Ухвала
від 19.05.2014 по справі 23/5009/6373/11
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

69001, м. Запоріжжя, вул. С. Тюленіна,21/Шаумяна,4

Інформаційний центр тел. (061) 224-08-88

УХВАЛА

19.05.2014 Справа № 23/5009/6373/11

Господарський суд у складі судді Шевченко Тетяни Миколаївни,

за участю:

ліквідатора - арбітражного керуючого Вітька С.Г. (постанова суду від 23.11.2011);

прокурор та кредитор - не з'явились;

розглянувши у відкритому судовому засіданні матеріали справи № 23/5009/6373/11

за заявою Прокурора Оріхівського району Запорізької області в інтересах держави в особі органу, уповноваженого державою здійснювати відповідні функції в спірних правовідносинах - ініціюючого кредитора - Управління пенсійного фонду України в Оріхівському районі Запорізької області (70500, Запорізька область, м. Оріхів, вул. Запорізька, 36-А, ідент. код юридичної особи 20508616)

до боржника - Товариства з обмеженою відповідальністю «Борісфен» (70534, Запорізька область, Оріхівський район, с. Димитрове, вул. Зарічна, 16/3, ідент. код юридичної особи 31654565)

про визнання банкрутом,

ліквідатор - арбітражний керуючий Вітько Сергій Григорович,

ВСТАНОВИВ:

Постановою господарського суду Запорізької області від 23.11.2011 р. у справі № 23/5009/6373/11 ТОВ «Борісфен» визнано банкрутом на підставі ст. 52 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом», відкрито ліквідаційну процедуру, ліквідатором банкрута призначено арбітражного керуючого Вітька Сергія Григоровича; зобов'язано ліквідатора здійснити ліквідаційну процедуру згідно із Законом України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом».

Ліквідатором подано на затвердження суду звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс банкрута.

В судовому засіданні 19.05.2014 ліквідатор доповів про проведену роботу в ліквідаційній процедурі. Зокрема, зазначив, що ним було виявлено майно, якого вистачило, щоб задовольнити вимоги кредитора, і на даний час підприємство вільне від боргів і може продовжувати свою підприємницьку діяльність. Просить затвердити звіт ліквідатора, провадження у справі припинити без ліквідації юридичної особи - боржника.

Розгляд справи здійснювався без застосування технічних засобів фіксування судового процесу.

Вивчивши звіт ліквідатора, дослідивши подані документи, господарський суд вважає за можливе затвердити звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс, а провадження у справі припинити.

Відповідно до п. 1 1 Прикінцевих та перехідних положень нової редакції Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом», викладеної в Законі України від 22 грудня 2011 року N 4212-VI «Про внесення змін до Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом», положення цього Закону, що регулюють ліквідаційну процедуру, застосовуються господарськими судами під час розгляду справ про банкрутство, провадження у яких порушено до набрання чинності цим Законом, якщо на момент набрання ним чинності господарським судом не було прийнято постанову про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури.

Оскільки ТОВ «Борісфен» визнано банкрутом до набрання чинності нової редакції Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом», викладеної в Законі України від 22 грудня 2011 року N 4212-VI «Про внесення змін до Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом», суд застосовує попередню редакцію Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» (далі за текстом - Закон про банкрутство).

Відповідно до ч. 1 ст. 32 Закону про банкрутство, після завершення усіх розрахунків з кредиторами ліквідатор подає до господарського суду звіт та ліквідаційний баланс, до якого додаються: показники виявленої ліквідаційної маси (дані її інвентаризації); відомості про реалізацію об'єктів ліквідаційної маси з посиланням на укладені договори купівлі-продажу; копії договорів купівлі-продажу та акти приймання-передачі майна; реєстр вимог кредиторів з даними про розміри погашених вимог кредиторів; документи, які підтверджують погашення вимог кредиторів.

Господарський суд після заслуховування звіту ліквідатора та думки членів комітету кредиторів або окремих кредиторів виносить ухвалу про затвердження звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу.

Згідно із ч. 3 ст. 32 Закону про банкрутство, якщо майна банкрута вистачило, щоб задовольнити всі вимоги кредиторів, він вважається таким, що не має боргів, і може продовжувати свою підприємницьку діяльність. У такому разі ліквідатор протягом п'яти днів з дня прийняття господарським судом відповідного рішення повідомляє про це орган або посадову особу органу, до компетенції якого належить призначення керівника (органів управління) боржника, у разі необхідності забезпечує проведення зборів чи засідання відповідного органу та продовжує виконувати повноваження керівника (органів управління) боржника до призначення у встановленому порядку керівника (органів управління) боржника. Господарський суд може винести ухвалу про ліквідацію юридичної особи, що звільнилася від боргів, лише у разі, якщо в неї залишилося майнових активів менше, ніж вимагається для її функціонування згідно із законодавством.

Виходячи з поданих документів, судом встановлено, що в ліквідаційній процедурі ліквідатор виявив активи боржника, а саме: автотранспортний засіб DAEWOO LANOS д/н 10852НР.

За рахунок коштів, отриманих від продажу автотранспортного засобу, ліквідатором погашено кредиторську заборгованість перед в УПФУ Оріхівському районі Запорізької області в сумі 18,78 грн. (довідка від 22.04.2014 № 2072/07).

Згідно із довідкою АТ «Райффайзен Банк Аваль» №Р4-В75/30-107 від 19.05.2014 залишок грошових коштів на рахунку боржника становить 6540,11 грн.

Оскільки майна банкрута вистачило, щоб задовольнити вимоги кредитора, він вважається таким, що не має боргів, і може продовжувати свою підприємницьку діяльність.

Будь-яких інших заяв з кредиторськими вимогами до банкрута ліквідатору та господарському суду не надходило.

Дійшовши висновку, що за результатами ліквідаційного балансу майна банкрута виявилось достатньо для погашення кредиторських вимог та продовження підприємницької діяльності, суд не вбачає підстав для ліквідації юридичної особи-боржника.

Суд затверджує звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс банкрута, згідно якого майна банкрута вистачило, щоб задовольнити вимоги кредитора і продовжувати свою підприємницьку діяльність.

Пунктом 6 ч. 1 ст. 40 Закону про банкрутство передбачено, що господарський суд припиняє провадження у справі про банкрутство, якщо затверджено звіт ліквідатора в порядку, передбаченому статтею 32 цього Закону.

У зв'язку із затвердженням звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу, провадження у справі слід припинити.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 5, 31, 32, 40 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом», ст.ст. 4 1 , 86 Господарського процесуального кодексу України, суд

УХВАЛИВ:

Звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс банкрута затвердити.

Провадження у справі припинити.

Зобов'язати ліквідатора протягом п'яти днів з дня прийняття господарським судом даної ухвали повідомити про це орган або посадову особу органу, до компетенції якого належить призначення керівника (органів управління) боржника, у разі необхідності забезпечити проведення зборів чи засідання відповідного органу.

Продовжити повноваження ліквідатора Вітька Сергія Григоровича, як керівника (органів управління) боржника, до призначення у встановленому порядку керівника (органів управління) боржника.

Копії ухвали надіслати: прокурору; кредитору; боржнику; ліквідатору; державному реєстратору Реєстраційної служби Оріхівського районного управління юстиції в Запорізької області (70500, Запорізька область, м. Оріхів, вул. Ленінградських курсантів, 58); Головному управлінню статистики у Запорізькій області; Головному управлінню юстиції у Запорізькій області.

Суддя Т.М. Шевченко

СудГосподарський суд Запорізької області
Дата ухвалення рішення19.05.2014
Оприлюднено23.05.2014
Номер документу38778894
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —23/5009/6373/11

Ухвала від 28.08.2013

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Шевченко Т.М.

Ухвала від 24.10.2011

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Шевченко Т.М.

Ухвала від 13.03.2014

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Шевченко Т.М.

Ухвала від 24.03.2014

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Шевченко Т.М.

Ухвала від 23.09.2013

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Шевченко Т.М.

Ухвала від 08.02.2013

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Шевченко Т.М.

Ухвала від 16.07.2013

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Шевченко Т.М.

Ухвала від 27.02.2013

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Шевченко Т.М.

Ухвала від 03.10.2012

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Шевченко Т.М.

Ухвала від 07.09.2012

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Шевченко Т.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні