Ухвала
від 01.06.2009 по справі 25/126/09
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

25/126/09

   

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

Запорізької області

УХВАЛА

про припинення провадження у справі

             01.06.09                                                                  справа №  25/126/09

           Суддя Дьоміна А.В.

              

Кредитор –Державна податкова інспекція у Комунарському районі м. Запоріжжя, 69050, вул. Оранжерейна, 23

боржник –Товариство з обмеженою відповідальністю “Давид”, м. Запоріжжя, 69050, Оріхівське шосе, 10, код ЄДРПОУ 13634858

банк, здійснюючий розрахунково-касове обслуговування боржника –Філія “Відділення Промінвестбанку м. Запоріжжя”

                                                                                                                            Суддя  Дьоміна А.В.

Представники:

Від кредитора –не з'явився

Від боржника –не з'явився

        Розглядається заява Державної податкової інспекції у Комунарському районі м. Запоріжжя про визнання банкрутом Товариство з обмеженою відповідальністю “Давид”, м. Запоріжжя, у зв'язку із неспроможністю останнього виконати свої грошові зобов'язання перед кредитором.

        Представники сторін у судове засідання не з'явилися, відзиву на заяву не надали, про час та місце проведення судового засідання повідомлені належним чином.

        Відповідно до ст. 75 ГПК України справу розглянито за наявними в ній матеріалами.

        Вивчивши надані документи, суд

ВСТАНОВИВ:

        Ухвалою господарського суду Запорізької області від 22.05.2009. порушено провадження у справі №25/126/09 про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю “Давид”, м. Запоріжжя відповідно до ст. 52 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”.

        Відповідно до п.1 ст.52 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом” у разі, якщо громадянин-підприємець –боржник або керівні органи боржника –юридичної особи відсутні за її місцезнаходженням, або у разі ненадання боржником протягом року до органів державної податкової служби згідно із законодавством податкових декларацій, документів бухгалтерської звітності, а також за наявності інших ознак, що свідчать про відсутність підприємницької діяльності боржника, заява про порушення справи про банкрутство відсутнього боржника може бути подана кредитором незалежно від розміру його вимог до боржника та строку виконання зобов'язань.

        Згідно наданої заяви заборгованість боржника перед бюджетом стоновить 8670,00 грн., яка виникла внаслідок несплати штрафних санкцій.

      Відповідно до вимог ст. 1 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом” боржник - суб'єкт підприємницької діяльності, неспроможний виконати свої грошові зобов'язання перед кредиторами, у тому числі зобов'язання щодо сплати страхових внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування, податків і зборів ( обов'язкових платежів), протягом трьох місяців після настання встановлено строку їх сплати.

       Статтею 2 Закону України “Про систему оподаткування” визначено, що під податком і збором (обов'язковим платежем) слід розуміти обов'язковий внесок до бюджету відповідного рівня або державного цільового фонду, здійснюваний платниками у порядку і на умовах, що визначаються законами України про оподаткування.

       Відповідно до вимог ст. 1 Закону України “Про систему оподаткування” будь-які податки і збори (обов'язкові платежі), які запроваджуються законами України, мають бути включені до цього Закону. Всі інші закони України про оподаткування мають відповідати принципам, закладеним у цьому Законі. Податки і збори (обов'язкові платежі), справляння яких не передбачено цим Законом, сплаті не підлягають.

       Згідно зі ст. 13 вказаного Закону в Україні справляються загальнодержавні і місцеві податки і збори (обов'язкові платежі), вичерпний перелік яких міститься у статтях 14 і 15 цього Закону. Податки і збори (обов'язкові платежі), справляння яких не передбачено Законом України “Про систему оподаткування”, сплаті не підлягають.

      З огляду на наведене, Закон не відносить суми неустойки (штрафів, пені) і фінансових санкцій тощо, що стягуються до бюджетів за порушення податкового законодавства, до категорії податків і зборів (обов'язкових платежів).

        Враховуючи вищевикладене суд вважає, що наявність лише штрафних санкцій за порушення податкового законодавства не може бути підставою подальшого розгляду справи відповідно до вимог ст. 52 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”.

        У зв'язку з відсутністю підстав для визнання боржника банкрутом за спрощеною процедурою, суд вважає за необхідне припинити на підставі п.1 ст.80 ГПК України провадження у справі №25/126/09 про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю “Давид”, м. Запоріжжя.

          Керуючись ст.ст. 5, 8, 40, 52 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”, п.1 ст.80, ст.86 Господарського процесуального кодексу  України, суд

УХВАЛИВ:

         Припинити провадження у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю “Давид”, м. Запоріжжя, 69050, Оріхівське шосе, 10, код ЄДРПОУ 13634858.

         Копію ухвали надіслати кредитору, боржнику, банку, Державному реєстратору виконавчого комітету Запорізької міської ради, ВДВС Комунарського РУЮ, Запорізькій філії агентства з питань банкрутства.

       Суддя                                                                                                       А.В. Дьоміна

Дата ухвалення рішення01.06.2009
Оприлюднено23.06.2009
Номер документу3880599
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —25/126/09

Ухвала від 01.06.2009

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Дьоміна А.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні