Постанова
від 07.05.2014 по справі 812/2240/14
ЛУГАНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

cpg1251

8.4.3

ЛУГАНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

Іменем України

07 травня 2014 рокуЛуганськСправа № 812/2240/14

Суддя Луганського окружного адміністративного суду Широка К.Ю. розглянувши у порядку скороченого провадження адміністративну справу за позовом Державної податкової інспекції у Слов'яносербському районі Головного управління Міндоходів Луганської області до Приватного підприємство «Хоменко-Ком» про припинення юридичної особи, -

ВСТАНОВИВ:

31 березня 2014 року позивач звернулвся до суду з позовом до до Приватного підприємство «Хоменко-Ком» про припинення юридичної особи, посилаючись на відсутність юридичної особи за місцезнаходженням..

Ухвалою від 01 квітня 2014 року справу призначено до розгляду у порядку скороченого провадження.

Відповідачем, у строк, встановлений частиною 3 статті 1832 Кодексу адміністративного судочинства України, не подано до суду заперечень проти позову. Ухвала про відкриття скороченого провадження та пам`ятка про права та обов'язки направлена відповідачу на адресу.

Відповідачу запропоновано у 10 денний строк з дня одержання ухвали про відкриття скороченого провадження надати на адресу Луганського окружного адміністративного суду заперечення проти позову та необхідні документи або письмову заяву про визнання позову.

Дослідивши матеріали справи, суд вважає, що позов підлягає задоволенню з наступних підстав.

Законом, що регулює відносини, які виникають у сфері державної реєстрації юридичних осіб, а також фізичних осіб-підприємців, є Закон України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб -підприємців" (Закон № 755-IV).

Відповідно до частини 1 статті 4 Закону № 755-IV державна реєстрація юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців - засвідчення факту створення або припинення юридичної особи, засвідчення факту набуття або позбавлення статусу підприємця фізичною особою, а також вчинення інших реєстраційних дій, які передбачені цим Законом, шляхом внесення відповідних записів до Єдиного державного реєстру.

Приватне підприємство «Хоменко-Ком», як юридична особа, код ЄДРПОУ 34767343, зареєстроване Слов'яносербською районною державною адміністрацією Луганської області 23.02.2007 за №1 375 105 0000 000430. (а.с.3)

На час розгляду справи Приватне підприємство «Хоменко-Ком» перебуває на обліку в Державної податкової інспекції у Слов'яносербському районі Головного управління Міндоходів Луганської області.

Відповідно до п. 11 ч. 1 ст. 16 Податкового кодексу України платники податків зобов'язані повідомляти контролюючі органи про зміну місцезнаходження юридичної особи та зміну місця проживання фізичної особи - підприємця;

Отже, відповідач, зважаючи на вищевказане та вимоги частини 8 статті 19, частин 1, 2 статті 55, частини 1 статті 58 Господарського кодексу України, визнається суб'єктом господарювання та зобов'язаний своєчасно надавати податковим органам декларації про доходи, інші необхідні відомості для нарахування податків та інших обов'язкових платежів.

Крім того, обов'язок платника податків і зборів (обов'язкових платежів) подавати до державних податкових органів та інших державних органів відповідно до законів декларації, бухгалтерську звітність та інші документи і відомості, пов'язані з обчисленням і сплатою податків і зборів (обов'язкових платежів) передбачений пунктом 2 частини 1 статті 9 Закону України "Про систему оподаткування".

Судом встановлено та матеріалами справи підтверджено, що відповідач не знаходиться за місцем реєстрації, про що відображено у Витягу з ЄДР внесено запис (а.с. 11, 12, 13).

Відповідно до п. 11 ч. 1 ст. 16 Податкового кодексу України платники податків зобов'язані повідомляти контролюючи органи про зміну місце знаходження юридичної особи та зміну місця проживання фізичної особи - підприємця.

Зідно п.п. 5 п.2 ст. 38 Закону України від 15.05.2003 № 755-ІV «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців», у разі наявності у Єдиному реєстрі підприємства та організацій запису про відсутність юридичної особи за вказаним її місцезнаходженням юридична особа може бути припинена на підставі судового рішення. Згідно ст.. 93 ГК України місцезнаходженням юридичної особи є фактичне місце ведення діяльності чи розташування офісу, з якого проводиться щоденне керування діяльності юридичної особи (Переважно знаходження керівництво) та здійснення управління і обліку.

Відповідно до частини 1 статті 33, частини 2 статті 38 Закону № 755-IV юридична особа припиняється в результаті передання всього свого майна, прав та обов'язків іншим юридичним особам - правонаступникам у результаті злиття, приєднання, поділу, перетворення (реорганізації) або в результаті ліквідації за рішенням, прийнятим засновниками (учасниками) юридичної особи або уповноваженим ними органом, за судовим рішенням або за рішенням органу державної влади, прийнятим у випадках, передбачених законом; підставами для постановлення судового рішення щодо припинення юридичної особи, що не пов'язано з банкрутством юридичної особи, зокрема є неподання протягом року органам державної податкової служби податкових декларацій, документів фінансової звітності відповідно до закону.

Згідно п.п. 20.1.12 ст. 20 Податкового кодексу України органи державної податкової служби в установленому законом порядку мають право 20.1.12. у випадках, встановлених законом, звертатися до суду щодо припинення юридичної особи та підприємницької діяльності фізичної особи - підприємця про визнання недійсними установчих (засновницьких) документів суб'єктів господарювання

За вказаних обставин, зважаючи на відсутність Приватного підприємство «Хоменко-Ком» за своїм місцезнаходженням, суд вважає вимоги позивача обґрунтованими та такими, що підлягають задоволенню.

Враховуючи викладене, керуючись статтями 2, 9, 10, 11, 17, 18, 71, 87, 94, 105, 158-163 Кодексу адміністративного судочинства України, , суд -

ПОСТАНОВИВ:

Позовні вимоги Державної податкової інспекції у Слов'яносербському районі Головного управління Міндоходів Луганської області до Приватного підприємство «Хоменко-Ком» про припинення юридичної особи - задовольнити повністю.

Припинити юридичну особу - Приватного підприємство «Хоменко-Ком» (вулиця Мічуріна, будинок 40, квартира 2, містоЗимогір'я, Слов'яносербський район, 93740, код ЄДРПОУ 34767343).

Копію постанови, після набрання нею законної сили, направити Реєстраційній службі Слов'яносербського районного управління юстиції (93700, Луганська область, смт. Слов'яносербськ, пров. Центральний, 12) для внесення до Єдиного державного реєстру запису про судове рішення щодо припинення юридичної особи.

Постанова підлягає негайному виконанню.

Постанова набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги. У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження.

Постанова може бути оскаржена до Донецького апеляційного адміністративного суду через Луганський окружний адміністративний суд шляхом подання апеляційної скарги протягом десяти днів з моменту отримання копії постанови з одночасним поданням її копії до суду апеляційної інстанції.

Суддя К.Ю. Широка

СудЛуганський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення07.05.2014
Оприлюднено08.05.2014
Номер документу38556286
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —812/2240/14

Постанова від 07.05.2014

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

К.Ю. Широка

Ухвала від 01.04.2014

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

К.Ю. Широка

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні