Ухвала
від 21.05.2014 по справі 910/6578/14
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД міста КИЄВА

01030, м.Київ, вул.Б.Хмельницького,44 тел. 284-18-98


УХВАЛА

ПРО ПОРУШЕННЯ ПРОВАДЖЕННЯ У СПРАВІ

ПРО БАНКРУТСТВО

21.05.14 Справа № 910/6578/14.

За заявою Товариства з обмеженою відповідальністю "Логос Транс" (код ЄДРПОУ 35523916)

про визнання банкрутом

Суддя Чеберяк П.П.

Представники :

Від заявника (боржника) Кручин І.С. - представник

Арб. керуючий не з'явився

ОБСТАВИНИ СПРАВИ:

Заявник звернувся до суду з заявою про порушення справи про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "Логос Транс" (код ЄДРПОУ 35523916) в порядку, передбаченому ст. 95 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

Ухвалою Господарського суду м. Києва від 14.04.2014р. заяву про порушення справи про банкрутство прийнято до розгляду, призначено підготовче засідання суду на 23.04.2014р., зобов'язано арбітражного керуючого Джеджею Луїзу Анатоліївну (свідоцтво про право на здійснення діяльності арбітражного керуючого НОМЕР_1 від 18.07.2013р.), визначеного автоматизованою системою з відбору кандидатів на призначення арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) у справах про банкрутство, у строк до 21.04.2013 р. надати до суду заяву про участь у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "Логос Транс".

22.04.2014р. до Господарського суду м. Києва надійшла заява арбітражного керуючого Джеджеї Луїзи Анатоліївни про участь у справі.

Ухвалою Господарського суду м. Києва від 23.04.2014р. задоволено клопотання заявника (боржника) та відкладено розгляд справи на 07.05.2014р. у зв'язку з необхідністю витребування нових доказів.

Ухвалою Господарського суду м. Києва від 07.05.2014р. розгляд справи відкладено на 14.05.2014р., у зв'язку з необхідністю витребування нових доказів.

Ухвалою Господарського суду м. Києва від 14.05.2014р. розгляд справи відкладено на 21.05.2014р., у зв'язку з необхідністю витребування нових доказів.

21.05.2014р. до Господарського суду м. Києва надійшла телеграма арбітражного керуючого Джеджеї Л.А. про розгляд справи за її відсутності.

У судовому засіданні 21.05.2014р. представник заявника (боржника) надав пояснення по суті заяви про порушення справи про банкрутство та подав додаткові документи до матеріалів справи.

Дослідивши матеріали справи, суд встановив наступне.

09.12.2013р. загальними зборами учасників боржника було прийнято рішення про застосування процедури санації Товариства з обмеженою відповідальністю "Логос Транс", розроблення плану санації та проведення зборів кредиторів з метою затвердження плану санації Товариства з обмеженою відповідальністю "Логос Транс", що підтверджується протоколом загальних зборів учасників Товариства з обмеженою відповідальністю "Логос Транс" № 25 від 09.12.2013р.

На виконання вказаного рішення загальних зборів учасників боржника, керівником боржника було повідомлено всіх кредиторів, згідно даних бухгалтерського обліку боржника, про проведення відповідних зборів для вирішення питання щодо надання згоди на відкриття процедури санації Товариства з обмеженою відповідальністю "Логос Транс".

Згідно довідки Товариства з обмеженою відповідальністю "Логос Транс" від 13.05.2014р. за вих. № б/н у боржника немає забезпечених кредиторів.

03.03.2014р. відбулись збори кредиторів Товариства з обмеженою відповідальністю "Логос Транс", на яких були присутні кредитори, із загальною сумою кредиторських вимог до боржника 28 629,00 тис. грн., що згідно даних балансу боржника станом на 31.12.2013р., складає більше 50% загальної суми кредиторської заборгованості Товариства з обмеженою відповідальністю "Логос Транс".

На зазначеному засіданні кредиторами було прийнято рішення надати згоду на проведення процедури санації Товариства з обмеженою відповідальністю "Логос Транс" та призначення керуючим санацією керівника боржника Шевченка М.А., а також надання пропозиції суду для призначення розпорядником майна боржника арбітражного керуючого Драгун І.І., що підтверджується протоколом загальних зборів кредиторів Товариства з обмеженою відповідальністю "Логос Транс" № б/н від 03.03.2014р.

Таким чином, на підставі рішення загальних зборів кредиторів боржника, керівник боржника звернувся до Господарського суду м. Києва з заявою про порушення справи про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "Логос Транс", відкриття процедури санації, призначення керуючим санацією керівника боржника - Шевченка М.А., а також призначення розпорядником майна Товариства з обмеженою відповідальністю "Логос Транс" арбітражного керуючого Драгун І.І.

До заяви про порушення справи про банкрутство було додано план санації Товариства з обмеженою відповідальністю "Логос Транс".

Відповідно до ч. 2 ст. 10 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" право на звернення до господарського суду із заявою про порушення справи про банкрутство мають боржник, кредитор.

Частиною 2 ст. 94 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" визначено, що для проведення санації боржника його керівником з урахуванням особливостей, передбачених цією статтею, керівник боржника звертається у встановленому цим Законом порядку до господарського суду із заявою про порушення справи про банкрутство. До заяви керівника боржника додаються план санації боржника, погоджений з кредиторами, що дали згоду на її проведення, письмова згода кредиторів на призначення керуючим санацією керівника боржника та пропозиція щодо кандидатури розпорядника майна.

Враховуючи викладене вище, суд приходить до висновку про обґрунтованість тверджень Товариства з обмеженою відповідальністю "Логос Транс", про наявність підстав для порушення провадження у справі про його банкрутство, відкриття процедури санації та призначення керуючим санацією керівника боржника - Шевченка Миколи Анатолійовича.

Відповідно до ст. 114 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" кандидатура арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) для виконання повноважень розпорядника майна визначається судом самостійно із застосуванням автоматизованої системи з числа осіб, внесених до Єдиного реєстру арбітражних керуючих (розпорядників майна, керуючих санацією, ліквідаторів) України.

Автоматизованою системою з числа осіб, внесених до Єдиного реєстру арбітражних керуючих України було визначено кандидатуру арбітражного керуючого Джеджеї Луїзи Анатоліївни (свідоцтво про право на здійснення діяльності арбітражного керуючого НОМЕР_1 від 18.07.2013р.) для призначення розпорядником майна Товариства з обмеженою відповідальністю "Логос Транс".

22.04.2014р. до Господарського суду м. Києва надійшла заява арбітражного керуючого Джеджеї Луїзи Анатоліївни про участь у справі.

Разом з тим, у судовому засіданні 14.05.2014р. представник заявника (боржника) подав клопотання про призначення розпорядником майна боржника арбітражного керуючого Драгун Ірину Іванівну.

З поданого клопотання, а також заяви арбітражного керуючого про участь у справі, вбачається, що арбітражний керуючий Драгун Ірина Іванівна має свідоцтво про право на здійснення діяльності арбітражного керуючого НОМЕР_2 від 02.04.2013р., судимості за вчинення корисливих злочинів не має, управління боржником раніше не здійснювала, не є заінтересованою особою стосовно боржника та кредиторів, має організаційні та технічні можливості виконувати обов'язки розпорядника майна боржника, діяльність арбітражного керуючого здійснює з 2001 року, протягом своєї діяльності виконувала обов'язки арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) на восьмидесяти п'яти підприємствах, у тому числі станом на день подання заяви виконує обов'язки арбітражного керуючого на шести підприємствах.

Арбітражний керуючий Джеджея Луїза Анатоліївна, в порушення вимог ухвал суду, в судові засідання не з'являлась, із поданої заяви вбачається, що арбітражний керуючий має свідоцтво про право на здійснення діяльності арбітражного керуючого НОМЕР_1 від 18.07.2013р., діяльність арбітражного керуючого здійснює з 2003 року, порушень термінів подання інформації, передбаченої Законом України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", порушень законодавства та ліцензійних умов провадження діяльності арбітражного керуючого не допускала, судимості за вчинення корисливих злочинів та заборони суду займатися діяльністю арбітражного керуючого не має, управління боржником раніше не здійснювала та не є заінтересованою особою стосовно боржника та кредиторів.

Натомість у поданій заяві відсутні відомості про досвід та показники роботи арбітражного керуючого у попередніх справах, кількість справ, у яких бере участь арбітражний керуючий, наявність у нього організаційних та технічних можливостей виконувати обов'язки розпорядника майна у конкретній справі.

З огляду на викладене вище, розглянувши кандидатури арбітражних керуючих Джеджеї Луїзи Анатоліївни та Драгун Ірини Іванівни, враховуючи професійний досвід та невелику завантаженість арбітражного керуючого Драгун Ірини Іванівни, суд вважає за доцільне задовольнити клопотання заявника (боржника) та призначити розпорядником майна Товариства з обмеженою відповідальністю "Логос Транс" арбітражного керуючого Драгун Ірину Іванівну (свідоцтво про право на здійснення діяльності арбітражного керуючого НОМЕР_2 від 02.04.2013р.).

Таким чином, керуючись ст.ст. 11, 16, 19, 94, 114 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", ст. 86 Господарського процесуального кодексу України, Господарський суд м. Києва, -

У Х В А Л И В:

1. Порушити провадження у справі № 910/6578/14 про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "Логос Транс" (04074, м. Київ, вул. Лугова, буд. 9; код ЄДРПОУ 35523916).

2. Ввести мораторій на задоволення вимог кредиторів.

3. Ввести процедуру санації боржника.

4. Призначити керуючим санацією керівника Товариства з обмеженою відповідальністю "Логос Транс" Шевченка Миколу Анатолійовича.

5. Призначити розпорядником майна Товариства з обмеженою відповідальністю "Логос Транс" арбітражного керуючого Драгун Ірину Іванівну (свідоцтво про право на здійснення діяльності арбітражного керуючого НОМЕР_2 від 02.04.2013р.).

6. Встановити оплату послуг арбітражного керуючого Драгун Ірини Іванівни у розмірі двох мінімальних заробітних плат за кожен місяць виконання повноважень за рахунок коштів заявника, починаючи з дати її призначення та до моменту прийняття комітетом кредиторів відповідного рішення про встановлення оплати послуг розпорядника майна.

7. Оприлюднити на офіційному веб-сайті Вищого господарського суду України оголошення про порушення провадження у справі про банкрутство та відкриття процедури санації Товариства з обмеженою відповідальністю "Логос Транс" (04074, м. Київ, вул. Лугова, буд. 9; код ЄДРПОУ 35523916), текст якого додається.

8. Зобов'язати керуючого санацією та розпорядника майна у строк до 11.07.2014р. подати до господарського суду відомості про результати розгляду вимог кредиторів, докази повідомлення кредиторів про дату проведення попереднього засідання суду.

9. Зобов'язати розпорядника майна разом із керуючим санацією у строк до 11.07.2014р. скласти та подати господарському суду на затвердження реєстр вимог кредиторів боржника.

10. Зобов'язати розпорядника майна у строк до 21.07.2014р. провести інвентаризацію майна боржника.

11. Попереднє засідання суду призначити на 30.07.14 о 11:00 год. Засідання буде проведено в приміщенні Господарського суду міста Києва за адресою: м. Київ, вул. Б.Хмельницького, 44 - Б в залі судових засідань № 1.

12. Копію ухвали надіслати заявнику (боржнику), розпоряднику майна, керуючому санацією, місцевому загальному суду, органу державної виконавчої служби, державному реєстратору за місцезнаходженням боржника, обслуговуючим банкам боржника та Реєстраційній службі Головного управління юстиції у м. Києві.

Суддя П.П. Чеберяк

Учасники процесу мають можливість отримувати процесуальні документи в електронному вигляді паралельно з документами у паперовому вигляді.

Для отримання процесуальних документів в електронному вигляді потрібно:

1. Зареєструватися в системі обміну електронними документами між судом та учасниками судового процесу (завести поштову скриньку електронного суду), розміщеній на офіційному веб-порталі судової влади України за адресою: mail.gov.ua.

2. Подати до суду заявку про отримання процесуальних документів в електронному вигляді, яку необхідно роздрукувати на офіційному веб-порталі судової влади України у вищевказаному розділі. Процесуальні документи у відповідній справі, що видані після дати подання вказаної Заявки до суду, будуть надходити в електронному вигляді на зареєстровану електронну адресу учасника судового процесу в домені mail.gov.ua, зазначену в Заявці.

СудГосподарський суд міста Києва
Дата ухвалення рішення21.05.2014
Оприлюднено22.05.2014
Номер документу38810305
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —910/6578/14

Ухвала від 13.05.2015

Господарське

Господарський суд міста Києва

Чеберяк П.П.

Ухвала від 18.02.2015

Господарське

Господарський суд міста Києва

Чеберяк П.П.

Постанова від 19.11.2014

Господарське

Господарський суд міста Києва

Чеберяк П.П.

Ухвала від 29.10.2014

Господарське

Господарський суд міста Києва

Чеберяк П.П.

Ухвала від 20.10.2014

Господарське

Господарський суд міста Києва

Чеберяк П.П.

Ухвала від 03.09.2014

Господарське

Господарський суд міста Києва

Чеберяк П.П.

Ухвала від 11.08.2014

Господарське

Вищий господарський суд України

Удовиченко О.С.

Ухвала від 03.07.2014

Господарське

Київський апеляційний господарський суд

Доманська М.Л.

Ухвала від 23.06.2014

Господарське

Київський апеляційний господарський суд

Доманська М.Л.

Ухвала від 23.06.2014

Господарське

Київський апеляційний господарський суд

Доманська М.Л.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні