Постанова
від 05.05.2014 по справі 820/3843/14
ХАРКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Харківський окружний адміністративний суд 61004, м. Харків, вул. Мар'їнська, 18-Б-3, inbox@adm.hr.court.gov.ua

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

(в порядку скороченого провадження)

Харків

05 травня 2014 р. № 820/3843/14

Харківський окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Бездітка Д.В., розглянувши в порядку скороченого провадження адміністративну справу

за позовом Державної податкової інспекції у Київському районі м. Харкова Головного управління Міндоходів у Харківській області

до Приватного підприємства фірма "Вікторія"

про припинення юридичної особи ,-

В С Т А Н О В И В:

Позивач, Державна податкова інспекція у Київському районі м. Харкова Головного управління Міндоходів у Харківській області, звернувся до Харківського окружного адміністративного суду з зазначеним позовом до відповідача, Приватного підприємства фірма "Вікторія", в якому просить суд припинити юридичну особу - Приватне підприємство фірма "Вікторія".

В обґрунтування заявленого позову позивач зазначив, що відповідач зареєстрований як суб'єкт господарювання Виконавчим комітетом Харківської міської ради та взятий на податковий облік як платник податків до Державної податкової інспекції у Київському районі м. Харкова Головного управління Міндоходів у Харківській області, не подає податкову звітність понад один рік, що є підставою для постановлення судового рішення щодо припинення юридичної особи.

Ухвалу про відкриття скороченого провадження судом направлено на юридичну адресу відповідача, однак поштове відправлення не було вручено адресату у зв'язку із закінченням терміну зберігання, що підтверджується повідомленням пошти. Заперечення проти позову або заяву про визнання позову відповідач в десятиденний строк до суду не надав.

Таким чином, відповідач є належним чином повідомлений про наслідки неподання заперечень проти позову та необхідних документів або заяви про визнання позову до суду, з огляду на що суд, оцінивши повідомлені позивачем обставини, дослідивши матеріали справи, приходить до висновку про задоволення позову, виходячи з наступного.

Судом встановлено, що Приватне підприємство фірма "Вікторія" зареєстроване як суб'єкт господарювання Виконавчим комітетом Харківської міської ради 29.12.1999 року, взятий на податковий облік як платник податків в Державній податковій інспекції у Київському районі м. Харкова Головного управління Міндоходів у Харківській області, що підтверджується матеріалами справи.

Судом встановлено, що платник податків Приватне підприємство фірма "Вікторія" не подає податкову звітність до податкового органу більше року, а саме з 15.01.2010 року та по теперішній час, заборгованості зі сплати податків не має, що підтверджується довідками Державної податкової інспекції у Київському районі м. Харкова Головного управління Міндоходів у Харківській області.

Відповідно до п.2 ч.1 ст.9 Закону України "Про систему оподаткування" (в редакції, яка діяла на час виникнення спірних правовідносин), платники податків і зборів (обов'язкових платежів) зобов'язані подавати до державних податкових органів та інших державних органів відповідно до законів декларації, бухгалтерську звітність та інші документи і відомості, пов'язані з обчисленням і сплатою податків і зборів (обов'язкових платежів).

Згідно зі ст. 33 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців" № 755-ІV від 15 травня 2003 року юридична особа припиняється в результаті передання всього свого майна, прав та обов'язків іншим юридичним особам - правонаступникам у результаті злиття, приєднання, поділу, перетворення (реорганізації) або в результаті ліквідації за рішенням, прийнятим засновниками (учасниками) юридичної особи або уповноваженим ними органом, за судовим рішенням або за рішенням органу державної влади, прийнятим у випадках, передбачених законом. Юридична особа є такою, що припинилася, з дати внесення до Єдиного державного реєстру запису про державну реєстрацію припинення юридичної особи.

Суд зазначає, що з 1 січня 2011 року набрав чинності Податковий кодекс України, відповідно до п.п.16.1.3 п.16.1 статті 16 якого, платники податків зобов'язані подавати до контролюючих органів у порядку, встановленому податковим та митним законодавством, декларації, звітність та інші документи, пов'язані з обчисленням і сплатою податків та зборів.

Відповідно до п. 67.2 ст. 67 Податкового кодексу України, органи державної податкової служби в установленому законом порядку мають право звертатися до суду про винесення судового рішення щодо припинення юридичних осіб або підприємницької діяльності фізичних осіб -підприємців.

Згідно з ч.2 ст.38 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців" однією з підстав для постановлення судового рішення щодо припинення юридичної особи, що не пов'язано з банкрутством юридичної особи, зокрема, є неподання протягом року органам державної податкової служби податкових декларацій, документів фінансової звітності відповідно до закону.

Таким чином, суд приходить до висновку, що позовні вимоги обґрунтовані та підлягають задоволенню у повному обсязі.

Згідно з положеннями ч. 1 ст. 256 КАС України постанови суду, прийняті в порядку скороченого провадження, виконуються негайно.

На підставі викладеного, керуючись п. 67.2 ст. 67 Податкового кодексу України, 33,38 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців" №755 від 15.05.2003 року, ст.ст. 94, 160-163, 167, 183-2, 186, 254, 256 КАС України, суд, -

П О С Т А Н О В И В:

Адміністративний позов Державної податкової інспекції у Київському районі м. Харкова Головного управління Міндоходів у Харківській області до Приватного підприємства фірма "Вікторія" про припинення юридичної особи - задовольнити.

Припинити юридичну особу - Приватне підприємство фірма "Вікторія" (код ЄДРПОУ 30704803, юридична адреса: пр. Московський, буд. 15, кв. 50, м. Харків, 61000), зареєстровану Виконавчим комітетом Харківської міської ради 29.12.1999 року.

Постанова підлягає негайному виконанню.

Постанова за результатами скороченого провадження може бути оскаржена сторонами та іншими особами у зв'язку з тим, що суд вирішив питання про їхні права, свободи, інтереси чи обов'язки, в апеляційному порядку до Харківського апеляційного адміністративного суду через Харківський окружний адміністративний суд шляхом подачі апеляційної скарги стороною, або іншою особою, яка брала участь у справі, у десятиденний строк з моменту отримання копії постанови.

Постанова, прийнята у скороченому провадженні, крім випадків її оскарження в апеляційному порядку, є остаточною.

Суддя Д.В. Бездітко

Дата ухвалення рішення05.05.2014
Оприлюднено07.05.2014
Номер документу38517976
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —820/3843/14

Постанова від 05.05.2014

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Бездітко Д.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні