Постанова
від 01.06.2009 по справі 2а-635/09/8/0170
ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД АВТОНОМНОЇ РЕСПУБЛІКИ КРИМ

ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВН ИЙ СУД

АВТОНОМНОЇ РЕСПУБЛІКИ КРИ М

вул. Київська, 150, м. Сімферо поль, Автономна Республіка К рим, Україна, 95493

ПОСТАНОВА

Іменем України

01.06.09 Справа №2а-635/09/8/0170

(09:10 год.) м. Сімфе рополь

Окружний адміністративний судАвтономної Республіки Кр им у складі головуючого судд і Кушнової А.О. , при секретарі Дрягіні В.П. розглянув у відкр итому судовому засіданні адм іністративну справу

за позовом Державної пода ткової інспекції у м. Сімферо полі АР Крим

до Приватного підприємст ва "Балта-Сервіс"

про припинення юридичної о соби

Суть спору: до Окружного адм іністративного суду АР Крим з адміністративним позовом з вернулася Державна податков а інспекція у м. Сімферополі А РК з вимогою про припинення П риватного підприємства "Балт а-Сервіс", мотивуючи свої вим оги тим, що відповідач з момен ту реєстрації не надає до орг анів Державної податкової сл ужби декларації, документи ф інансової звітності згідно ч инного законодавства, що є, зг ідно з п.2 ст.38 Закону України „П ро державну реєстрацію юриди чних і фізичних осіб - підпр иємців” від 15.05.03р., підставою дл я припинення підприємницько ї діяльності.

Представник позивача наді слав заяву у якій просить суд розглянути справу без його у часті.

Відповідач до суду не з' яв илася, про час та місце судово го засідання повідомлена в н алежним чином, відповідно до ст. 39 КАС України через засоби масової інформації (газета "С воя газета" № 21 (431) 20.05.09 -29.05.09 р.р.).

Суд вважає за можливе розгл янути справу у відсутності п редставника відповідача, кер уючись ст. 128 КАС України, на під ставі наявних доказів.

Розглянувши матеріли спра ви, дослідивши надані докази , суд

ВСТАНОВИВ:

Виконкомом Сімферополь ської міської ради 05.09.2007 року зд ійснено державну реєстрацію юридичної особи приватного підприємства "Балта-Сервіс" (і дентифікаційний код 35338028), 06.09.07 р . взятий на облік платника под атків, відповідно до довідки ДПІ у м. Сімферополі від 07.09.07 р. (а .с.9).

Згідно довідки ДПІ у м. Сімф ерополя відповідач з момент у реєстрації, а саме з 06.09.07 р. не н адає до податкових органів п одаткові декларації, іншу зв ітність ( а.с.4).

Відповідно до ст. 4 Закону Ук раїни “Про порядок погашення зобов'язань платників подат ків перед бюджетами і держав ними цільовими фондами” плат ники податків повинні предст авляти до органів ДПІ звітні сть з періодичністю, встанов леною нормами діючого законо давства.

Пункт 1.2 статті 9 Закону Украї ни “Про систему оподатковува ння” передбачає обов'язок пл атників податків, зборів (обо в'язкових платежів) подавати в державні податкові органи відповідно до діючого закон одавства декларації та бухга лтерську звітність.

Згідно пункту 1 статті 33 Зако ну “Про державну реєстрацію юридичних осіб і фізичних ос іб-підприємців”, юридична ос оба припиняється за судовим рішенням, прийнятим у випадк ах, передбачених законом.

Частина 2 статті 38 вказаного Закону передбачає постановл ення судового рішення щодо п рипинення юридичної особи, щ о не пов' язано з банкрутств ом юридичної особі, зокрема у випадку неподання юридичною особою протягом року органа м державної податкової служб і податкових декларацій, док ументів фінансової звітност і відповідно до закону.

Відповідач згідно зі ст. 71 КА СУ не надав доказів оформлен ня податкових декларацій, ін шої звітності та відправленн я цих матеріалів позивачу.

За таких обставин суд вваж ає, що позов підлягає задовол енню.

Керуючись ст. ст. 160-163, ст. 167 Коде ксу адміністративного судоч инства України, суд

ПОСТАНОВИВ:

Позов задовольнити повні стю.

Припинити юридичну особу - п риватне підприємство "Балта- Сервіс" (АР Крим, м. Сімферопол ь, вул. Кірова, 29/1, кв. 422, ідентифік аційний код 35338028) зареєстрован у виконкомом Сімферопольськ ої міської ради 05.09.07 року.

Копію цієї постанови, після набрання нею законної сили, н аправити державному реєстра тору (Відділ державної реєст рації юридичних осіб та фізи чних осіб-підприємців виконк ому Сімферопольської місько ї ради - АР Крим, м. Сімферопо ль, вул. Кірова, 52).

Постанова набирає законно ї сили після закінчення стро ків подання заяви про апеляц ійне оскарження та апеляційн ої скарги, якщо вони не були по дані у встановлені строки.

Постанова може бути оскарж ена в апеляційному порядку д о Севастопольського апеляці йного адміністративного суд у шляхом подачі через Окружн ий адміністративний суд АРК в 10-ти денний строк з дня прого лошення постанови (складення в повному обсязі) заяви про ап еляційне оскарження і поданн я після цього протягом 20 днів апеляційної скарги.

Апеляційна скарга може бут и подана без попереднього по дання заяви про апеляційне о скарження, якщо скарга подає ться у строк, встановлений дл я подання заяви про апеляцій не оскарження.

Суддя Кушн ова А.О.

СудОкружний адміністративний суд Автономної Республіки Крим
Дата ухвалення рішення01.06.2009
Оприлюднено06.11.2009
Номер документу3831838
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-635/09/8/0170

Постанова від 01.06.2009

Адміністративне

Окружний адміністративний суд Автономної Республіки Крим

Кушнова А.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні