

- дату складення розпорядником майна реєстру вимог кредиторів та подання його на затвердження господарському суду до 07.05.2014 року.

- дату попереднього засідання суду 12.05.2014 о 09-30.

- строк проведення розпорядником майна інвентаризації майна боржника до 30.05.2014.

Ухвала є підставою для зупинення виконавчого провадження.

Копію ухвали надіслати боржнику, державному реєстратору реєстраційної служби ЗМУЮ, Лівобережній ОДПІ м. Дніпропетровська ГУ МІНДО, розпоряднику майна Коломієць Ю.С., Головному управлінню юстиції у Запорізькій області.

Ухвала про порушення провадження у справі набирає законної сили з моменту її винесення згідно з ч. 4 ст. 8, ч. 13 ст. 16 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом».

Суддя О.О. Юлдашев

Дата ухвалення рішення25.03.2014
Оприлюднено16.04.2014
Номер документу38191467
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —908/772/14

Ухвала від 29.12.2015

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Кричмаржевський В.А.

Ухвала від 02.02.2015

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Кричмаржевський В.А.

Постанова від 15.06.2015

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Кричмаржевський В.А.

Ухвала від 21.04.2015

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Кричмаржевський В.А.

Ухвала від 12.05.2014

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Юлдашев О.О.

Ухвала від 25.03.2014

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Юлдашев О.О.

Ухвала від 07.03.2014

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Юлдашев О.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні