Ухвала
від 18.12.2013 по справі 15/183-б
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД міста КИЄВА 01030, м.Київ, вул.Б.Хмельницького,44-Б тел.230-31-34

УХВАЛА

Справа № 15/183-б 18.12.2013 За заявою Публічного акціонерного товариства "Акціонерний комерційний банк "Київ"

до Товариства з обмеженою відповідальністю "Будінвестпроект - ЛТД"

(код ЄДРПОУ 34763794)

про визнання банкрутом

Суддя Мандичев Д.В.

Представники:

від заявника:Сологуб В.Л. від боржника:не з'явились ліквідатор:Пінчук Ю.А. ОБСТАВИНИ СПРАВИ:

Заявник звернувся до суду з заявою про порушення справи про визнання боржника банкрутом, оскільки останній неспроможний сплатити борг.

Ухвалою Господарського суду міста Києва від 29.12.2011 порушено провадження у справі № 15/183-б за особливостями передбаченими ст.ст.3-14 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

24.01.2012 Господарським судом міста Києва винесено ухвалу підготовчого засідання у справі № 15/183-б, визнано безспірні грошові вимоги Публічного акціонерного товариства "Акціонерний комерційний банк "Київ" до Товариства з обмеженою відповідальністю "Будінвестпроект-ЛТД" в розмірі 4012635,67 грн., зобов'язано ініціюючого кредитора згідно з ч. 5 ст. 11 Закон України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом"(далі -Закон)за власний рахунок у десятиденний строк подати до офіційного друкованого органу Верховної Ради України (газета "Голос України") чи Кабінету Міністрів України (газета "Урядовий кур'єр") оголошення про порушення справи про банкрутство боржника з метою виявлення всіх кредиторів і можливих санаторів та надати суду докази про надання вищевказаного оголошення протягом двох тижнів з моменту винесення ухвали підготовчого засідання та розпорядником майна боржника призначено арбітражного керуючого Пінчука Юрія Анатолійовича (ліцензія серії НОМЕР_2 від 12.12.2011 р., місце проживання: АДРЕСА_1;ідентифікаційний номер НОМЕР_1).

17.04.2012 Господарським судом міста Києва винесено ухвалу попереднього засідання у справі № 15/183-б, якою затверджено реєстр вимог кредиторів боржника до якого включено вимоги:

- Публічного акціонерного товариства "Акціонерний комерційний банк "Київ" на суму 145957417,08 грн., з яких 127 535848,15 грн. -вимоги першої черги, 18421568,93 грн. -вимоги шостої черги;

- Управління Пенсійного фонду України в Шевченківському районі м.Києва на суму 5 305,76грн.-вимоги другої черги;

-Київського міського центру зайнятості на суму 331,59грн.-вимоги другої черги;

- Управління виконавчої дирекції Фонду соціального срахування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у місті Києві на суму 474,22грн.-вимоги другої черги;

- Подільської міжрайонної виконавчої дирекції Київське міське відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності на суму 274,82грн.-вимоги другої черги.

До Господарського суду міста Києва надійшли клопотання голови комітету кредиторів та розпорядника майна Товариства з обмеженою відповідальністю "Будінвестпроект-ЛТД" арбітражного керуючого Пінчука Юрія Анатолійовича про визнання боржника банкрутом, відкриття ліквідаційної процедури та призначення ліквідатором банкрута арбітражного керуючого Пінчука Юрія Анатолійовича. До клопотання додано протокол комітету кредиторів від 08.06.2012, на якому вирішено звернутись з клопотанням до Господарського суду міста Києва про визнання боржника банкрутом, відкриття ліквідаційної процедури, призначення ліквідатором боржника арбітражного керуючого Пінчука Юрія Анатолійовича.

Ухвалою Господарського суду міста Києва від 15.06.2012 розгляд справи у судовому засіданні призначено на 26.06.2012.

Постановою Господарського суду м.Києва від 26.06.2012 Товариство з обмеженою відповідальністю "Будінвестпроект-ЛТД" визнано банкрутом, відкрито ліквідаційну процедуру, ліквідатором банкрута призначено арбітражного керуючого Пінчука Юрія Анатолійовича, якого зобов"язано надати суду ліквідаційний баланс банкрута та звіт ліквідатора.

Оголошення про визнання боржника банкрутом опубліковано у газеті "Голос України" № 124 (5374) від 11.07.2012.

До Господарського суду м.Києва надійшла заява Публічного акціонерного товариства "Акціонерний комерційний банк "Київ" з поточними кредиторськими вимогами до боржника на суму 7 761302,91 грн.

Ухвалою Господарського суду м. Києва від 30.11.2012 розгляд вищенаведеної заяви призначено у судовому засіданні на 22.01.2013.

Ухвалою Господарського суду м. Києва від 22.01.2013 Публічне акціонерне товариство "Акціонерний комерційний банк "Київ" визнано поточним кредитором Товариства з обмеженою відповідальністю "Будінвестпроект-ЛТД" на суму 7 761302,91 грн.

До Господарського суду м. Києва надійшло клопотання ліквідатора Товариства з обмеженою відповідальністю "Будінвестпроект-ЛТД" арбітражного керуючого Пінчука Юрія Анатолійовича про затвердження оплати послуг ліквідатора Товариства з обмеженою відповідальністю "Будінвестпроект-ЛТД" арбітражного керуючого Пінчука Юрія Анатолійовича за кожен місяць здійснення своїх повноважень у розмірі двох мінімальних заробітних плат в місяць та додаткової винагороди ліквідатору Товариства з обмеженою відповідальністю "Будінвестпроект-ЛТД" арбітражного керуючого Пінчука Юрія Анатолійовича у розмірі 3% від суми коштів, що надійдуть на рахунок банкрута від реалізації активів останнього та будуть направлені на погашення вимог кредиторів. До клопотання додано протокол зборів комітету кредиторів Товариства з обмеженою відповідальністю "Будінвестпроект-ЛТД" від 28.11.2012 року.

Ухвалою Господарського суду м.Києва від 27.03.2013 призначено розгляд даного клопотання у судовому засіданні на 17.04.2013.

Ухвалою Господарського суду м. Києва від 17.04.2013 задовольнено клопотання ліквідатора Товариства з обмеженою відповідальністю "Будінвестпроект-ЛТД" арбітражного керуючого Пінчука Юрія Анатолійовича та затверджено оплату послуг ліквідатора Товариства з обмеженою відповідальністю "Будінвестпроект-ЛТД" арбітражного керуючого Пінчука Юрія Анатолійовича за кожен місяць здійснення своїх повноважень у розмірі двох мінімальних заробітних плат в місяць та розмір додаткової винагороди ліквідатору Товариства з обмеженою відповідальністю "Будінвестпроект-ЛТД" арбітражному керуючому Пінчуку Юрія Анатолійовича, у розмірі 3% від суми коштів, що надійдуть на рахунок банкрута від реалізації активів.

23.05.2013 до Господарського суду м. Києва ліквідатор Товариства з обмеженою відповідальністю "Будінвестпроект-ЛТД" арбітражний керуючий Пінчук Юрій Анатолійович надав поточний звіт про преведену роботу в процесі ліквідації Товариства з обмеженою відповідальністю "Будінвестпроект-ЛТД" та клопотання про продовження строку ліквідаційної процедури на шість місяців.

Ухвалою Господарського суду м.Києва від 23.05.2013 задоволено клопотання ліквідатора Товариства з обмеженою відповідальністю "Будінвестпроект-ЛТД" арбітражного керуючого Пінчука Юрія Анатолійовича; продовжено строк ліквідаційної процедури Товариства з обмеженою відповідальністю "Будінвестпроект-ЛТД" на шість місяців у строк до 23.11.2013; продовжено строк повноважень ліквідатора Товариства з обмеженою відповідальністю "Будінвестпроект-ЛТД" арбітражного керуючого Пінчука Юрія Анатолійовича на шість місяців у строк до 23.11.2013; зобов'язано ліквідатора виконати у повному обсязі вимоги постанови суду про визнання боржника банкрутом, вжити всіх можливих заходів, спрямованих на пошук, виявлення та повернення майна боржника з метою задоволення вимог кредиторів та надати суду звіт ліквідатора та ліквідаційного баланс банкрута.

У зв'язку з припиненням повноважень судді Хоменка М.Г., автоматичним розподілом справ господарського суду м. Києва, справа №15/183-б передана для розгляду судді Мандичеву Д.В.

Ухвалою Господарського суду м. Києва від 18.11.2013 справу №15/183-б прийнято до свого провадження суддею Мандичевим Д.В.

18.12.2013 до Господарського суду м. Києва надійшло клопотання ліквідатора Товариства з обмеженою відповідальністю "Будінвестпроект-ЛТД" арбітражного керуючого Пінчука Юрія Анатолійовича про продовження строку ліквідаційної процедури банкрута на шість місяців.

18.12.2013 до Господарського суду м. Києва надійшов звіт ліквідатора у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "Будінвестпроект-ЛТД"

У судовому засіданні, що відбулось 18.122013, суд заслухав ліквідатора, який надав пояснення щодо вжитих ним заходів у ліквідаційній процедурі банкрута, а також розглянув звіт ліквідатора.

Як вбачається зі звіту ліквідатора, поданих ним суду документів та наданих пояснень, відповідно до вимог ч. 1 ст. 25 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" ліквідатором, з метою розшуку, виявлення та повернення майна банкрута, що знаходиться у третіх осіб, вжиття заходів щодо захисту майна боржника, здійснення нагляду та контролю за управлінням і розпорядженням майном боржника, забезпечення збереження та ефективного використання майнових активів та формування ліквідаційної маси було отримано відомості від Головного управління статистики у м. Києві, Управління державної автомобільної інспекції ГУМВС України у м. Києві, Державної митної служби України, Інспекції державного технічного нагляду, Інспекції державного архітектурно-будівельного контрою у місті Києві, Територіального управління Держгірпромнагляду України по Київській області та м. Києву, Державної податкової інспекції у Шевченківському районі м. Києва, Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку, Державної авіаційної служби України департаменту льотної придатності.

Як встановлено судом, ліквідатором не надано суду відомостей Державного агентства земельних ресурсів України, Філії "Український центр інноватики та патентно-інформаційних послуг", Державної служби інтелектуальної власності України, Державної інспекції України з безпеки на морському та річковому транспорті, Державної інспекції сільського господарства, Державної реєстраційної служби України, Державної інспекції по нагляду за об"єктами котлонагляду та підйомними спорудами.

Крім того, судом встановлено, що у банкрута, відповідно до листа ДПІ у Шевченківському районі м. Києва №06.09.2012 №778/П/18-618 наявні рахунки, доказів закриття яких суду не подано.

Згідно з ч. 5 ст. 32 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" якщо ліквідатор не виявив майнових активів, що підлягають включенню до ліквідаційної маси, він зобов'язаний подати господарському суду ліквідаційний баланс, який засвідчує відсутність майна у банкрута.

Виходячи з вищенаведених норм Закону, суд приймає поданий ліквідатором товариства з обмеженою відповідальністю «Будінвестпроект-ЛТД» звіт до уваги, оскільки, на думку суду, ліквідатором вжито не достатньо заходів виявлення майна боржника товариства з обмеженою відповідальністю «Будінвестпроект-ЛТД» .

Відповідно до ч. 2 ст. 22 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" строк ліквідаційної процедури не може перевищувати дванадцяти місяців Господарський суд може продовжити цей строк на шість місяців, якщо інше не передбачено цим законом.

Так, у судовому засіданні, ліквідатором подано суду клопотання про продовження строку ліквідаційної процедури банкрута на шість місяців та долучено Протокол комітету кредиторів товариства з обмеженою відповідальністю «Будінвестпроект-ЛТД» від 25.11.2013, на якому комітетом кредиторів за наслідками розгляду звіту ліквідатора прийнято рішення щодо прийняття звіту ліквідатора до відома та доручення ліквідатору звернутись до Господарського суду м. Києва з клопотанням про продовження строку ліквідаційної процедури банкрута на шість місяців.

Крім того, у судовому засіданні ліквідатор боржника - арбітражний керуючий Пінчук Ю.А. заявив усне клопотання про витребування від Реєстраційної служби Головного управління юстиції у м. Києві відомостей про наявність/відсутній майна у товариства з обмеженою відповідальністю «Будінвестпроект-ЛТД», обґрунтовуючи його тим, що відповідь на день розгляду справи на адресу ліквідатора не надходила.

Відповідно до ст. 38 Господарського процесуального кодексу України сторона або прокурор у разі неможливості самостійно надати докази вправі подати клопотання про витребування господарським судом доказів. У разі задоволення клопотання суд своєю ухвалою витребовує необхідні доказів.

Суд дослідивши матеріали справи та заслухавши усні пояснення ліквідатора боржника, вважає його обгрунтованим та таким, що підлягає задоволеню.

У зв'язку з тим, що термін ліквідаційної процедури товариства з обмеженою відповідальністю «Будінвестпроект-ЛТД» сплив 23.11.2013, а поданий ліквідатором звіт не містить повних та достатніх відомостей щодо наявності/ відсутності у боржника активів, суд вважає за доцільне задовольнити клопотання ліквідатора та продовжити строк ліквідаційної процедури товариства з обмеженою відповідальністю «Будінвестпроект-ЛТД» на шість місяців.

На підставі викладеного, керуючись ч.2 ст.22 Законом України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", ст. 38, 86 Господарського процесуального кодексу України, суд -

У Х В А Л И В:

1. Задовольнити клопотаня ліквідатора товариства з обмеженою відповідальністю «Будінвестпроект-ЛТД».

2.Продовжити строк ліквідаційної процедури товариства з обмеженою відповідальністю «Будінвестпроект-ЛТД» на шість місяців з 23.11.2013 -23.05.2014.

3. Зобов"язати ліквідатора товариства з обмеженою відповідальністю «Будінвестпроект-ЛТД» надати суду відомості від Державного агентства земельних ресурсів України, Філії "Український центр інноватики та патентно-інформаційних послуг", Державної служби інтелектуальної власності України, Державної інспекції України з безпеки на морському та річковому транспорті, Державної інспекції сільського господарства, державної інспекції по нагляду за об"єктами котлонагляду та підйомними спорудами. Крім того, надати докази наявності або відсутності заборгованості банкрута перед Фондом соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України, Фондом соціального страхування з тимчасової втрати працездатності; витяги з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Державного реєстру обтяжень рухомого майна; відомості з обслуговуючих боржника банківських установ, інформація про які подавалася до податкового органу, про закриття рахунків; відомості щодо наявності відкритих виконавчих проваджень стосовно боржника;

4. Зобов'язати реєстраційну службу Головного управління юстиції у м. Києві надати інформацію з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, обтяження таких прав щодо запитуваного суб'єкта або об'єкта нерухомого майна, а також про внесені зміни до відповідних записів Державного реєстру прав щодо наступного запитуваного суб'єкта- ТОВ «Будінвестпроект - ЛТД» (01030, м. Київ, вул. Б.Хмельницького/І.Франка, 31/27 код ЄДРПОУ 34763794).

5. Ухвалу направити учасникам провадження у справі, у тому числі заявнику, банкруту, ліквідатору та всім кредиторам та Реєстраційній службі Головного управління юстиції у м. Києві для виконання.

Уповноважити ліквідатора ТОВ «Будінвестпроект - ЛТД» арбітражного керуючого Пінчука Ю.А. або його повноважного представника нарочно отримати інформацію від вищевказаної установи у п'ятиденний строк з дня отримання ухвали.

Суддя Д.В. Мандичев

Дата ухвалення рішення18.12.2013
Оприлюднено30.04.2014
Номер документу38486286
СудочинствоГосподарське
Сутьвизнання банкрутом

Судовий реєстр по справі —15/183-б

Ухвала від 15.04.2015

Господарське

Господарський суд міста Києва

Івченко А.М.

Ухвала від 01.04.2015

Господарське

Господарський суд міста Києва

Івченко А.М.

Ухвала від 26.03.2015

Господарське

Господарський суд міста Києва

Івченко А.М.

Ухвала від 26.01.2015

Господарське

Господарський суд міста Києва

Івченко А.М.

Ухвала від 10.09.2014

Господарське

Господарський суд міста Києва

Мандичев Д.В.

Ухвала від 15.08.2014

Господарське

Господарський суд міста Києва

Мандичев Д.В.

Ухвала від 18.12.2013

Господарське

Господарський суд міста Києва

Мандичев Д.В.

Ухвала від 11.04.2014

Господарське

Господарський суд міста Києва

Мандичев Д.В.

Ухвала від 23.05.2013

Господарське

Господарський суд міста Києва

Хоменко М.Г.

Ухвала від 12.03.2013

Господарське

Господарський суд міста Києва

Хоменко М.Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні