Постанова
від 20.09.2013 по справі 804/11505/13-а
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

cpg1251

ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД ПОСТАНОВА ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

20 вересня 2013 р. Справа № 804/11505/13-а Дніпропетровський окружний адміністративний суд у складі судді Павловського Д.П., розглянувши в порядку скороченого провадження адміністративний позов Управління Пенсійного фонду України в Петропавлівському районі Дніпропетровської області до Петропавлівської районної державної лікарні ветеринарної медицини про стягнення заборгованості , -

ВСТАНОВИВ :

29 серпня 2013 р. до суду надійшов даний адміністративний позов, в якому позивач просить стягнути з Петропавлівської районної державної лікарні ветеринарної медицини на користь управління Пенсійного фонду України в Петропавлівському районі Дніпропетровської області суму заборгованості по відшкодуванню фактичних витрат на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах по списку №2 у розмірі 4 896,94 грн.

Позовні вимоги обґрунтовано позовною заявою від 29.08.2013 р.

13 вересня 2013 року на адресу суду надійшли письмові заперечення відповідача проти позову.

В письмових запереченнях представник відповідача зазначив, що Петропавлівська районна державна лікарня ветеринарної медицини має статус державної організації з організаційно-правовою формою за КОПФГ - 425 (державна організація) а, отже, у відповідності до ч. 2 Порядку призначення пенсій за рахунок коштів підприємств та організацій окремим категоріям працівників за результатами атестації робочих місць за умовами праці», затвердженому Постановою Кабінету Міністрів України від 18 липня 2007 р. №937, звільняється від фінансування витрат на виплату і доставку пільгової пенсії.

У зв'язку із зазначеним представник відповідача просить відмовити у задоволенні позову.

Згідно пункту 4 частини 5 статті 183-2 Кодексу адміністративного судочинства України справа повинна бути розглянута у порядку скороченого провадження не пізніше п'яти днів з дня подання відповідачем заперечення проти позову.

Дослідивши матеріали справи, суд встановив наступне.

Відповідно до Положення про Пенсійний фонд України, Пенсійний фонд України є центральним органом виконавчої влади, діяльність якого спрямовується і координується Кабінетом Міністрів України через Міністра праці та соціальної політики.

Пенсійний фонд України здійснює свої повноваження безпосередньо та через утворені в установленому порядку головні управління Фонду в Автономній Республіці Крим, областях, м. Києві та Севастополі, управління в районах, містах і районах у містах.

Управління у своїй діяльності керується Конституцією і законами України, указами Президента України та постановами Верховної Ради України, прийнятими відповідно до Конституції та законів України, актами Кабінету Міністрів України, Положенням про Пенсійний фонд України, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 24.10.2007 N 1261, постановами правління, наказами Фонду, наказами та розпорядженнями регіональних управлінь, іншими нормативно-правовими актами, а також цим Положенням.

Основними завданнями Пенсійного фонду України є участь у формуванні та реалізації державної політики у сфері пенсійного забезпечення та соціального страхування, а також забезпечення збирання та акумулювання коштів, призначених для пенсійного забезпечення

Судом встановлено, що відповідач - Петропавлівська районна державна лікарня ветеринарної медицини зареєстрована Петропавлівською районною Державною адміністрацією Дніпропетровської області як юридична особа 12.02.2013 року. Ідентифікаційний код юридичної особи 25789260.

Згідно Довідки АБ №561835 з Єдиного державного реєстру відповідач є державною установою.

Пунктом 2 Постанови КМУ від 18.07.2007 року №937 Про затвердження Порядку призначення пенсій за рахунок коштів підприємств та організацій окремим категоріям працівників за результатами атестації робочих місць за умовами праці визначено, що пільгові пенсії можуть призначатися за рахунок коштів підприємств та організацій (крім тих, що фінансуються або дотуються з бюджету) відповідно до Закону України «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування» працівникам, що працюють (працювали) на виробництвах, роботах, за професіями і на посадах, не передбачених Списком N 1 виробництв, робіт, професій, посад і показників на підземних роботах, на роботах з особливо шкідливими і особливо важкими умовами праці, зайнятість в яких повний робочий день дає право на пенсію за віком на пільгових умовах, та Списком N 2 виробництв, робіт, професій, посад і показників із шкідливими і важкими умовами праці, зайнятість в яких повний робочий день дає право на пенсію за віком на пільгових умовах, затвердженими постановою Кабінету Міністрів України від 16 січня 2003 р. №36.

Таким чином, у зв'язку з тим, що Петропавлівська районна Державна лікарня ветеринарної медицини являється державною установою, то відповідно, звільняється від фінансування витрат на виплату і доставку пільгової пенсії.

За таких обставин, суд приходить до висновку про відмову у задоволенні позову.

Керуючись ст.158-163, 1832 Кодексу адміністративного судочинства України, -

ПОСТАНОВИВ:

У задоволенні адміністративного позову відмовити повністю.

Постанова може бути оскаржена в апеляційному порядку до Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду через суд першої інстанції шляхом подачі в десятиденний строк з дня отримання копії постанови апеляційної скарги, з подачею її копії відповідно до кількості осіб, які беруть участь у справі. Постанова, прийнята у скороченому провадженні, крім її оскарження в апеляційному порядку, є остаточною.

Постанова підлягає негайному виконанню відповідно до ч.6 ст.183-2 та ч.1 ст. 256 КАС України.

Суддя Д.П. Павловський

Дата ухвалення рішення20.09.2013
Оприлюднено13.05.2014
Номер документу38598688
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —804/11505/13-а

Постанова від 20.09.2013

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Павловський Дмитро Павлович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні