Рішення
від 05.05.2014 по справі 273/2489/13-ц
БАРАНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Баранівський районний суд Житомирської області

Справа № 273/2489/13-ц

ЗАОЧНЕ РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

05 травня 2014 року Баранівський районний суд Житомирської області в складі: головуючого судді Ковалика Ю. А. секретаря судових засідань Стаднюк В.В., розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Баранівка справу за позовом ОСОБА_2 до Приватного сільськогосподарського підприємства ім. Лесі Українки, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору Йосипівська сільська рада Баранівського району Житомирської області про визнання недійсним рішення загальних зборів, -

В С Т А Н О В И В:

ОСОБА_2 звернулася в суд з позовом до Приватного сільськогосподарського підприємства ім. Лесі Українки, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору Йосипівська сільська рада Баранівського району Житомирської області, просила ухвалити рішення про визнання недійсним рішення загальних зборів Колективного сільськогосподарського підприємства ім. Лесі України від 28.11.1996 року в частині виключення її зі списку громадян - членів колективного сільськогосподарського підприємства.

Обгрунтовуючи свої вимоги, позивач зазначила, що Йосипівською сільською радою Баранівського району Житомирської області 14.12.1995 року безоплатно передано у колективну власність Колективному сільськогосподарському підприємству ім. Лесі Українки земельну ділянку в розмірі 474,1 га для сільськогосподарського використання з метою подальшого її паювання.

В подальшому КСП ім. Лесі Українки був виданий Державний акт на право колективної власності на землю до якого був доданий список громадян, які на момент видачі цього державного акту були членами КСП для одержання земельного паю. До вказаного списку вона була внесена, оскільки на момент отримання державного акту на право колективної власності була членом КСП.

Рішенням загальних зборів членів КСП ім. Лесі Українки від 28.11.1996 року вона виведена зі списків, як така, що помилково занесена до них, тому змушена звертатися до суду.

В судове засідання позивач ОСОБА_2 не з'явилася, подала до суду заяву від 05.05.2014 року, якою підтримала позовні вимоги, просила розглянути справу без її участі, не заперечувала проти заочного розгляду справи.

Представник відповідача Приватного сільськогосподарського підприємства ім. Лесі Українки в судове засідання не з'явився, належним чином повідомлений у відповідності до ч. 5 ст. 74 ЦПК України про час і місце розгляду справи, про причини неявки суд не повідомив.

Представник третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору Йосипівської сільської ради Баранівського району Житомирської області в судове засідання не з'явився, подав до суду лист від 27.01.2014 року про визнання позову, просив розглянути справу без участі представника сільської ради.

Враховуючи те, що у справі є достатньо матеріалів про права та взаємовідносини сторін, зі згоди позивача суд ухвалює рішення при заочному розгляді справи у відсутності сторін, що відповідає положенню ст. 224 та ч. 2 ст. 158 ЦПК України.

Суд, дослідивши матеріали справи, всебічно та повно з'ясувавши обставини справи, на яких грунтуються позовні вимоги, об'єктивно оцінивши в сукупності докази, які мають значення для розгляду справи і вирішення спору по суті, прийшов до висновку, що позов підлягає задоволенню, з наступних підстав.

Судом встановлено, що позивач ОСОБА_2 була членом Колективного сільськогосподарського підприємства ім. Лесі Українки з 01.07.1994 року по 02.07.1996 року (а.с. 5).

В державному акті на право колективної власності на землю КСП ім. Лесі Українки від 15.12.1995 року, позивач включена до списку громадян - членів колективного сільськогосподарського підприємства (а.с. 4, 8-9).

Згідно з випискою з протоколу № 3 загальних зборів КСП ім. Лесі Українки позивача ОСОБА_2 виведено зі списків громадян членів КСП, які мають право на земельну частку (пай), що додається до державного акту від 15.12.1995 року, що суперечить п. 2 Указу Президента «Про порядок паювання земель, переданих у колективну власність сільськогосподарським підприємствам і організаціям» від 08.08.1995 року, яким передбачено, що право на земельну частку (пай) мають члени колективного сільськогосподарського підприємства, сільськогосподарського кооперативу, сільськогосподарського акціонерного товариства, в тому числі пенсіонери, які раніше працювали в ньому і залишаються членами зазначеного підприємства, кооперативу, товариства, відповідно до списку, що додається до державного акта на право колективної власності на землю.

Від відповідача жодних заперечень проти задоволення позову до суду не надходило, пояснення позивача по справі не спростовані, тому позов підлягає задоволенню.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 10, 11, 57-60, 88, 212-215, 224-226 ЦПК України, суд, -

В И Р І Ш И В:

Позов ОСОБА_2 задовольнити.

Визнати недійсним протокол загальних зборів КСП ім. Лесі Українки № 3 від 28.11.1996 року в частині виведення ОСОБА_2 зі списків громадян членів КСП, які мають право на земельну частку (пай), що додається до державного акту від 15.12.1995 року.

Стягнути з Приватного сільськогосподарського підприємства ім. Лесі Українки, ідентифікаційний код 01052861 на користь ОСОБА_2 судові витрати по сплаті судового збору в сумі 229 грн. 40 коп.

Заочне рішення може бути переглянуто Баранівським районним судом Житомирської області за письмовою заявою, яка може бути подана відповідачем протягом десяти днів з дня отримання ним копії цього рішення.

Рішення може бути оскаржено до апеляційного суду Житомирської області через Баранівський районний суд протягом десяти днів з дня отримання його копії.

Суддя: Ю. А. Ковалик

СудБаранівський районний суд Житомирської області
Дата ухвалення рішення05.05.2014
Оприлюднено14.05.2014
Номер документу38596246
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —273/2489/13-ц

Рішення від 05.05.2014

Цивільне

Баранівський районний суд Житомирської області

Ковалик Ю. А.

Ухвала від 12.12.2013

Цивільне

Баранівський районний суд Житомирської області

Ковалик Ю. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні