Постанова
від 04.06.2009 по справі б29/163-09
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Б29/163-09

УКРАЇНА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

в порядку ст. 51 Закону України "Про відновлення платоспроможності

боржника або визнання його банкрутом"

 

04.06.09р.

Справа № Б29/163-09

Суддя господарського суду Дніпропетровської області Полєв Д.М.

при секретарі судового засідання  Карпенко К.М.

за участю представників сторін:

від боржника -  представник Аркіна Л.О. за довіреністю б/н від 24.02.2009р.

розглянувши справу

за заявою     Відкритого акціонерного товариства "Дніпропетровський лакофарбовий завод", м. Дніпропетровськ        

до боржника Відкритого акціонерного товариства "Дніпропетровський лакофарбовий завод", м. Дніпропетровськ, вул. Будьонного, 2-а

про визнання банкрутом

СУТЬ СПРАВИ:          

   Провадження у справі про банкрутство Відкритого акціонерного товариства "Дніпропетровський лакофарбовий завод", м. Дніпропетровськ  (далі - боржник)  порушено 25.05.2009р.  відповідно до процедури, передбаченої статтею 51 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" (далі –Закон).

             Підставою для  звернення до суду із заявою про порушення провадження у справі  вказано те, що під час роботи ліквідаційної комісії встановлено недостатність  вартості майнових активів боржника  для  задоволення вимог кредиторів.

             Вивчивши матеріали справи, заслухавши пояснення представника боржника, господарський суд встановив наступне.

             Позачерговими зборами акціонерів Відкритого акціонерного товариства "Дніпропетровський лакофарбовий завод" прийнято рішення (протокол б/н від 24.02.2009р.)  про ліквідацію підприємства та призначення  ліквідаційної комісії.

          Проміжний баланс, затверджений головою ліквідаційної комісії, доданий до справи.

          Сума вимог кредиторів 28840,8 тис. грн., розмір активів боржника складає 5025,0тис.грн., що підтверджується проміжним балансом станом на 10.05.2009р.

          Таким чином, згідно поданих документів судом встановлено, що вартості майна боржника недостатньо для задоволення  вимог кредиторів.

             Згідно положень статті 51 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом” якщо вартості майна боржника-юридичної особи, щодо якого прийнято рішення про ліквідацію. Недостатньо для задоволення вимог кредиторів, така юридична особа ліквідується в порядку, передбаченому цим Законом  У разі виявлення зазначених обставин ліквідатор (ліквідаційна комісія) зобов'язані звернутися в господарський суд із заявою про порушення справи про банкрутство такої юридичної особи.

             За  результатами розгляду заяви про порушення справи про банкрутство   юридичної особи, майна якої недостатньо для задоволення вимог кредиторів, господарський суд визнає боржника, який ліквідується, банкрутом, відкриває ліквідаційну процедуру, призначає ліквідатора. Обов'язки  ліквідатора можуть бути покладені на голову ліквідаційної комісії (ліквідатора) незалежно від наявності в нього ліцензії.

             Кредитори мають право заявити свої претензії до боржника, який ліквідується, в місячний строк з дня публікації оголошення про визнання боржника, який ліквідується , банкрутом.

          Враховуючи викладене, господарський суд прийшов до висновку про необхідність визнання боржника банкрутом, відкриття ліквідаційної процедури строком на 1 рік, призначення  ліквідатором у справі голову ліквідаційної комісії Савустьянова В.М.

          Ліквідатора слід зобов'язати подати до одного із офіційних друкованих органів оголошення про визнання боржника банкрутом, копію оголошення надати для долучення до матеріалів справи. Після закінчення місячного  строку для заявлення претензій кредиторами, направити господарському суду реєстр вимог кредиторів.

             Заходи ліквідаційної процедури мають проводитись у відповідності до вимог ст.ст.22-32 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”.                                                                          

      Керуючись ст.ст. 22-32, 51 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”, господарський суд, -      

       

ПОСТАНОВИВ:

Визнати  Відкрите акціонерне товариство "Дніпропетровський лакофарбовий завод", м. Дніпропетровськ, вул. Будьонного, 2-а (код ЄДРПОУ 05743605) - банкрутом.

Відкрити ліквідаційну процедуру у справі строком на 1 рік, до  04.06.10.

Ліквідатором Відкритого акціонерного товариства "Дніпропетровський лакофарбовий завод", м. Дніпропетровськ, вул. Будьонного, 2-а призначити  голову ліквідаційної комісії  Савустьянова Валерія Миколайовича (м. Дніпропетровськ, пр. Кірова, 107а/63; ідентифікаційний номер 2478000633).

         Зобов'язати ліквідатора:

-          опублікувати оголошення про банкрутство боржника в офіційних друкованих органах та подати  докази подачі оголошення до суду до  13.06.09р.;  

-          подати реєстр вимог кредиторів для долучення до матеріалів справи до  14.08.09 р.;

-          зобов'язати ліквідатора подати на затвердження до господарського суду звіт та                       ліквідаційний баланс до 04.06.10р.

Суддя

Д.М. Полєв

            

Вик. Карпенко

Дата ухвалення рішення04.06.2009
Оприлюднено15.06.2009
Номер документу3823976
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —б29/163-09

Ухвала від 02.09.2009

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Полєв Д.М.

Ухвала від 16.07.2009

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Полєв Д.М.

Ухвала від 13.07.2009

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Полєв Д.М.

Ухвала від 01.07.2009

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Полєв Д.М.

Постанова від 04.06.2009

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Полєв Д.М.

Ухвала від 25.05.2009

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Полєв Д.М.

Ухвала від 03.06.2009

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Полєв Д.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні