Постанова
від 30.01.2007 по справі а3/53-07
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

А3/53-07

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

ПОСТАНОВА

  

29.01.07р.

Справа № А3/53-07

За позовом  Південної міжрайонної державної податкової інспекції м. Кривого Рогу, м. Кривий Ріг 

до  Товариства з обмеженою відповідальністю "Альфар", м. Кривий Ріг 

про припинення юридичної особи

Суддя Юзіков С.Г.  

Представники сторін:

 позивача - Дичик В.С., головний державний податковий інспектор, дов. № 90/10/100 від 09.01.2007р

відповідача –не з'явився (про час і місце засідання суду сповіщений належно)

СУТЬ СПОРУ:

Справа розглядається на підставі ч.6 Розділу VІІ Прикінцевих та перехідних положень  Кодексу адміністративного судочинства України.

Позивач просить припинити юридичну особу Відповідача шляхом скасування державної реєстрації.

Відповідач відзив на позовну заяву не надав.

Справа розглядається за наявним в ній матеріалами.

Згідно ст.160 Кодексу адміністративного судочинства України в судовому засіданні було оголошено вступну та резолютивну частини постанови.

Дослідивши матеріали справи, вислухавши пояснення представника Позивача, суд

ВСТАНОВИВ:

           Товариство з обмеженою відповідальністю "Альфар" 14.11.2003р. зареєстроване Виконавчим комітетом Криворізької міської ради та знаходиться на обліку у Південній міжрайонній державній податковій інспекції м. Кривого Рогу.

           Відповідно до п.п 4.1.1, 4.1.4 Закону України "Про порядок погашення зобов'язань платників податків перед бюджетами та державними цільовими фондами" від 21.12.2000р. №2181-ІІІ платник  податків самостійно обчислює суму податкового зобов'язання, яку зазначає у податковій декларації; податкові  декларації  подаються за базовий податковий(звітний) період, що дорівнює: календарному кварталу або календарному  півріччю  (у  тому числі  при сплаті квартальних або піврічних авансових внесків),  - протягом 40 календарних днів,  наступних за  останнім  календарним днем звітного (податкового) кварталу (півріччя).

           Відповідно до ч. 1 ст. 59 Господарського кодексу України, припинення діяльності суб'єкта господарювання здійснюється шляхом його реорганізації (злиття, приєднання, поділу, перетворення) або ліквідації –за рішенням власника (власників) чи уповноважених ним органів, за рішенням інших осіб –засновників суб'єкта господарювання чи їх правонаступників, а у випадках, передбачених цим Кодексом - за рішенням суду.

Згідно з п. 6 ст. 59 Господарського кодексу України суб'єкт господарювання ліквідується: за ініціативою осіб, зазначених у частині першій цієї статті; у зв'язку із закінченням строку,  на який він створювався, чи у разі досягнення мети, заради якої його було створено; у разі визнання його в установленому порядку банкрутом,  крім випадків, передбачених законом; у разі  скасування  його  державної  реєстрації  у  випадках, передбачених законом.

Згідно з п. 17 ст. 11 Закону України "Про державну податкову службу в Україні" від 04.12.1990р. №509-ХІІ (із змінами і доповненнями) органи державної податкової служби в установленому законом порядку мають право звертатися в передбачених законом випадках до суду із заявою (позовною заявою) про скасування державної реєстрації юридичної особи.

Відповідно до ч. 2 ст. 38 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців" від 15.05.2003р. № 755-ІV підставами   для   постановлення   судового  рішення  щодо припинення  юридичної  особи,  що  не  пов'язано  з   банкрутством юридичної особи, зокрема є: неподання протягом  року  органам державної податкової служби податкових декларацій,  документів фінансової звітності відповідно до закону.

Інструкцією про порядок обліку платників податків, затвердженою наказом Державної податкової адміністрації України від 19.02.1998р. №80 із змінами і доповненнями та зареєстрованою в Міністерстві юстиції України 14.12.1998р. за №791/3231, передбачено, що якщо платник податків не має заборгованості перед бюджетом, та у разі неподання протягом року в органи державної податкової служби податкових декларацій, документів бухгалтерської звітності керівник органу державної податкової служби приймає рішення у вигляді розпорядження відносно суб'єкта господарювання –про звернення до суду або господарського суду із заявою  (позовною заявою) про скасування державної реєстрації юридичної особи.   

Згідно з чинним законодавством Відповідач  є платником податків і зборів.

За довідкою №63 від 17.11.2006р. Південної міжрайонної державної податкової інспекції м. Кривого Рогу Відповідач податкові декларації та інші документи, пов'язані з обчисленням та сплатою податків та зборів не подає з 14.01.2005р., тобто більше одного року.

За даними Південної міжрайонної державної податкової інспекції м. Кривого Рогу Відповідач заборгованості перед бюджетом не має.

За актом перевірки відповідності юридичної адреси фактичному місцезнаходженню суб'єкта господарської діяльності №228 від 06.06.2006р. Відповідач та його керівні органи за своєю юридичною адресою не знаходяться.

Відповідач не надав заперечень на позовну заяву.

Відповідно до ч. 1 ст. 71 Кодексу адміністративного судочинства України кожна  сторона  повинна  довести  ті  обставини,  на  яких ґрунтуються її вимоги та заперечення,  крім випадків, встановлених статтею 72 цього Кодексу.

На підставі викладеного суд вважає, що позовні вимоги підлягають задоволенню в повному обсязі.

Керуючись Законом України № 2181-ІІІ від 21.12.2000р. „Про порядок погашення зобов'язань платників податків перед бюджетами та державними цільовими фондами”, Законом України „Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців” від 15.05.2003р. № 755-ІV, ст.ст. 94, 158-163, п.6 Розділу УІІ Прикінцевих та перехідних положень Кодексу адміністративного судочинства України, суд –

ПОСТАНОВИВ :

Задовольнити адміністративний позов повністю.

Припинити юридичну особу - Товариство з обмеженою відповідальністю "Альфар" (50000, м. Кривий Ріг, вул. Калініченка, 3, код ЄДРПОУ 32693982).

У день набрання постановою у справі законної  сили  направити  її  копію державному реєстратору (Державний реєстратор виконавчого комітету Криворізької міської ради,                          пл. Радянська, 1, м. Кривий Ріг, 50101)  для внесення  до Єдиного державного реєстру запису про судову постанову.

Постанова набирає чинності відповідно до ст. 254 Кодексу Адміністративного судочинства України та може бути оскаржена у порядку та строки,  встановлені ст. 186 Кодексу адміністративного судочинства України.

Суддя                                                                                                              С.Г. Юзіков  

Дата ухвалення рішення30.01.2007
Оприлюднено22.08.2007
Номер документу383498
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —а3/53-07

Постанова від 30.01.2007

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Юзіков С.Г.

Ухвала від 21.12.2006

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Юзіков С.Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні