Ухвала
від 29.04.2014 по справі 817/1114/14
РІВНЕНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

29 квітня 2014 року Справа № 817/1114/14 м. Рівне Рівненський окружний адміністративний суд в складі головуючого судді Дорошенко Н.О., за участю секретаря судового засідання Климчук В.В. та сторін і інших осіб, які беруть участь у справі:

позивача: представник не з'явився,

відповідача 1: представник Нестерчук О.І.,

відповідача 2: представник не з'явився,

розглянувши у відкритому судовому засіданні адміністративну справу за позовом:

Громадянин - підприємець ОСОБА_2 доЗдолбунівської об'єднаної державної податкової інспекції Головного Управління Міндоходів у Рівненській області, Реєстраційної служби Здолбунівського районного управління юстиції Рівненської області про визнання незаконними дій та скасування державної реєстрації,

ВСТАНОВИВ:

До Рівненського окружного адміністративного суду надійшла позовна заява громадянина - підприємця ОСОБА_2 до Здолбунівської об'єднаної державної податкової інспекції Головного Управління Міндоходів у Рівненській області, Реєстраційної служби Здолбунівського районного управління юстиції Рівненської області про визнання незаконними дій та скасування державної реєстрації.

Позивач в судове засідання не прибув, в адміністративному позові просив справу розглянути за його відсутності.

Представник відповідача-2 в судове засідання не прибув, про дату, час та місце судового розгляду справи повідомлений належним чином.

Суд не визнавав обов'язковою участь позивача та представника відповідача-2 в судовому засіданні. За таких обставин суд вважає можливим розглянути справу за відсутності позивача та представника відповідача-2 за наявними доказами.

За змістом позовних вимог позивач просить визнати незаконними дії особи з назвою "Здолбунівська об'єднана державна податкова інспекція Головного управління Міндоходів у Рівненській області" код ЄДРПОУ 38473030 щодо складання Вимоги № Ф-83 від 13.01.2014 у зв'язку з відсутністю у останньої відповідного обсягу повноважень; скасувати державну реєстрацію особи з назвою "Здолбунівська об'єднана державна податкова інспекція Головного Управління Міндоходів у Рівненській області" код ЄДРПОУ 38473030 як таку, що проведена на підставі нечинних установчих документів з порушенням вимог Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців".

Представник відповідача-1 в судовому засіданні вказав про наявність підстав для залишення позовної заяви без розгляду відповідно доп.3 ч.1 ст.155 КАС України.

Під час розгляду справи судом встановлено, що у провадженні Рівненського окружного адміністративного суду є адміністративна справа № 817/823/14 за позовом ОСОБА_2 до Здолбунівської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління Міндоходів у Рівненській області, Реєстраційної служби Здолбунівського районного управління юстиції Рівненської області про визнання незаконними дій Здолбунівської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління Міндоходів у Рівненській області щодо формування вимоги по сплату боргу (недоїмки) за єдиним внеском на загальнообов'язкове державне соціальне страхування №Ф-82 від 06.12.2013 на суму 10011,31 грн. та скасування державної реєстрації Здолбунівської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління Міндоходів у Рівненській області як таку, що проведена на підставі нечинних установчих документів з порушенням вимог Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців".

Постановою Рівненського окружного адміністративного суду від 31.03.2014 у справі №817/823/14 ОСОБА_2 у задоволені адміністративного позову відмовлено. Судове рішення законної сили не набрало.

Таким чином, суд встановив, що в частині другої позовної вимоги в провадженні Рівненського окружного адміністративного суду є адміністративна справа про спір між тими самими сторонами, про той самий предмет і з тих самих підстав.

Відповідно до п.3 ч.1 ст. 155 КАС України суд своєю ухвалою залишає позовну заяву без розгляду, якщо у провадженні цього або іншого адміністративного суду є адміністративна справа про спір між тими самими сторонами, про той самий предмет і з тих самих підстав.

Керуючись п.3 ч.1 ст. 155, ст. 165 Кодексу адміністративного судочинства України, суд,-

УХВАЛИВ:

Позовну заяву громадянина - підприємця ОСОБА_2 в частині позовної вимоги щодо скасування державної реєстрації особи з назвою "Здолбунівська об'єднана державна податкова інспекція Головного Управління Міндоходів у Рівненській області" код ЄДРПОУ 38473030 як таку, що проведена на підставі нечинних установчих документів з порушенням вимог Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців", - залишити без розгляду.

Ухвала суду першої інстанції набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано.

У разі подання апеляційної скарги ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження.

Апеляційна скарга подається до Житомирського апеляційного адміністративного суду через Рівненський окружний адміністративний суд. Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до Житомирського апеляційного адміністративного суду.

Апеляційна скарга на ухвалу суду першої інстанції подається протягом п'яти днів з дня проголошення ухвали. У разі якщо ухвалу було постановлено в письмовому провадженні або згідно з частиною третьою статті 160 КАС України, або без виклику особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали.

Якщо суб'єкта владних повноважень у випадках та порядку, передбачених частиною четвертою статті 167 КАС України, було повідомлено про можливість отримання копії ухвали суду безпосередньо в суді, то п'ятиденний строк на апеляційне оскарження ухвали суду обчислюється з наступного дня після закінчення п'ятиденного строку з моменту отримання суб'єктом владних повноважень повідомлення про можливість отримання копії ухвали суду .

Суддя Дорошенко Н.О.

Дата ухвалення рішення29.04.2014
Оприлюднено08.05.2014
Номер документу38538751
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання незаконними дій та скасування державної реєстрації

Судовий реєстр по справі —817/1114/14

Постанова від 29.04.2014

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Дорошенко Н.О.

Ухвала від 15.04.2014

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Дорошенко Н.О.

Постанова від 29.04.2014

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Дорошенко Н.О.

Ухвала від 29.04.2014

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Дорошенко Н.О.

Ухвала від 15.04.2014

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Дорошенко Н.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні