Постанова
від 08.04.2014 по справі 802/871/14-а
ВІННИЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

cpg1251

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

м. Вінниця

08 квітня 2014 р. Справа № 802/871/14-а

Суддя Вінницького окружного адміністративного суду Яремчук Костянтин Олександрович, розглянувши в порядку письмового провадження адміністративну справу за позовом Ладижинського міського центру зайнятості до приватного акціонерного товариства "Ладижинхліб" про стягнення коштів,

ВСТАНОВИВ:

24 березня 2014 року до Вінницького окружного адміністративного суду з адміністративним позовом звернувся Ладижинський міський центр зайнятості до приватного акціонерного товариства "Ладижинхліб" про стягнення коштів.

Обгрунтовуючи позовні вимоги, позивач зазначив, що за відповідачем рахується заборгованість по сплаті страхових внесків до Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування на випадок безробіття в загальній сумі 808, 76 грн.

В добровільному порядку відповідач не сплатив вказану заборгованість, у зв`язку із чим подано даний адміністративний позов.

Представник позивача в судове засідання не з'явився, натомість надав заяву про розгляд справи без його участі. При цьому зазначив, що позовні вимоги підтримує в повному обсязі.

Представник відповідача в судове засідання також не з`явився, хоча копія ухвали про відкриття провадження у адміністративній справі від 25 березня 2014 року судом направлялась відповідачеві за адресою його реєстрації, а саме: м. Ладижин, Вінницька область, вул. Хлібозаводська, 1. Проте, до суду повернувся конверт з відміткою поштового відділення зв'язку із зазначенням причин невручення - "підприємства не існує".

Положеннями частини 11 статті 35 КАС України передбачено, що у разі повернення поштового відправлення із повісткою, яка не вручена адресату з незалежних від суду причин, вважається, що така повістка вручена належним чином.

З урахуванням викладеного, керуючись положеннями частини 4 статті 122 та частини 6 статті 128 КАС України, суд вважає, що наявні підстави для розгляду справи в порядку письмового провадження.

Дослідивши адміністративну справу, з'ясувавши всі фактичні обставини, суд встановив наступне.

Судом встановлено, що приватне акціонерне товариство "Ладижинхліб" є платником страхових внесків до Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття.

Відповідно до Прикінцевих положень Закону України "Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття" (надалі - Закон) всі роботодавці (підприємства, установи, організації та фізичні особи, які використовують найману працю), починаючи з 01 січня 2001 року повинні сплачувати внески до Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття за найманих працівників у порядку і в розмірах, передбачених даним Законом.

Згідно зі статтею 35 Закону роботодавець зобов'язаний своєчасно та в повному розмірі сплачувати страхові внески.

Оскільки статтею 8 Закону передбачено, що Фонд загальнообов'язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття є цільовим централізованим страховим фондом, некомерційною самоврядною організацією, а держава є гарантом забезпечення застрахованих осіб та надання їм відповідних соціальних послуг Фондом загальнообов'язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття, то наявність заборгованості по їх сплаті не дає змоги своєчасно та повністю розрахуватись з громадянами, які потребують допомоги по безробіттю, і цим самим завдається істотна шкода інтересам держави.

Ладижинський міський центр зайнятості відповідно до плану проведення перевірок 30 грудня 2013 року провів перевірку з питань дотримання ПАТ "Ладижинхліб" вимог законодавства щодо правильності нарахування та своєчасності сплати внесків на загальнообов'язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття за період з 01 січня 2011 року по 31 січня 2011 року. За результатами перевірки складено акт № 24 від 30 грудня 2013 року.

Перевіркою встановлено наявність у відповідача заборгованості по сплаті страхових внесків в сумі 808,76 гривень.

На день розгляду справи відомості щодо добровільної сплати відповідачем зазначеної заборгованості відсутні.

З огляду на викладене суд дійшов висновку, що вимоги позивача є обґрунтованими, відповідають дійсним обставинам та матеріалам справи, а відтак підлягають задоволенню у повному обсязі.

Відповідно до частини 4 статті 94 КАС України у справах, в яких позивачем є суб'єкт владних повноважень, а відповідачем - фізична чи юридична особа, судові витрати, здійснені позивачем, з відповідача не стягуються. Відтак, за відсутності судових витрат відсутні підстави для їх компенсації.

Керуючись ст.ст. 70, 71, 79, 86, 94, 128, 158, 162, 163, 167, 255, 257 КАС України, суд

ПОСТАНОВИВ:

Адміністративний позов задовольнити.

Стягнути з приватного акціонерного товариства "Ладижинхліб" (24321, вул. Хлібозаводська,1, м.Лажижин, Вінницька область, код ЄДРПОУ 05495897, р/р 2600210712 в АТ "Райфайзен Банк Аваль", МФО 302247 ) на користь Ладижинського міського центру зайнятості ( р/р № 3717830190000 УДКС у Вінницькій області, м. Вінниця, МФО 802015, інд. код 34701193 по коду бюджетної класифікації 50040100) заборгованість зі сплати страхових внесків до Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття в сумі 808 (вісімсот вісім гривень) 76 копійок.

Постанова суду першої інстанції набирає законної сили в порядку, визначеному ст. 254 КАС України.

Відповідно до ст. 186 КАС України, апеляційна скарга на постанову суду першої інстанції подається протягом десяти днів з дня її проголошення. У разі застосування судом частини третьої статті 160 цього Кодексу, а також прийняття постанови у письмовому провадженні апеляційна скарга подається протягом десяти днів з дня отримання копії постанови. Якщо суб'єкта владних повноважень у випадках та порядку, передбачених частиною четвертою статті 167 цього Кодексу, було повідомлено про можливість отримання копії постанови суду безпосередньо в суді, то десятиденний строк на апеляційне оскарження постанови суду обчислюється з наступного дня після закінчення п'ятиденного строку з моменту отримання суб'єктом владних повноважень повідомлення про можливість отримання копії постанови суду.

Суддя Яремчук Костянтин Олександрович

Дата ухвалення рішення08.04.2014
Оприлюднено16.04.2014
Номер документу38207676
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —802/871/14-а

Постанова від 08.04.2014

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Яремчук Костянтин Олександрович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні