Ухвала
від 30.04.2014 по справі 920/735/14
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

про порушення провадження у справі

30.04.2014 Справа № 920/735/14

Суддя Коваленко О.В., розглянувши матеріали (вх. 1141)

За позовом: Сумського учбово - виробничого підприємства Українського товариства сліпих (УТОС), м. Суми,

до відповідача: Виконавчого комітету Конотопської міської ради Сумської області, м. Конотоп.

третя особа: Кролевецьке учбово - виробниче підприємство УТОС, м. Кролевець,

про визнання права власності

При вирішенні питання про прийняття позовної заяви до розгляду суд встановив, що, позивач подав заяву в якій просить суд відстрочити сплату судового збору Сумському учбово - виробничому підприємству Українського товариства сліпих за звернення до суду з позовною заявою про визнання права власності на об'єкт нерухомості - цегляна споруда загальною площею 75,6 кв.м. та підсобні приміщення до неї (літ. А-І за зведеним актом будинковолодіння № 4, квартал № 315), які розташовані по вул. Сарнавській, буд. 4 у м. Конотоп.

В обґрунтування заяви позивач зазначив, що Сумське учбово - виробниче підприємство Українського товариства сліпих є неприбутковим підприємством, яке дає роботу людям з фізичними вадами зору. На даний час у підприємства утворилася заборгованість по виплаті заробітної плати у розмірі близько 60000 (шестидесяти тисяч) грн., а на розрахунковому рахунку підприємства відсутні кошти, що підтверджується довідкою, яка міститься в додатках до позовної заяви Керівництво підприємства робить все, від себе залежне, щоб виправити ситуацію, яка склалася і розрахуватися з людьми та вивести підприємство з того катастрофічного становища, в якому воно перебуває зараз. Захист інтересів підприємства є, перш за все, захистом інтересів людей із вадами зору, адже саме підприємство виплачує заборгованість працівникам.

У разі визнання права власності за Сумським учбово-виробничим підприємством УТОС, з'явиться можливість організувати додаткову виробничу ділянку у місті Конотоп для людей з вадами зору та поліпшить фінансову ситуацію підприємства.

Відповідно до п. 12 Інформаційного листа Вищого господарського суду України від 25.08.2011 року №01-061175/2011 за приписами статті 8 Закону України «Про судовий збір» суд, враховуючи майновий стан сторони, може своєю ухвалою відстрочити або розстрочити сплату судового збору на певний строк, але не довше, ніж до ухвалення судового рішення у справі; зменшити розмір судового збору або звільнити від його сплати.

Враховуючи викладене, суд, приймаючи до уваги майновий стан позивача, вважає його заяву обґрунтованою і такою, що підлягає задоволенню.

Керуючись ст. ст. 64, 65 Господарського процесуального кодексу України, суд -

УХВАЛИВ:

1. Заяву Сумського учбово - виробничого підприємства Українського товариства сліпих про відстрочення сплати судового збору задовольнити.

2. Відстрочити сплату судового збору Сумському учбово - виробничому підприємству Українського товариства сліпих (вул. Кузнечна, 8, м. Суми, код 03967913) до ухвалення судового рішення у справі.

3. Порушити провадження у справі і прийняти позовну заяву до розгляду.

4. Справу призначити до розгляду в засіданні на 19.05.2014 року о 10 год. 50 хв.

Засідання відбудеться в приміщенні Господарського суду Сумської області за адресою: м. Суми, проспект Шевченка, 18/1.каб № 220, 2-й поверх.

5. Запропонувати позивачу подати суду оригінали документів, на які він посилається у позовній заяві, для огляду у судовому засіданні; експертну оцінку БТІ вартості спірного об'єкта нерухомості.

6. Запропонувати відповідачу подати письмовий відзив на позовну заяву з правовим обґрунтуванням своєї позиції по справі.

7 . Запропонувати третій особі надати письмові пояснення з правовим обґрунтуванням своє позиції по справі.

8. Представникам сторін для участі у судовому засіданні мати належні повноваження та документ, що посвідчує особу.

9. Попередити сторони, що у випадку не прибуття сторін у судове засідання та не подання витребуваних господарським судом документів, справу може бути розглянуто за наявними в ній матеріалами (ст. 75 Господарського процесуального кодексу України).

Суддя О.В. Коваленко

Дата ухвалення рішення30.04.2014
Оприлюднено06.05.2014
Номер документу38486397
СудочинствоГосподарське
Сутьприйняття позовної заяви до розгляду

Судовий реєстр по справі —920/735/14

Ухвала від 18.07.2014

Господарське

Господарський суд Сумської області

Заєць Світлана Володимирівна

Рішення від 12.06.2014

Господарське

Господарський суд Сумської області

Коваленко Олександр Вікторович

Ухвала від 29.05.2014

Господарське

Господарський суд Сумської області

Коваленко Олександр Вікторович

Ухвала від 19.05.2014

Господарське

Господарський суд Сумської області

Коваленко Олександр Вікторович

Ухвала від 30.04.2014

Господарське

Господарський суд Сумської області

Коваленко Олександр Вікторович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні