Ухвала
від 22.05.2014 по справі 808/3189/14
ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

ПРО ВІДКРИТТЯ ПРОВАДЖЕННЯ В АДМІНІСТРАТИВНІЙ СПРАВІ

22 травня 2014 року Справа № 808/3189/14 м. Запоріжжя Суддя Запорізького окружного адміністративного суду Кисіль Р.В., перевіривши матеріали адміністративного позову за позовною заявою Державної податкової інспекції у Комунарському районі м. Запоріжжя Головного управління Міндоходів у Запорізькій області до Приватного підприємства «МТС», третя особа - ОСОБА_1, про припинення юридичної особи, та виконання вимог ст.ст. 105, 106 КАС України,

ВСТАНОВИВ:

20.05.2014 до Запорізького окружного адміністративного суду надійшов адміністративний позов Державної податкової інспекції у Комунарському районі м. Запоріжжя Головного управління Міндоходів у Запорізькій області (далі - позивач) Приватного підприємства «МТС» (далі - відповідач), в якому позивач просить припинити юридичну особу відповідача (код ЄДРПОУ 31008591).

Вирішуючи питання про відкриття провадження у справі, суд виходить з наступного.

Відповідно до п. 5 ч. 2 ст. 17 КАС України юрисдикція адміністративних судів поширюється на спори за зверненням суб'єкта владних повноважень у випадках, встановлених Конституцією та законами України.

Згідно з пп. 20.1.37 п. 20.1 ст. 20 Податкового кодексу України органи державної податкової служби мають право у випадках, встановлених законом, звертатися до суду щодо припинення юридичної особи.

Спір виник із публічно-правових відносин, у яких позивач є суб'єктом владних повноважень. Зазначений спір згідно зі ст. 17 КАС України належить до юрисдикції адміністративних судів та має розглядатись у порядку адміністративного судочинства і відповідно до ч. 2 ст. 18 КАС України підсудний окружним адміністративним судам.

Суддею встановлено, що позивачем було дотримано передбачений ст. 99 КАС України строк звернення до адміністративного суду.

Таким чином, підстави для залишення позовної заяви без розгляду, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження у справі відсутні.

В процесі підготовчого провадження суддя встановив необхідність залучити в якості третьої особи на стороні відповідача, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, його учасника - ОСОБА_1, витребувати у сторін всі наявні в них документи та матеріали, які можуть бути використані як докази у справі, довіреності на представників, документи про правовий статус сторін.

За наслідками розгляду матеріалів позовної заяви, суд дійшов висновку про необхідність закінчити підготовче провадження, відкрити провадження в адміністративній справі та призначити її до судового розгляду.

Враховуючи вищевикладене та керуючись ст.ст. 107, 110, 114, 121, 160, 165 КАС України, суддя

УХВАЛИВ:

1. Відкрити провадження у справі № 808/3189/14 за адміністративним позовом Державної податкової інспекції у Комунарському районі м. Запоріжжя Головного управління Міндоходів у Запорізькій області до Приватного підприємства «МТС», третя особа - ОСОБА_1, про припинення юридичної особи.

2. Закінчити підготовче провадження та призначити судове засідання на 05 червня 2014 року яке відбудеться за адресою: м. Запоріжжя, вул. Кремлівська, 65-в у залі судових засідань № 16 о 14:30 Справа розглядатиметься одноособово суддею Киселем Романом Валерійовичем.

3. Залучити в якості третьої особи на стороні відповідача, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору ОСОБА_1, який мешкає: АДРЕСА_1

4. Запропонувати сторонам надати у судове засідання: всі наявні в них документи та матеріали, які можуть бути використані як докази у справі; довіреності на представників; документи про правовий статус сторін; належним чином засвідчені копії витребуваних документів - у справу, оригінали - суду для огляду.

Зобов'язати позивача надати у судове засідання докази відправки копії позовної заяви та доданих до неї документів третій особі на стороні відповідача.

5. Запропонувати відповідачу, в разі невизнання адміністративного позову, подати до 05 червня 2014 року заперечення проти позову та докази на обґрунтування цих заперечень.

6. Копію ухвали направити особам, які беруть участь у справі разом з витягом про їх процесуальні права та обов'язки.

7. У судове засідання викликати осіб, які беруть участь у справі.

Ухвала оскарженню не підлягає та набирає законної сили з моменту постановлення.

Суддя Р.В. Кисіль

Дата ухвалення рішення22.05.2014
Оприлюднено26.05.2014
Номер документу38797014
СудочинствоАдміністративне
Сутьприпинення юридичної особи, та виконання вимог ст.ст. 105, 106 КАС України

Судовий реєстр по справі —808/3189/14

Ухвала від 05.06.2014

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Кисіль Роман Валерійович

Ухвала від 22.05.2014

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Кисіль Роман Валерійович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні