Ухвала
від 07.05.2014 по справі 1570/4042/2012
ОДЕСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Справа № 1570/4042/2012

УХВАЛА

07 травня 2014 року м. Одеса

Суддя Одеського окружного адміністративного суду Танцюра К.О., розглянувши заяву Виконавчого комітету Ізмаїльської міської ради про встановлення способу та порядку виконання рішення по справі №1570/4042/2012 за адміністративним позовом Ізмаїльської об'єднаної державної податкової інспекції Одеської області Державної податкової служби до Комунального підприємства туристична база «Прибой» про припинення юридичної особи, -

ВСТАНОВИВ

Постановою Одеського окружного адміністративного суду від 17.07.2012р. у справі №1570/4042/2012 за адміністративним позовом Ізмаїльської об'єднаної державної податкової інспекції Одеської області Державної податкової служби до Комунального підприємства «Туристична база «Прибой» було припинено юридичну особу Комунальне підприємство «Туристична база «Прибой», код ЄДРПОУ 34537011.

30.04.2014р. до суду надійшла заява Виконавчого комітету Ізмаїльської міської ради

про встановлення способу та порядку виконання рішення по справі шляхом внесення змін до ліквідаційної комісії Комунального підприємства «Туристична база «Прибой» і призначення головою Чебан-Лянка О.О. Зазначена заява обґрунтована тим, що постановою Одеського окружного адміністративного суду від 17.07.2012р. у справі №1570/4042/2012 було припинено юридичну особу КП «Туристична база «Прибой» (код ЄДРПОУ 34537011), ліквідаційна комісія за рішенням суду призначена не була, у зв'язку з чим державним реєстратором на підставі ст.38 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців» було призначено головою ліквідаційної комісії керівника КП «Туристична база «Прибой» - Сайтарли В.Г. При цьому, заявник зазначає, що голова ліквідаційної комісії КП «Туристична база «Прибой» - Сайтарли В.Г. не подає комплект документів для проведення державної реєстрації припинення зазначеної юридичної особи, відмовляється від жодної співпраці та не виконує свої обов'язки як голова ліквідаційної комісії. У зв'язку з викладеним, а також з метою проведення державної реєстрації припинення юридичної особи КП «Туристична база «Прибой» заявник просить призначити головою ліквідаційної комісії Комунального підприємства «Туристична база «Прибой» (код ЄДРПОУ 34537011) Чебан-Лянка Олександра Олександровича та зобов'язати державного реєстратора реєстраційної служби Ізмаїльського міськрайонного управління юстиції в Одеської області внести відповідні зміни у складі ліквідаційної комісії до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців.

Представники сторін повідомлялись про дату та час судового засідання, однак до суду не з'явилися. Від виконавчого комітету Ізмаїльської міської ради до суду надійшла заява щодо розгляду заяви про встановлення способу та порядку виконання рішення без участі представників виконавчого комітету Ізмаїльської міської.

Відповідно до ст.263 КАС України передбачено, що за наявності обставин, що ускладнюють виконання судового рішення, державний виконавець може звернутися до адміністративного суду першої інстанції, незалежно від того, суд якої інстанції видав виконавчий лист, із поданням, а особа, яка бере участь у справі, та сторона виконавчого провадження - із заявою про відстрочення або розстрочення виконання, зміну чи встановлення способу і порядку виконання судового рішення. Неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час і місце розгляду справи, не перешкоджає судовому розгляду

Постановою Одеського окружного адміністративного суду від 17.07.2012р. у справі №1570/4042/2012 за адміністративним позовом Ізмаїльської об'єднаної державної податкової інспекції Одеської області Державної податкової служби до Комунального підприємства «Туристична база «Прибой» було припинено юридичну особу Комунальне підприємство туристична база «Прибой», код ЄДРПОУ 34537011. При цьому, відповідно до зазначеної постанови ліквідаційна комісія судом не призначалась.

Відповідно до ст.38 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців» встановлено, що суд, який постановив рішення щодо припинення юридичної особи, що не пов'язане з банкрутством юридичної особи, у день набрання таким рішенням законної сили направляє його копію державному реєстратору за місцезнаходженням юридичної особи для внесення до Єдиного державного реєстру запису про судове рішення. Державний реєстратор повинен не пізніше наступного робочого дня з дати надходження судового рішення щодо припинення юридичної особи, що не пов'язано з банкрутством юридичної особи, внести до Єдиного державного реєстру запис щодо цього судового рішення. У разі, якщо в судовому рішенні щодо припинення юридичної особи у зв'язку з її ліквідацією не призначена комісія з припинення (ліквідаційна комісія), державний реєстратор не пізніше трьох робочих днів від дати надходження такого судового рішення вносить до Єдиного державного реєстру запис, в якому вказує як голову комісії з припинення (ліквідаційної комісії) юридичної особи керівника органу управління або особу, яка згідно з відомостями, внесеними до Єдиного державного реєстру, має право вчиняти юридичні дії від імені юридичної особи без довіреності, якщо інше не встановлено судовим рішенням. Державний реєстратор не пізніше наступного робочого дня з дати внесення до Єдиного державного реєстру запису, в якому керівник органу управління або засновник (учасник) юридичної особи вказаний як голова комісії з припинення (ліквідаційної комісії) юридичної особи зобов'язаний надіслати такому керівнику органу управління або засновнику (учаснику) юридичної особи, а також суду, який постановив рішення щодо припинення юридичної особи у зв'язку з її ліквідацією, відповідне повідомлення. Документи для проведення державної реєстрації припинення юридичної особи подаються головою комісії з припинення (ліквідаційної комісії) юридичної особи, яку призначив суд, або головою комісії з припинення (ліквідаційної комісії), якого вказав в Єдиному державному реєстрі державний реєстратор, у порядку, який встановлено частинами першою - шостою статті 36 або частинами першою - восьмою статті 37 цього Закону.

Судом встановлено, що державним реєстратором виконавчого комітету Ізмаїльської міської ради Одеської області Попаз Н.М. 29.10.2012р. було внесено до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців на підставі постанови Одеського окружного адміністративного суду від 17.07.2012р. у справі №1570/4042/2012 запис щодо призначення керівника Комунального підприємства «Туристична база «Прибой» Сайтарли Володимира Георгійовича головою комісії з припинення (а.с.32). Однак, станом на 07.05.2014р. зазначеною особою документи для проведення державної реєстрації припинення юридичної особи подані не були, доказів здійснення дій на виконання постанови суду по справі №1570/4042/2012, визначених діючим законодавством Сайтарли В.Г. як головою комісії з припинення до суду не надано. Таким чином, суд вважає, що вказані обставини ускладнюють виконання судового рішення по справі №1570/4042/2012 про припинення юридичної особи КП «Туристична база «Прибой».

Відповідно до Статуту КП «Туристична база «Прибой», затвердженого Рішенням Ізмаїльської міської ради №153-V від 29.08.2006р., засновником зазначеного підприємства є Ізмаїльська міська рада. У зв'язку з невиконанням головою комісії з припинення КП«Туристична база «Прибой» Сайтарли В.Г., якого було призначено державним реєстратором на виконання постанови суду по справі №1570/4042/2012, обов'язків щодо здійснення дій з виконання рішення суду про припинення КП «Туристична база «Прибой» Виконавчий комітет Ізмаїльської міської ради, який є виконавчим органом Ізмаїльської міської ради, звернувся до суду із заявою про призначення головою комісії з припинення КП «Туристична база «Прибой» Чебан - Лянка Олександра Олександровича замість Сайтарли Володимира Георгійовича.

Відповідно до ст.124 Конституції України судові рішення ухвалюються судами іменем України і є обов'язковими до виконання на всій території України.

Згідно зі ст. 105 Цивільного кодексу України встановлено, що учасники юридичної особи, суд або орган, що прийняв рішення про припинення юридичної особи, відповідно до цього Кодексу призначають комісію з припинення юридичної особи (комісію з реорганізації, ліквідаційну комісію), голову комісії або ліквідатора та встановлюють порядок і строк заявлення кредиторами своїх вимог до юридичної особи, що припиняється.

Враховуючи викладене, суд вважає, що, з метою належного виконання рішення суду по справі №1570/4042/2012 про припинення КП «Туристична база «Прибой», є доцільним змінити спосіб виконання рішення суду шляхом призначення, за заявою виконавчого органу засновника КП «Туристична база «Прибой» - виконавчого комітету Ізмаїльської міської ради, Чебан - Лянка Олександра Олександровича головою комісії з припинення КП «Туристична база «Прибой» замість Сайтарли Володимира Георгійовича.

Керуючись ст. 263 КАС України, суддя, -

У Х В А Л И В :

Змінити спосіб виконання постанови Одеського окружного адміністративного суду від 17.07.2012р. по справі №1570/4042/2012 про припинення КП «Туристична база «Прибой» (код ЄДРПОУ 34537011) шляхом призначення Чебан - Лянка Олександра Олександровича (ІНФОРМАЦІЯ_1, паспорт НОМЕР_1, виданий Ізмаїльським МВ УМВС України в Одеській області 26.03.2002р.) головою комісії з припинення КП «Туристична база «Прибой» замість Сайтарли Володимира Георгійовича.

Після набрання ухвалою законної сили направити її копію державному реєстратору за місцем реєстрації суб'єкта підприємницької діяльності - юридичної особи для внесення до Єдиного державного реєстру запису про судове рішення.

Ухвалу може бути оскаржено до Одеського апеляційного адміністративного суду шляхом подання до Одеського окружного адміністративного суду заяви про апеляційне оскарження протягом п'яти днів з дня отримання позивачем ухвали, а також подання апеляційної скарги до Одеського окружного адміністративного суду протягом десяти днів після подання заяви про апеляційне оскарження.

Суддя К.О. Танцюра

СудОдеський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення07.05.2014
Оприлюднено13.05.2014
Номер документу38584297
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —1570/4042/2012

Ухвала від 07.05.2014

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Танцюра К.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні