Постанова
від 11.04.2014 по справі 802/836/14-а
ВІННИЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

м. Вінниця

11 квітня 2014 р. Справа № 802/836/14-а

Вінницький окружний адміністративний суд у складі:

головуючого судді:Богоноса Михайла Богдановича,

розглянувши в порядку письмового провадження матеріали справи

за позовом: управління Пенсійного фонду України в м. Вінниці

до: товариства з обмеженою відповідальністю "Добробут-плюс"

про: стягнення заборгованості

ВСТАНОВИВ:

21.03.2014 року до Вінницького окружного адміністративного суду звернувся позивач - управління Пенсійного фонду України в м. Вінниці (далі - УПФ України в м.Вінниці) з адміністративним позовом до відповідача - товариства з обмеженою відповідальністю "Добробут-плюс" (далі - ТОВ "Добробут-плюс") про стягнення заборгованості.

Позовні вимоги мотивовані тим, що відповідач у строк визначений Законом України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування", не сплатив у повному обсязі суму страхового внеску в розмірі 75396,93 грн., що і стало підставою для звернення з даним позовом до суду.

Представник позивача у судове засідання не з'явився, проте подав до суду заяву (вх.№7078) про розгляд справи в порядку письмового провадження та зазначив, що позов підтримує в повному обсязі.

Представник відповідача у судове засідання не з'явився, хоча про дату,час та місце розгляду справи повідомлявся завчасно та належним чином. Проте до суду повернувся конверт з відміткою поштового відділення зв'язку із зазначенням причин повернення - "за закінченням терміну зберігання".

Положеннями частини 11 статті 35 КАС України передбачено, що у разі повернення поштового відправлення із повісткою, яка не вручена адресату з незалежних від суду причин, вважається, що така повістка вручена належним чином.

Враховуючи, що в матеріалах справи достатньо письмових доказів для вирішення справи, а особиста участь сторін в судовому засіданні - обов'язковою не визнавалась, суд, у відповідності до ч. 6 ст. 128 КАС України, визнав можливим проводити розгляд справи в порядку письмового провадження.

Дослідивши матеріали справи у їх сукупності, оцінивши інші докази, які є у справі, суд приходить до переконання, що заявлений адміністративний позов підлягає задоволенню з наступних мотивів.

ТОВ "Добробут-плюс" зареєстроване у УПФ України в м. Вінниці 01.04.1999 року та є платником внесків до Пенсійного фонду України.

Факт заборгованості відповідача перед управлінням підтверджується довідкою заборгованості (а.с.4) та карткою особового рахунку (а.с.7-8).

Відповідно до абз.6 ч.7 Прикінцевих та перехідних положень Розділу VIII Закону України "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування" від 08.07.2010 р. № 2464-VІ , на період до повного стягнення заборгованості сплати страхових внесків за діючими видами загальнообов'язкового державного соціального страхування та сум штрафних санкцій, нарахованих та/або не сплачених у період до 1 січня 2011 року, в тому числі нарахованих внесків, строк сплати яких на 1 січня 2011 року не настав, та відповідних штрафних санкцій за фондами загальнообов'язкового державного соціального страхування зберігаються повноваження щодо контролю за правильністю нарахування, своєчасністю сплати страхових внесків застосування фінансових санкцій, якими вони були наділені до набрання чинності цим Законом.

Згідно п.6 ст. 20 Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування " № 1058-ІV від 09.07.2003 р. з наступними змінами та доповненнями (далі - Закон № 1058-ІV), страхувальники зобов'язані сплачувати страхові внески, нараховані за відповідний базовий звітний період, не пізніше ніж через 20 календарних днів із дня закінчення цього періоду.

На підставі вищевикладеного, за відповідачем числиться заборгованість по сплаті страхових внесків на загальнообов"язкове державне пенсійне страхування на загальну суму 75396,93 грн, з яких 40729,50 грн - основний платіж, 18244,50 грн - штрафні санкції та 16422,93 грн - пеня.

Відповідно до ч.ч.2, 3 ст. 106 Закону №1058-ІV, суми страхових внесків своєчасно не нараховані та/або не сплачені страхувальниками у строки, визначені статтею 20 цього закону, в тому числі обчислені територіальними органами Пенсійного фонду у випадках, передбачених частиною третьою статті 20 цього Закону, вважаються простроченою заборгованістю із сплати страхових внесків (далі - недоїмка) і стягуються з нарахуванням пені та застосуванням фінансових санкцій. Територіальні органи Пенсійного фонду за формою і у строки, визначені правлінням Пенсійного фонду, надсилають страхувальникам, які мають недоїмку, вимогу про її сплату. Протягом десяти робочих днів із дня одержання вимоги про сплату недоїмки страхувальник зобов'язаний сплатити суми недоїмки та суми фінансових санкцій.

На виконання даних норм законодавства, відповідачу направлялася вимога про сплату боргу № Ю 110 від 03.01.2014 року (а.с.5) рекомендованим поштовим відправленням. Однак, боржник не сплатив суму заборгованості.

Беручи до уваги те, що заявлену до стягнення суму 75396,93 грн у встановлені строки відповідач не сплатив, наявність у нього вказаної заборгованості підтверджується матеріалами справи, доказів її погашення станом на день розгляду справи не надано, суд приходить до висновку про обґрунтованість позовних вимог.

Враховуючи те, що позовні вимоги є обґрунтованими, відповідають дійсним обставинам та матеріалам справи, тому наявні підстави для задоволення позову в повному обсязі.

Оскільки спір вирішено на користь суб'єкта владних повноважень, звільненого від сплати судового збору, а також за відсутності витрат позивача - суб'єкта владних повноважень, пов'язаних із залученням свідків та проведенням судових експертиз, судові витрати стягненню з відповідача не підлягають.

Керуючись ст.ст. 70, 71, 79, 86, 94, 128, 158, 162, 163, 167, 255, 257 КАС України, суд -

ПОСТАНОВИВ:

адміністративний позов задовольнити повністю.

Стягнути з товариства з обмеженою відповідальністю "Добробут-плюс" (вул. Ватутіна, 25. м. Вінниці, код ЄДРПОУ 30295451) на користь управління Пенсійного фонду України в м. Вінниці (вул. Хмельницьке шосе, 7, м. Вінниця, код ЄДРПОУ 37979905, р/р 25607323420103 ГУ ДКСУ у Вінницькій області, МФО 802015) заборгованість по сплаті страхових внесків на загальнообов"язкове державне пенсійне страхування в сумі 75396,93 грн (сімдесят п'ять тисяч триста дев'яносто шість гривень дев'яносто три коп).

Постанова суду першої інстанції набирає законної сили в порядку, визначеному ст. 254 КАС України.

Відповідно до ст. 186 КАС України, апеляційна скарга на постанову суду першої інстанції подається протягом десяти днів з дня її проголошення. У разі застосування судом частини третьої статті 160 цього Кодексу, а також прийняття постанови у письмовому провадженні апеляційна скарга подається протягом десяти днів з дня отримання копії постанови. Якщо суб'єкта владних повноважень у випадках та порядку, передбачених частиною четвертою статті 167 цього Кодексу, було повідомлено про можливість отримання копії постанови суду безпосередньо в суді, то десятиденний строк на апеляційне оскарження постанови суду обчислюється з наступного дня після закінчення п'ятиденного строку з моменту отримання суб'єктом владних повноважень повідомлення про можливість отримання копії постанови суду.

Суддя Богоніс Михайло Богданович

Дата ухвалення рішення11.04.2014
Оприлюднено18.04.2014
Номер документу38259823
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —802/836/14-а

Ухвала від 17.03.2020

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Богоніс Михайло Богданович

Ухвала від 06.03.2020

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Богоніс Михайло Богданович

Постанова від 11.04.2014

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Богоніс Михайло Богданович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні