Постанова
від 24.03.2014 по справі 804/718/14
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

cpg1251

ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД ПОСТАНОВА ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

24 березня 2014 р. Справа № 804/718/14 Дніпропетровський окружний адміністративний суд у складі судді Ляшка О.Б., розглянувши в порядку скороченого провадження адміністративну справу за позовом Дніпродзержинської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління Міндоходів у Дніпропетровській області до Відкритого акціонерного товариства "УКРТИППРОЕКТ" про припинення юридичної особи, -

ВСТАНОВИВ :

Дніпродзержинська об'єднана державна податкова інспекція Головного управління Міндоходів у Дніпропетровській області звернулася до Дніпропетровського окружного адміністративного суду з адміністративним позовом до Відкритого акціонерного товариства "УКРТИППРОЕКТ" про припинення юридичної особи.

В обґрунтуванні позову зазначено, що Відкрите акціонерне товариство "УКРТИППРОЕКТ" зареєстроване Виконавчим комітетом Дніпродзержинської міської ради Дніпропетровської області 25.05.2007 року, що підтверджується витягом з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців № 17317184 та знаходиться на обліку в Дніпродзержинській об'єднаній державній податковій інспекції Головного управління Міндоходів у Дніпропетровській області. В витязі з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців наявний запис щодо відсутності юридичної особи за вказаною адресою. Заборгованості перед бюджетом немає. На підтвердження позовних вимог позивачем в якості доказів надані наступні копії документів: витяг з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців № 17317184, довідка від 22.11.2013 року про відсутність заборгованості по платежам до бюджету, довідка від 16.06.2007 року № 5067 про взяття на облік платника податків.

Оцінивши повідомлені позивачем обставини, суд, керуючись положеннями Податкового кодексу України, Закону України "Про державну реєстрацію юридичних і фізичних осіб-підприємців" дійшов висновку про наявність достатніх підстав для задоволення адміністративного позову.

Пунктом 4 ч. 2 ст. 38 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців" також передбачено, що підставами для постановлення судового рішення щодо припинення юридичної особи, що не пов'язано з банкрутством юридичної особи є наявність в Єдиному державному реєстрі запису про відсутність юридичної особи за вказаним її місцезнаходженням. Згідно з підпунктом 20.1.37 пункту 20.1 ст. 20 Податкового Кодексу України контролюючі органи мають право звертатися до суду щодо припинення юридичної особи та припинення фізичною особою - підприємцем підприємницької діяльності. Відповідно до п. 67.2 ст. 67 Податкового Кодексу України контролюючі органи в установленому законом порядку мають право звертатися до суду про винесення судового рішення щодо припинення юридичних осіб або підприємницької діяльності фізичних осіб - підприємців.

Вирішуючи спір по суті, суд приходить до висновку, що вимоги позивача підлягають задоволенню, оскілька в Єдиному державному реєстрі юридичних та фізичних осіб-підприємців наявний запис від 09.09.2013 року про відсутність юридичної особи за її місцезнаходженням.

Відповідно до ч. 4 ст. 94 Кодексу адміністративного судочинства України у справах, в яких позивачем є суб'єкт владних повноважень, а відповідачем - фізична чи юридична особа, судові витрати, здійснені позивачем, з відповідача не стягуються.

Керуючись статтею 183-2 Кодексу адміністративного судочинства України, -

ПОСТАНОВИВ:

Адміністративний позов Дніпродзержинської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління Міндоходів у Дніпропетровській області - задовольнити.

Припинити юридичну особу - Відкрите акціонерне товариство "УКРТИППРОЕКТ" (код ЄДРПОУ 34683672).

Копію постанови направити державному реєстратору для внесення до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців запису про судове рішення щодо припинення юридичної особи - Відкритого акціонерного товариства "УКРТИППРОЕКТ" (код ЄДРПОУ 34683672).

Постанова підлягає негайному виконанню відповідно до ч.6 ст.183-2 та ч.1 ст. 256 Кодексу адміністративного судочинства України.

Постанова суду може бути оскаржена в апеляційному порядку до Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду через Дніпропетровський окружний адміністративний суд шляхом подачі апеляційної скарги протягом десяти днів з дня отримання її копії.

Постанова суду набирає законної сили в порядку та у строки, визначені статтею 254 Кодексу адміністративного судочинства України.

Суддя О.Б. Ляшко

СудДніпропетровський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення24.03.2014
Оприлюднено13.05.2014
Номер документу38604128
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —804/718/14

Постанова від 24.03.2014

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Ляшко Олег Борисович

Ухвала від 16.01.2014

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Ляшко Олег Борисович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні