Ухвала
від 08.04.2014 по справі 412/2816/14-ц
КРАСНОДОНСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ЛУГАНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 412/2816/14-ц

УХВАЛА

08 квітня 2014 р. м.Краснодон

Краснодонський міськрайсуд Луганської області в складі: головуючого судді Смирнова В.В., секретарі Чукавовій А.О., розглянувши подання головного державного виконавця ВДВС Краснодонського МРУЮ Торощиної О.М. про тимчасове обмеження виїзду за межі України керівника ТОВ «Маяк» - ОСОБА_2,

В С Т А Н О В И В:

У квітні 2014 р. від державного виконавця ВДВС Краснодонського МРУЮ надійшло подання, в якому вказано, що на виконанні ВДВС Краснодонського МРУЮ знаходиться виконавчний лист № 2а/1270/3600/12 від 23.05.2012 року, виданий Луганським окружним адміністративним судом, про стягнення з ТОВ «Маяк» на користь УПФУ у м. Краснодоні та Краснодонському районі суми боргу у розмірі 9012,75 грн. Посилаючись на ст. 11 Закону України "Про виконавче провадження", ст. 6 Закону України "Про порядок виїзду з України та в'їзду в Україну громадян України", лист Міністерства юстиції України № 25 - 32/507 від 06.06.2008 року "Щодо виїзду за кордон осіб, які мають невиконані зобов'язання, в тому числі, зі сплати аліментів, покладені на них рішеннями судів", державний виконавець ВДВС Краснодонського МРУЮ просить суд винести рішення, яким тимчасово обмежити виїзд за межі України керівнику ТОВ «Маяк» - ОСОБА_2

Державний виконавець у судове засідання не з'явився, причину неявки суду не повідомив, про час та місце розгляду подання був повідомлений належним чином. Заяви про розгляд справи без його участі до суду не надходило. Суд вважає можливим розглянути подання у відсутність державного виконавця, на підставі документів, які додані до матеріалів справи.

Оцінюючи надані по справі докази, суд прийшов до наступного висновку.

Встановлено, що на виконанні ВДВС Краснодонського МРУЮ знаходиться виконавчний лист № 2а/1270/3600/12 від 23.05.2012 року, виданий Луганським окружним адміністративним судом, про стягнення з ТОВ «Маяк» на користь УПФУ у м. Краснодоні та Краснодонському районі суми боргу у розмірі 9012,75 грн. (а.с. 2).

Згідно з витягом з ЄДРПОУ від 03.02.2014 року, керівником ТОВ «Маяк», розташованого за адресою: м. Молодогвардійськ, вул. Калініна, 18, є ОСОБА_2 (а.с. 5).

Постановою державного виконавця ВДВС Краснодонського МРУЮ від 03.02.2014 року було відкрите виконавче провадження на підставі вказаного виконавчого документу (а.с. 3).

З метою перевірки майного стану боржника державним виконавцем були направлені відповідні запити.

Так, за даними Державної податкової служби України, центру надання послуг, пов'язаних з використанням автотранспортних засобів з обслуговування м. Краснодону та Краснодонському районі, Реєстраційної служби Краснодонського МРУЮ, транспортні засоби та нерухоме майно за ТОВ «Маяк» не зареєстровані, інформація про номери рахунків відсутня(а.с. 6-7, 9).

При виході на ділянку 20.09.2013 року, державним виконавцем було встановлено, що за наведениою адресою боржник не знаходиться, майно, на яке можливо звернути стягнення, відсутнє (а.с. 8).

01.04.2014 року до ВДВС Краснодонського МРУЮ звернулася начальник УПФУ у м. Краснодоні та Краснодонському районі - Петухова І.О. з клопотанням, яким просила звернутися до суду з поданням про тимчасове обмеження виїзду за межі України керівника ТОВ «Маяк» - ОСОБА_2 (а.с. 4).

Відповідно до п. 18 ч. 3 ст. 11 Закону України "Про виконавче провадження" від 21.04.1999 року № 606-ХІV, у разі ухилення боржника від виконання зобов'язань, покладених на нього рішенням, державний виконавець у процесі здійснення виконавчого провадження має право звертатися до суду за встановленням тимчасового обмеження у праві виїзду боржника - фізичної особи або керівника боржника - юридичної особи за межі України - до виконання зобов'язань за рішенням.

Порядок здійснення права громадян України на виїзд з України і в'їзд в Україну, оформлення документів для зарубіжних поїздок, тимчасового обмеження права громадян на виїзд з України і розв'язання спорів у цій сфері регулює Закон України від 21.01.1994 року "Про порядок виїзду з України і в'їзду в Україну громадян України" (зі змінами).

Згідно з п. 5 ч. 1 та ч. 2 ст. 6 цього закону, громадянинові України, який має паспорт, може бути тимчасово відмовлено у виїзді за кордон у випадку, якщо він ухиляється від виконання зобов'язань, покладених на нього судовим рішенням або рішення іншого органу (посадової особи).

Порядок вирішення судом питань про тимчасове обмеження у праві виїзду за межі України при виконанні судових рішень та рішень інших органів (посадових осіб) також врегульований нормами Цивільного процесуального кодексу України (надалі - ЦПК України).

Так, у відповідності до ст. 377 - 1 ЦПК України питання про тимчасове обмеження боржника - фізичної або керівника боржника - юридичної особи у праві виїзду за межі України при виконанні судових рішень вирішується судом за місцезнаходженням органу державної виконавчої служби за поданням державного виконавця, погодженим з начальником відділу державної виконавчої служби. Суд негайно розглядає це подання без виклику чи повідомлення сторін та інших заінтересованих осіб за участю державного виконавця.

Дослідивши наявні у справі докази, суд встановив, що постанова Луганського окружного адміністративного суду від 23.05.2012 року до теперішнього часу не виконана.

Таким чином, боржник перешкоджає належному виконанню рішення суду, ухиляється від виконання зобов'язань, покладених на нього рішенням, що змушує державного виконавця ВДВС Краснодонського МРУЮ вживати усіх передбачених Законом України "Про виконавче провадження" заходів для виконання судового рішення, у тому числі, реалізовуючи своє право на звернення до суду з поданням про встановлення тимчасового обмеження у праві виїзду боржника за межі України до виконання зобов'язань за рішенням суду.

За своїм змістом та формою дане подання відповідає розділу ХІ Інструкції з організації примусового виконання рішень, що набрала чинності з 17 квітня 2012 р. та затверджена наказом Міністерства юстиції України від 2 квітня 2012 р. № 512/5 (надалі - Інструкція).

В порядку п. 11.1.1, 11.1.2 Інструкції в обґрунтування своїх вимог державним виконавцем вказано та додано належні та достатні докази, які свідчать про намір боржника уникнути виконання рішення суду, обґрунтовано факт ухилення боржника від виконання своїх зобов'язань. Виїзд боржника за кордон може істотно ускладнити або унеможливити виконання рішення суду.

На підставі викладеного, суд приходить до висновку, що подання державного виконавця ВДВС Краснодонського МРУЮ підлягає задоволенню.

Керуючись ст. ст. 209, 210, 293, 377-1 ЦПК України суд, Законом України "Про виконавче провадження" від 21.04.1999 року № 606-ХІV, ст. 6 Закону України від 21.01.1994 року "Про порядок виїзду з України і в"їзду в Україну громадян України" (зі змінами), ХІ Інструкцією з організації примусового виконання рішень, що набрала чинності з 17 квітня 2012 р. та затверджена наказом Міністерства юстиції України від 2 квітня 2012 р. № 512/5, суд,

У Х В А Л И В:

Задовольнити подання головного державного виконавця ВДВС Краснодонського МРУЮ Торощиної О.М. про тимчасове обмеження виїзду за межі України керівника ТОВ «Маяк» - ОСОБА_2.

Обмежити право виїзду за межі України громадянки України, керівника ТОВ «Маяк», розташованого за адресою: 94415, Луганська обл., м. Молодогвардійськ, вул. Калініна, 18, код 25354259 - ОСОБА_2, до виконання зобов'язання за рішенням суду.

Здійснення заходів по тимчасовому обмеженню у праві виїзду за межі України керівника ТОВ «Маяк» - ОСОБА_2 покласти на Державну прикордонну службу України.

На ухвалу може бути подана апеляційна скарга до апеляційного суду Луганської області протягом п'яти днів з дня проголошення ухвали, через Краснодонський міськрайонний суд Луганської області. У разі, якщо ухвалу було постановлено без участі особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали.

Головуючий: В.В. Смирнов

Дата ухвалення рішення08.04.2014
Оприлюднено16.05.2014
Номер документу38664262
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —412/2816/14-ц

Ухвала від 08.04.2014

Цивільне

Краснодонський міськрайонний суд Луганської області

Смирнов В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні