Постанова
від 12.05.2014 по справі 820/4411/14
ХАРКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Харківський окружний адміністративний суд 61004, м. Харків, вул. Мар'їнська, 18-Б-3, inbox@adm.hr.court.gov.ua П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

Харків

12 травня 2014 р. № 820/4411/14

Харківський окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Шляхова О.М. розглянувши у порядку скороченого провадження адміністративну справу за адміністративним позовом

Державної податкової інспекції у Дзержинському районі м. Харкова Головного управління Міндоходів у Харківській області до Товариства з обмеженою відповідальністю "АРТОЛАН" про припинення юридичної особи ,-

В С Т А Н О В И В:

Позивач звернувся до суду з адміністративним позовом , в якому просить суд припинити юридичну особу - Товариство з обмеженою відповідальністю "АРТОЛАН".

Позовні вимоги обґрунтовує тим, що відповідачем більше ніж протягом року до податкової інспекції не подаються податкові декларації та інші документи, пов'язані з обчисленням та сплатою податків, що відповідно до вимог ч.2 ст.38 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних та фізичних осіб -підприємців» є підставою для припинення юридичної особи.

Відповідно до ч.4 ст.183- 2 КАС України, суддя розглядає справу в порядку скороченого провадження одноособово, без проведення судового засідання та виклику осіб, які беруть участь у справі.

Копія ухвали про відкриття скороченого провадження надіслана відповідачу 17.03.2014 року , але не отримана ним, про що свідчить поштове повідомлення про вручення з довідкою пошти, в якій зазначено - за закінченням терміну зберігання.

Враховуючи положення КАС, відповідач є належним чином повідомлений про наслідки неподання заперечень проти позову та необхідних документів або заяви про визнання позову до суду, з огляду на що суд, оцінивши повідомлені позивачем обставини, дослідивши матеріали справи, приходить до висновку про задоволення позову, виходячи з наступного.

Згідно Витягу з єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців №409458 Товариство з обмеженою відповідальністю "АРТОЛАН" зареєстроване, як юридична особа з 16.05.2005 року.

Товариство з обмеженою відповідальністю "АРТОЛАН" перебуває на обліку у ДПІ у Дзержинському районі м. Харкова ГУ Міндоходів в Харківській області в якості платника податків і зборів (інших обов'язкових платежів) з 19.05.2005 р. згідно довідки позивача №712-40/9 від 20.02.14 р.

З довідки позивача №713/9 від 0.02.14 р. вбачається, що відповідачем більше ніж протягом року ( з 2010 року по теперішній час) до податкової інспекції не подає податкові декларації та інші документи, пов'язані з обчисленням та сплатою податків та відповідач заборгованості по платежах до бюджету не має (а.с.9).

Згідно п.п. 16.1.1, п.п.16.1.2, п.п.16.1.3 п. 16.1 ст.16 Податкового кодексу України - платник податків зобов'язаний: стати на облік у контролюючих органах в порядку, встановленому законодавством України; вести в установленому порядку облік доходів і витрат, складати звітність, що стосується обчислення і сплати податків та зборів; подавати до контролюючих органів у порядку, встановленому податковим та митним законодавством, декларації, звітність та інші документи, пов'язані з обчисленням і сплатою податків та зборів;

Підпунктом 20.1.37 п.20.1. ст.20 Податкового кодексу України контролюючі органи мають право звертатися до суду щодо припинення юридичної особи та припинення фізичною особою - підприємцем підприємницької діяльності та/або про визнання недійсними установчих (засновницьких) документів суб'єктів господарювання.

Відповідно до п. 67.2 ст.67 Податкового кодексу України - контролюючі органи в установленому законом порядку мають право звертатися до суду про винесення судового рішення щодо припинення юридичних осіб або підприємницької діяльності фізичних осіб - підприємців.

Відповідно до ч.2, ч.3 ст.38 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців» - підставами для постановляння судового рішення щодо припинення юридичної особи, що не пов'язано з банкрутством юридичної особи, зокрема є: неподання протягом року органам доходів і зборів податкових декларацій, документів фінансової звітності відповідно до закону. Державний реєстратор повинен не пізніше наступного робочого дня з дати надходження судового рішення щодо припинення юридичної особи, що не пов'язано з банкрутством юридичної особи, внести до Єдиного державного реєстру запис щодо цього судового рішення та в той же день повідомити органи статистики, доходів і зборів, Пенсійного фонду України, Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку та юридичну особу, щодо якої було прийнято судове рішення, про внесення до Єдиного державного реєстру такого запису.

Судом встановлено, що відповідачем дійсно не надано звітність до органів доходів і зборів більше року, заборгованість перед бюджетом у відповідача відсутня.

Враховуючи вищевикладене та беручи до уваги той факт, що відповідно до ч.1 ст.71 КАС України, кожна сторона належними і достатніми доказами повинна довести ті обставини, на яких ґрунтуються її вимоги та заперечення, а відповідач належними доказами не довів факту подачі до позивача фінансової звітності протягом останнього року, не подав будь - яких заперечень та доказів проти задоволення позову, суд вбачає достатньо підстав для задоволення позову.

Згідно з ч.1 ст. 256 КАС України негайно виконуються постанови суду, прийняті в порядку скороченого провадження у адміністративних справах, передбачених п. 1,3, 4 ч. 1 ст. 183 2 цього Кодексу.

Відповідно до ч. 4 ст. 94 КАС України у справах, в яких позивачем є суб'єкт владних повноважень, а відповідачем - фізична чи юридична особа, судові витрати, здійснені позивачем, з відповідача не стягуються.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 94, 160 - 163 ,183-2, 256 Кодексу адміністративного судочинства України, суд,-

П О С Т А Н О В И В:

Адміністративний позов Державної податкової інспекції у Дзержинському районі м. Харкова Головного управління Міндоходів у Харківській області до Товариства з обмеженою відповідальністю "АРТОЛАН" про припинення юридичної особи - задовольнити у повному обсязі .

Припинити юридичну особу - Товариство з обмеженою відповідальністю "АРТОЛАН", код ЄДРПОУ 33479787, зареєстрованого за адресою: м.Харків, вул.Космічна,б.21.

Постанова підлягає негайному виконанню.

Постанова за результатами скороченого провадження може бути оскаржена сторонами в апеляційному порядку.

Постанова може бути оскаржена в апеляційному порядку також іншими особами у зв'язку з тим, що суд вирішив питання про їхні права, свободи, інтереси чи обов'язки.

Строк для подання апеляційної скарги стороною або іншою особою, яка брала участь у справі, обчислюється з моменту отримання копії постанови.

Апеляційні скарги у справах, передбачених пунктами 1, 2 частини першої статті 183-2 КАС України , розглядаються апеляційними судами в порядку письмового провадження.

Постанова, прийнята у скороченому провадженні, крім випадків її оскарження в апеляційному порядку, є остаточною.

Суддя Шляхова О.М.

Дата ухвалення рішення12.05.2014
Оприлюднено14.05.2014
Номер документу38604117
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —820/4411/14

Постанова від 12.05.2014

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Шляхова О.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні