Вирок
від 08.05.2014 по справі 466/2742/14-к
ШЕВЧЕНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЛЬВОВА

Справа № 466/2742/14-к

В И Р О К

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

08 травня 2014 року

Шевченківський районний суд м. Львова

в складі: головуючого ОСОБА_1

при секретарі ОСОБА_2

з участю прокурора ОСОБА_3

обвинуваченої ОСОБА_4

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Львові кримінальне провадження щодо

ОСОБА_4 30.01.1974 ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженки м. Бібрка, Перемишлянського району Львівської області, українки, громадянки України, з професійно-технічною освітою, одруженої, має на утримані малолітню дитину, приватний підприємець, раніше не судимої, зареєстрованої та проживаючої за адресою: АДРЕСА_1

підозрюваної у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 321 КК України,

у с т а н о в и в :

Фізична особа підприємець ОСОБА_4 здійснює підприємницьку діяльність пов`язану з ветеринарією та реалізацію зоотоварів, медикаментів, кормів в ветеринарній аптеці « ІНФОРМАЦІЯ_2 » в торговому павільйоні № НОМЕР_1 , який знаходиться на території ринку « ІНФОРМАЦІЯ_3 », що по АДРЕСА_2 , порушуючи вимоги наказу № 40/70 від 22.02.2001 року «Про затвердження Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з виробництва пестицидів та агрохімікатів, оптової, роздрібної торгівлі пестицидами та агрохімікатами», 29.08.2013 року перебуваючи в приміщенні торгового павільйону № НОМЕР_1 , який знаходиться на території ринку « ІНФОРМАЦІЯ_3 », що по АДРЕСА_2 , придбала з метою збуту в постачальника ПП « ОСОБА_5 », який здійснює свою підприємницьку діяльність за адресою: АДРЕСА_3 , хімічні препарати призначені для знищення шкідливих організмів під назвою « ІНФОРМАЦІЯ_4 » («Смерть щурам №1») в кількості 20 (двадцяти) штук, за що оплатила 106 (сто шість) гривень, чим незаконно придбала сильнодіючу (отруйну) речовину, що не є наркотичною або психотропною чи їх аналогом.

11 лютого 2014 року ОСОБА_4 реалізовуючи свій злочинний намір спрямований на незаконне зберігання з метою збуту хімічних препаратів призначених для знищення шкідливих організмів під назвою « ІНФОРМАЦІЯ_4 » («Смерть щурам №1») в приміщенні торгового павільйону № НОМЕР_1 , який знаходиться на території ринку « ІНФОРМАЦІЯ_3 », що по АДРЕСА_2 та на їх реалізацію, незаконно збула покупцю ОСОБА_6 без належних на це законних підстав (не маючи ліцензії на право торгівлі пестицидами та агрохімікатами) дві упаковки хімічних препаратів призначених для знищення шкідливих організмів під назвою «Крысиная смерть №1» («Смерть щурам №1») за ціною 8 гривень за одну упаковку, тим самим вчинила збут сильнодіючих (отруйних) речовин, що не є наркотичними або психотропними чи їх аналогами.

Згідно висновку «Ужгородської прикордонної державної контрольно- токсикологічної лабораторії» №30-від 14.02.2014 року, за результатами аналізів взірців №№ 1-2, відібраних з полімерних упаковок з нанесеними назвами «Крысиная смерть №1» («Смерть щурам №1») встановлено, що по хімічному складу дана речовина є зеленими тістоподібними принадами бродіфакуму з концентрацією 0,005 %; відноситься до класу родентицидів. Родентициди - це клас пестицидів, призначені для боротьби з гризунами.

Бродіфакум відноситься до надзвичайно токсичних (отруйних) сильнодіючих речовин (речовин І класу токсичності, ЛД50 0,4 мг/кг). Препарат «Крысиная смерть №1» відноситься до III класу токсичності (помірно токсичні). Кількість вказаної речовини - 0,1 кг (1 пачка по 100 г). Бродіфакум та варфарин є похідними кумарину.

Згідно положень Державних санітарних правил ДСП 8.8.1.2.001-98 «Транспортування, зберігання та застосування пестицидів у народному господарстві», затверджених наказом Міністерства охорони здоров`я України від 03.08.1998 року за №1 зазначено, що пестициди - токсичні речовини, їх сполуки або суміші речовин хімічного або біологічного походження, призначені для знищення, регуляції і припинення розвитку шкідливих організмів, внаслідок діяльності яких вражаються рослини, тварини, люди і завдається шкода матеріальним цінностям, а також гризунів, бурянів, деревної і чагарникової рослинності, засмічуючи видів риб.

При роботі з препаратом «Крысиная смерть №1» («Смерть щурам №1») необхідно дотримуватися правил техніки безпеки та охорони праці, їх необхідно зберігати в спеціально відведених місцях, погоджених із органами санепідемслужби, на перевезення необхідно мати спеціальні дозволи та пройти навчання та інструктаж по роботі з пестицидами.

Недотримання вказаних вимог може призвести до отруєння людей і тварин та забруднення навколишнього середовища.

В подальшому ОСОБА_4 продовжуючи вчиняти незаконні дії пов`язані з придбанням та зберіганням з метою збуту сильнодіючих (отруйних) речовин, що не є наркотичними або психотропними чи їх аналогами, 18.10.2013 року придбала з метою збуту в постачальника (будь-які відомості про постачальника досудовим розслідуванням не встановлено), хімічні препарати призначені для знищення шкідливих організмів під назвою «Смерч» в кількості 10 (десяти) штук, за що оплатила 39 (тридцять дев`ять) гривень 90 (дев`яносто) копійок, чим незаконно придбала сильнодіючу (отруйну) речовину, що не є наркотичною або психотропною чи їх аналогом, які стала зберігати з метою збуту в приміщенні в торгового павільйону № НОМЕР_1 , який знаходиться на території ринку «Континент», що по вул. Миколайчука, 26 в м. Львові. 31.03.2014 року на підставі ухвали слідчого судді Шевченківського районного суду м. Львова від 24.03.2014 року працівниками міліції проведено обшук, в ході якого у вищевказаному приміщенні в присутності понятих було вилучено 2 (дві) упаковки з хімічним препаратом призначеним для знищення шкідливих організмів під назвою « ІНФОРМАЦІЯ_5 », вміст бродіфакуму в якому становить 0,005 %.

До обвинувального акту в розпорядження суду поступила угода про визнання винуватості підозрюваною ОСОБА_4 з одного боку та прокурором прокуратури Шевченківського району м. Львова ОСОБА_3 з другого боку.

Так із змісту даної угоди встановлено, що підозрювана ОСОБА_4 повністю визнає свою вину у вчиненні зазначеного злочину, передбаченого ч.1 ст. 321 КК України, та наведені обставини вчинення цього злочину і зобов`язується беззастережно визнавати обвинувачення в обсязі підозри у судовому провадженні.

Сторони погоджуються на призначення покарання ОСОБА_4 за вчинений нею злочин, передбачений ч.1 ст.321 КК України, у виді штрафу в розмірі 75 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що становить 1275 гривень.

Підозрювана ОСОБА_4 усвідомлює, що наслідком укладання та затвердження цієї угоди є її відмова від здійснення прав, передбачених абзацом 1 і 4 п. 1 ч. 4 ст. 474 КПК України, а саме права на судовий розгляд, під час якого прокурор зобов`язаний довести кожну обставину щодо кримінального правопорушення, у вчиненні якого його обвинувачують, а він зможе допитувати свідків обвинувачення, подавати клопотання про виклик свідків і подавати докази, що свідчать на його користь.

Крім того, наслідком укладання та затвердження цієї угоди є обмеження права ОСОБА_4 на оскарження вироку згідно з положеннями статей 394 і 424 цього Кодексу, які полягають у тому, що вона зможе оскаржити вирок виключно з підстав призначення судом покарання, суворішого, ніж узгоджене сторонами угоди; ухвалення вироку без згоди засудженого на призначення покарання; невиконання судом вимог, встановлених ч.ч. 4-7 статті 474 КПК України.

Підозрювана ОСОБА_4 розуміє, що у разі невиконання угоди про визнання винуватості відповідно до ст. 476 КПК України прокурор має право упродовж строків давності притягнення до кримінальної відповідальності звернутися до суду з клопотанням про скасування вироку, наслідком якого буде новий судовий розгляд кримінального провадження в загальним порядку або направлення матеріалів провадження для завершення досудового розслідування в загальному порядку.

Підозрювана ОСОБА_4 розуміє, що умисне невиконання угоди є підставою для притягнення її до кримінальної відповідальності за ст. 389-1 КК України.

В судовому засіданні прокурор підтримав угоду про визнання винуватості ОСОБА_4 просив таку затвердити.

ОСОБА_4 в судовому засіданні підтримавши угоду, повністю визнала свою винуватість у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 321 КК України та пояснила, що вона повністю розуміє права, надані їй законом, наслідки укладення та затвердження угоди, характер обвинувачення, щодо якого вона визнає себе винуватою, вид покарання, який буде застосовано до неї у разі затвердження угоди судом, відтак просить затвердити угоду.

Заслухавши думку сторін судового провадження, суд приходить до висновку, що дії ОСОБА_4 вірно кваліфіковано за ч. 1 ст. 321 КК України , оскільки своїми умисними діями вона вчинила придбання, зберігання з метою збуту, а також збут отруйних, сильнодіючих речовин, що не є наркотичними або психотропними чи їх аналогами, без спеціального на те дозволу.

Угода про визнання винуватості ОСОБА_4 у даному кримінальному провадженні підлягає затвердженню, з тих підстав, що така відповідає вимогам ст.472 КПК України, підозрювана в судовому засіданні визнала себе винуватою за ч. 1 ст. 321 КК України та просила затвердити вказану угоду. Крім того, ОСОБА_4 розяснено вимоги ст. 473, ч. 4 ст. 474, 476 КПК України.

Підстав для відмови у затвердженні угоди про визнання винуватості суд не вбачає.

Керуючись ст.ст. 472, 474, 475 КПК України, суд, -

з а с у д и в :

затвердити угоду про визнання винуватості підозрюваною ОСОБА_4 з одного боку та прокурором прокуратури Шевченківського району м. Львова ОСОБА_3 з другого боку у кримінальному провадженні про вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 321 КК України, на підставі ст.ст. 468, 469, 472 КПК України за умовами якої ОСОБА_4 повністю визнає свою вину у вчиненні зазначеного злочину, передбаченого ч. 1 ст. 321 України. І сторони кримінального провадження погоджуються на призначення покарання ОСОБА_4 за вчинений нею злочин, передбачений ч.1 ст.321 КК України, у виді у виді штрафу в розмірі 75 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що становить 1275 гривень.

Визнати ОСОБА_4 винуватою у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 321 КК України, призначивши покарання у виді штрафу в розмірі сімдесяти пяти неоподаткованих мінімумів доходів громадян - 1275 гривень.

Речові докази по справі: оригінали документів: специфікація до накладної №РФ -0113620 від 08.08.2013; розхідна накладна №РНк-5.01620 від 29.08.2013 року; накладна № 235069533-1 від .10.2013 року; реєстраційне посвідчення приватного підприємства «О.L.КАR-АгроЗооВет-Cервіс», серія та номер АВ-02203-03-08 від 15.03.2011 року; сертифікат якості, ТУ У 24.2- 33437883-054:2010; реєстраційне посвідчення приватного підприємства «О.L.КАR-АгроЗооВет-Cервіс», серія та номер АВ - 02696-03-11 від 12.10.2011 року; сертифікат якості ТУ У 24.2- 33437883-054:2010; свідоцтво про державну реєстрацію приватного підприємства «О.L.КАR-АгроЗооВет-Cервіс», №000472 від 29.12.2008 року; реєстраційне посвідчення приватного слприємства «О.L.КАR -АгроЗооВет-Сервіс», серія та номер НОМЕР_2 від 15.03.2011 року; картонну візитку Ветаптеки зоотовари, що по вул. Миколайчука, 26 в м. Львові залишити при матеріалах справи. Оригінал ліцензії головного управління ветеринарної медицини у Львівській області, серія АЕ № 263524, видане ПП « ОСОБА_4 », код 38740482 та робочий зошит із записами розхідного товару за період часу з 11.11.2013 року по 31.03.2014 року повернути ОСОБА_4 .

Апеляційна скарга на вирок може бути подана протягом тридцяти днів з дня його проголошення через Шевченківський районний суд м. Львова з підстав, передбачених ст.394 КПК України.

СуддяОСОБА_1

СудШевченківський районний суд м.Львова
Дата ухвалення рішення08.05.2014
Оприлюднено10.01.2023
Номер документу38591532
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —466/2742/14-к

Вирок від 08.05.2014

Кримінальне

Шевченківський районний суд м.Львова

Едер П. Т.

Ухвала від 05.05.2014

Кримінальне

Шевченківський районний суд м.Львова

Едер П. Т.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні