Рішення
від 05.05.2014 по справі н11/949/14-ц
РОЗДІЛЬНЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № н11/949/14-ц

Номер провадження: 2/511/481/14

Роздільнянський районний суд Одеської області

РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

05 травня 2014 року Роздільнянський районний суд Одеської області в складі:

головуючого судді Панчук А. І.,

при секретарі Міщенко М.Ю. розглянувши цивільну справу за позовом по справі ОСОБА_1 до відділу Держкомагенства у Роздільнянському районі Одеської області , зацікавлена особа Роздільнянська міська Рада Одеської області про визнання права власності на земельну ділянку , та зобов'язання вчинити певні дії.

В С Т А Н О В И В :

Позивач ОСОБА_1звернулася з позовом до суду до відповідача - відділу Держкомагенства у Роздільнянському районі Одеської області , зацікавлена особа Роздільнянська міська Рада Одеської області про визнання права власності на земельну ділянку , та зобов'язання вчинити певні дії. Просить визнати право власності на земельну ділянку розміром 0,08 га , яка розташована в АДРЕСА_1 та зобов,язати відділ Держкомагенства у Роздільнянському районі Одеської області зареєструвати земельну ділянку та зобов.язати реєстраційну службу в Роздільнянському районі зареєструвати право власності на земельну ділянку розміром 0,08 га , яка розташована в АДРЕСА_1

В судовому засіданні позивач ОСОБА_1 та її представник ОСОБА_2 пояснили , що внаслідок помилки , яку вони виявили на підставі листа від 231.2.2013 року за підписом заступника начальника відділу В.В. Шабро , вказано . що земельна ділянка з кадастровим № 5123910100:02:011:0001 на ім.я ОСОБА_1 не зареєстрована. Просить визнати право власності на земельну ділянку розміром 0,08 га , яка розташована в АДРЕСА_1 та зобов,язати відділ Держкомагенства у Роздільнянському районі Одеської області зареєструвати земельну ділянку та зобов.язати реєстраційну службу в Роздільнянському районі зареєструвати право власності на земельну ділянку розміром 0,08 га ., яка розташована в АДРЕСА_1

Відповідач відділ Держкомагенства у Роздільнянському районі Одеської області в судове засідання не з,явився , просив розглядати справу за його відсутності.

Представник зацікавленої особи Прибилов О.О. пояснив , що вимоги не законні , в задоволенні необхідно відмовити. Свою позицію , мотивує слідуючим : Позивач та його представник вказали три різні адреси однієї земельної ділянки , вказали кадастровий номер , вказали порядок набуття права власності на земельну ділянку - договір купівлі - продажу .Тобто встановлено факт права власності на ОСОБА_1. Крім цього позивач та її представник не змогли в судовому засіданні обгрунтувати , яка ж була допущена помилка та яким чином цю помилку необхідно усунути.

Вивчивши матеріали позовної заяви , дослідивши докази в судовому засіданні , вислухавши позивача та його представника , представника третьої особи суд вважає , що позов не підлягає задоволенню повністю . з наступних підстав:

З наданих суду доказів встановлено , що дійсно ОСОБА_1 відповідно до договору купівлі - продажу земельної ділянки без адреси від 16.03.2005 року набула право власності на земельну ділянку розміром 0,08 га . Далі на підставі державного акту на право власності на земельну ділянку серія ЯА № 277012 було підтверлжено право власності на земельну ділянку розміром 0,08 га за адресою АДРЕСА_2 Документів на земельну ділянку розміром 0,08 га за адресою АДРЕСА_1 зовсім суду не надано, але вимоги підтримали та вказали саме цю адресу , та не змінювали. Суд приходить до висновку , що підстав для задоволення вимог про визнання права власності на земельну ділянку за адресою м.Роздільна згідно договору купівлі -продажу встановлено , державний акт на земельну ділянку в наявності , чинний нескасований , а будьяких документів на виділення земельної ділянки за адресою АДРЕСА_1 не надано суду.

В зв.язку з відсутністю відповіді / а позивач не зверталая зовсім про реєстрацію права власності на земельну ділянку / від реєстраційної служби про звернення ОСОБА_1 про державну реєстрацію права власності на земельну ділянку за адресами вказаними у правоустановчих документах то підстав для звернення до суду з вказаними вимогами у позивача та його представника немає .Суд відмовляє в задоволенні вказаної вимоги. Вимоги щодо реєстрації права власності у відділі Держкомагенства у Роздільнянському районі Одеської області вказані у заяві взагалі безпідставні так , як вказаному органу відповідно до чинного законодавста не надано повноважень для виконання вказаних функцій .. Вказану функцію виконує Реєстраційна служба в Роздільнянському районі при управлінні юстиції..

Відповідно до вимог ст.60 ЦПК України на сторони в процесі , в тому числі і позивача та його представників лежить обов.язок довести ті обставини на які він посилається , крім випадків відповідно до ст. 61 ЦПК України

Доказів в обгрунтування своїх вимог , а саме того , що порушені права ОСОБА_1 та її вимоги ґрунтуються на законних підставах при поданні позову позивач не надав зовсім.

На підставі викладеного та керуючись ст. ст. 4,7,88 , 208, 212, 213, 215, 221,223 ЦПК України ,

У Х В А Л И В :

В задоволенні вимог ОСОБА_1 до відділу Держкомагенства у Роздільнянському районі Одеської області , зацікавлена особа Роздільнянська міська Рада Одеської області про визнання права власності на земельну ділянку , та зобов'язання вичини певні дії відмовити повністю..

На рішення може бути подана апеляція в Апеляційний суд Одеської області в 10-ти денний строк з дня його проголошення , або в такий же термін з дня отримання , якщо особа не була присутня при проголошенні рішення , або в разі проголошення вступної та резолютивної частини.

Суддя А.І.Панчук

СудРоздільнянський районний суд Одеської області
Дата ухвалення рішення05.05.2014
Оприлюднено06.05.2014
Номер документу38524842
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —н11/949/14-ц

Рішення від 05.05.2014

Цивільне

Роздільнянський районний суд Одеської області

Панчук А. І.

Рішення від 05.05.2014

Цивільне

Роздільнянський районний суд Одеської області

Панчук А. І.

Ухвала від 31.03.2014

Цивільне

Роздільнянський районний суд Одеської області

Панчук А. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні