Постанова
від 23.04.2014 по справі 904/563/14
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УКРАЇНА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

23.04.14 р. Справа № 904/563/14

Суддя господарського суду Дніпропетровської області Владимиренко І.В. розглянувши матеріали справи

Кредитор: Товариство з обмеженою відповідальністю "Альянс - Профі", м. Дніпропетровськ

Боржник: ТОВ "УНІВЕРСАЛЕНЕРГОПРОМПОСТАЧ" (52001, м. Підгороднє, Дніпропетровська область, вул. Центральна, 25; ЄДРПОУ 35739060)

про визнання банкрутом

Відомості про сторін та учасників судового процесу:

від кредитора: не з'явився

від боржника: не з'явився

розпорядник майна: Лященко С.С. (особисто)

ВСТАНОВИВ:

Директором ТОВ "УНІВЕРСАЛЕНЕРГОПРОМПОСТАЧ" подано заяву про порушення справи про банкрутство, введення процедури санації, призначення керуючого санацією та розпорядника майна ТОВ "УНІВЕРСАЛЕНЕРГОПРОМПОСТАЧ" (52001, м. Підгороднє, Дніпропетровська область, вул. Центральна, 25; ЄДРПОУ 35739060).

Ухвалою господарського суду Дніпропетровської області від 31.01.14р. прийнято заяву про порушення справи про банкрутство до розгляду. Підготовче засідання суду призначено на 11.02.14 р. о 11:10р.

Ухвалою суду від 11.02.2014р. порушено провадження у справі про банкрутство та введено процедуру санації ТОВ "УНІВЕРСАЛЕНЕРГОПРОМПОСТАЧ" (52001, м. Підгороднє, Дніпропетровська область, вул. Центральна, 25; ЄДРПОУ 35739060). Введено мораторій на задоволення вимог кредиторів. Призначено розпорядником майна ТОВ "УНІВЕРСАЛЕНЕРГОПРОМПОСТАЧ" арбітражного керуючого Лященко Сергія Сергійовича (свідоцтво № 107 від 04.02.2013р.). Призначено керуючим санацією керівника Товариства з обмеженою відповідальністю "УНІВЕРСАЛЕНЕРГОПРОМПОСТАЧ" Пашкова Олександра Миколайовича. Призначено попереднє засідання суду на 25.03.14 р. о 11:00.

12.02.14р. на офіційному веб - сайті Вищого господарського суду України в мережі інтернет господарським судом Дніпропетровської області здійснено офіційне оприлюднення оголошення про порушення справи про банкрутство і відкриття процедури санації ТОВ "УНІВЕРСАЛЕНЕРГОПРОМПОСТАЧ" (52001, м. Підгороднє, Дніпропетровська область, вул. Центральна, 25; ЄДРПОУ 35739060).

Ухвалою суду від 25.03.2014р. затверджено реєстр вимог кредиторів у справі про банкрутство ТОВ "УНІВЕРСАЛЕНЕРГОПРОМПОСТАЧ" з вимогами наступних кредиторів: 1.Товариство з обмеженою відповідальністю "Альянс - Профі" у розмірі 477 717,98 грн. з яких: 476 499,98 грн. (четвертої черги задоволення) та 1 218,00 грн. (першої черги задоволення). Зобов'язано розпорядника майна арбітражного керуючого Лященко С.С., у 10-ти денний строк після проведення попереднього засідання відповідно до ст. 26 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" повідомити кредиторів згідно з реєстром вимог кредиторів про місце і час проведення зборів кредиторів та організувати їх проведення. Встановлено дату проведення зборів кредиторів: до 10.04.14р. Рішення зборів кредиторів направити господарському суду до початку підсумкового засідання. Засідання суду, на якому буде затверджено план санації призначено на 23.04.2014р. о 10:00.

В судове засідання 23.04.14р. кредитор, керуючий санацією та боржник не з'явилися, причини неявки суду не повідомили, про час і місце судового засідання повідомлені своєчасно та належним чином.

Також в судовому засіданні 23.04.2014р. розпорядником майна надано суду клопотання розпорядника майна про визнання боржника банкрутом, відкриття ліквідаційної процедури та призначення ліквідатора.

До вищезазначеного клопотання також додано протокол зборів комітету кредиторів від 09.04.2014р. на засіданні якого було розглянуто звіт розпорядника майна, щодо виконання ним своїх обов'язків, затвердження плану санації, вирішення питання про подальшу судову процедуру у відношенні боржника, прийнято рішення про затвердження звіту розпорядника майна, відхилення плану санації запропонованого керівником боржника, доручено звернутися розпоряднику майна до господарського суду з клопотанням про відкриття ліквідаційної процедури, визнання ТОВ "УНІВЕРСАЛЕНЕРГОПРОМПОСТАЧ" банкрутом, призначення ліквідатором арбітражного керуючого Лященко С.С.

Розглянувши матеріали справи, клопотання розпорядника майна ТОВ "УНІВЕРСАЛЕНЕРГОПРОМПОСТАЧ" та протокол зборів комітету кредиторів від 09.04.2014р., заслухавши у судовому засіданні розпорядника майна, суд дійшов наступного висновку.

Згідно з ч.8 ст.26 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" до компетенції комітету кредиторів належить прийняття рішення про внесення пропозицій господарському суду щодо продовження або скорочення строку процедур розпорядження майном боржника чи санації боржника, звернення до господарського суду з клопотанням про відкриття процедури санації, визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури, припинення повноважень арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) та про призначення нового арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора).

Відповідно до ч. 3 ст. 27 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" у підсумковому засіданні господарський суд за пропозицією розпорядника майна боржника та на підставі рішення зборів кредиторів приймає одне з таких судових рішень: постанову про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури.

За ст.1 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" банкрутством є визнана господарським судом неспроможність боржника відновити свою платоспроможність та задовольнити визнані судом вимоги кредиторів не інакше як через застосування ліквідаційної процедури.

Згідно абз. 8 ч. 3 ст. 94 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" у разі пред'явлення боржником недостовірних відомостей про майнові активи боржника або неможливість відновлення платоспроможності згідно з планом санації можливе введення процедури ліквідації..

Також розпорядником майна надано суду аналіз фінансово - господарської діяльності ТОВ "УНІВЕРСАЛЕНЕРГОПРОМПОСТАЧ" з якого вбачається, що підприємство має низькі економічні показники, що свідчить про його неплатоспроможність. В зв'язку із відсутністю господарської діяльності ліквідні активи на підприємстві відсутні.

Боржник не має власних джерел фінансування, а жоден із зовнішніх інвесторів не виявив бажання прийняти участь в санації підприємства. Таким чином втілення запропонованого директором плану санації не приведе до погашення кредиторської заборгованості та відновлення платоспроможності підприємства, в зв'язку із чим пропонувати комітету кредиторів введення процедури банкрутства ТОВ "УНІВЕРСАЛЕНЕРГОПРОМПОСТАЧ".

Враховуючи, що існує неможливість відновлення платоспроможності згідно з планом санації, підприємство не здійснює фінансово-господарську діяльність та не представляється можливим поновити господарську діяльність, боржник неспроможній відновити свою платоспроможність та задовольнити визнані судом вимоги кредиторів не інакше як через застосування ліквідаційної процедури, активи боржника менше за кредиторські вимоги, у зв'язку з вищевикладеним клопотання голови комітету кредиторів ТОВ "УНІВЕРСАЛЕНЕРГОПРОМПОСТАЧ" та протокол зборів комітету кредиторів від 09.04.2014р. про звернення розпорядника майна до господарського суду з клопотанням про відкриття ліквідаційної процедури, визнання ТОВ "УНІВЕРСАЛЕНЕРГОПРОМПОСТАЧ" банкрутом, призначення ліквідатором арбітражного керуючого Лященко Сергія Сергійовича не суперечить діючому законодавству, та підлягає задоволенню судом.

Ліквідатором боржника призначити арбітражного керуючого Лященко Сергія Сергійовича (свідоцтво № 107 від 04.02.2013р., адреса: 49027, м. Дніпропетровськ, а/я 1784), який виконував повноваження розпорядника майна ТОВ "УНІВЕРСАЛЕНЕРГОПРОМПОСТАЧ".

Зобов'язати ліквідатора здійснити ліквідаційну процедуру згідно з вимогами Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" в 3 місячний строк.

Керуючись ст. 5, ч.8 ст. 26, ст. 27, ст. ст. 37, 38, 94 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", суд

ПОСТАНОВИВ:

Припинити процедуру санації ТОВ "УНІВЕРСАЛЕНЕРГОПРОМПОСТАЧ" (52001, м. Підгороднє, Дніпропетровська область, вул. Центральна, 25; ЄДРПОУ 35739060).

Припинити повноваження керуючого санацією ТОВ "УНІВЕРСАЛЕНЕРГОПРОМПОСТАЧ" Пашкова Олександра Миколайовича.

Визнати ТОВ "УНІВЕРСАЛЕНЕРГОПРОМПОСТАЧ" (52001, м. Підгороднє, Дніпропетровська область, вул. Центральна, 25; ЄДРПОУ 35739060) - банкрутом.

Відкрити ліквідаційну процедуру строком на 3 місяці.

Ліквідатором банкрута призначити арбітражного керуючого Лященко Сергія Сергійовича (свідоцтво № 107 від 04.02.2013р., адреса: 49027, м. Дніпропетровськ, а/я 1784).

З метою виявлення кредиторів банкрута оприлюднити господарським судом Дніпропетровської області повідомлення про визнання ТОВ "УНІВЕРСАЛЕНЕРГОПРОМПОСТАЧ" (52001, м. Підгороднє, Дніпропетровська область, вул. Центральна, 25; ЄДРПОУ 35739060) банкрутом на офіційному веб - сайті Вищого господарського суду України в мережі інтернет.

Заявлення кредиторських вимог в обов'язковому порядку здійснюється кредиторами до господарського суду Дніпропетровської області зі сплатою судового збору відповідно до вимог Закону України „Про судовий збір" та ліквідатору в порядку ст.. 23 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

- заходи ліквідаційної процедури проводити у відповідності до вимог статей 37-48 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

- кожного першого числа наступного місяця ліквідатор повинен надати господарському суду Дніпропетровської області звіт про проведені дії в ліквідаційній процедурі з документами, які підтверджують проведення цих дій в ліквідаційній процедурі.

- подати на затвердження до господарського суду звіт та ліквідаційний баланс та документи, які підтверджують проведення ліквідаційної процедури за десять днів до закінчення строку ліквідаційної процедури.

Відповідно до ч. 1, 2 ст. 38 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" з дня прийняття господарським судом постанови про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури:

- господарська діяльність банкрута завершується закінченням технологічного циклу з виготовлення продукції у разі можливості її продажу за виключенням укладення та виконання договорів, що мають на меті захист майна банкрута або забезпечення його збереження (підтримання) у належному стані, договорів оренди майна, яке тимчасово не використовується, на період до його продажу в процедурі ліквідації тощо;

- строк виконання всіх грошових зобов'язань банкрута вважається таким, що настав;

- у банкрута не виникає жодних додаткових зобов'язань (у тому числі зі сплати податків і зборів (обов'язкових платежів), крім витрат, безпосередньо пов'язаних із здійсненням ліквідаційної процедури;

- припиняється нарахування неустойки (штрафу, пені), процентів та інших економічних санкцій за всіма видами заборгованості банкрута;

- відомості про фінансове становище банкрута перестають бути конфіденційними чи становити комерційну таємницю;

- продаж майна банкрута допускається в порядку, передбаченому цим Законом;

- скасовується арешт, накладений на майно боржника, визнаного банкрутом, чи інші обмеження щодо розпорядження майном такого боржника. Накладення нових арештів або інших обмежень щодо розпорядження майном банкрута не допускається;

- вимоги за зобов'язаннями боржника, визнаного банкрутом, що виникли під час проведення процедур банкрутства, можуть пред'являтися тільки в межах ліквідаційної процедури протягом двох місяців з дня офіційного оприлюднення повідомлення про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури. Зазначений строк є граничним і поновленню не підлягає. Кредитори, вимоги яких заявлені після закінчення строку, встановленого для їх подання, або не заявлені взагалі, не є конкурсними, а їх вимоги погашаються в шосту чергу в ліквідаційній процедурі;

- виконання зобов'язань боржника, визнаного банкрутом, здійснюється у випадках і порядку, передбачених цим розділом.

- з дня прийняття господарським судом постанови про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури припиняються повноваження органів управління банкрута щодо управління банкрутом та розпорядження його майном, якщо цього не було зроблено раніше, керівник банкрута звільняється з роботи у зв'язку з банкрутством підприємства, а також припиняються повноваження власника (власників) майна банкрута.

Відповідно до ч. 6 ст. 41 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" протягом п'ятнадцяти днів з дня призначення ліквідатора відповідні посадові особи банкрута зобов'язані передати бухгалтерську та іншу документацію банкрута, печатки і штампи, матеріальні та інші цінності банкрута ліквідатору. У разі ухилення від виконання зазначених обов'язків відповідні посадові особи банкрута несуть відповідальність відповідно до законів України.

Копію ухвали надіслати: кредитору, боржнику; ліквідатору; ВДВС Дніпропетровського РУЮ; державному реєстратору Реєстраційної служби Дніпропетровського РУЮ, Дніпропетровській ОДПІ ГУ Міндоходів у Дніпропетровській.

ліквідатор: Лященко С.С.

Суддя І.В. Владимиренко

Дата ухвалення рішення23.04.2014
Оприлюднено28.04.2014
Номер документу38390892
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —904/563/14

Ухвала від 26.11.2014

Господарське

Вищий господарський суд України

Запорощенко M.Д.

Ухвала від 13.10.2014

Господарське

Вищий господарський суд України

Запорощенко M.Д.

Постанова від 09.09.2014

Господарське

Дніпропетровський апеляційний господарський суд

Білецька Людмила Миколаївна

Ухвала від 09.07.2014

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Владимиренко Ігор Вячеславович

Ухвала від 01.07.2014

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Владимиренко Ігор Вячеславович

Ухвала від 28.05.2014

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Владимиренко Ігор Вячеславович

Ухвала від 28.05.2014

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Владимиренко Ігор Вячеславович

Ухвала від 08.05.2014

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Владимиренко Ігор Вячеславович

Постанова від 23.04.2014

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Владимиренко Ігор Вячеславович

Ухвала від 25.03.2014

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Владимиренко Ігор Вячеславович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні