Ухвала
від 11.06.2009 по справі 26/13/09
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

26/13/09

   

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

Запорізької області

УХВАЛА

про припинення провадження у справі

             11.06.09                                                                  справа №  26/13/09

           Суддя Юлдашев О.О.

Кредитор – Державна податкова інспекція у Комунарському районі м. Запоріжжя, 69050, вул. Оранжерейна, 23

боржник – Товариство з обмеженою відповідальністю «Резерв», м. Запоріжжя, 69027, вул. Плеханова, 16/2

банк, здійснюючий розрахунково-касове обслуговування боржника –  р/рахунки відсутні

              Суддя Юлдашев О.О.

Присутні:

Від кредитора –Школова Ю.В., дов. №16771/10-014 від 14.08.08.

Від боржника  - не з'явився.

 

        У засіданні суду розглядається  заява Державної податкової інспекції у Комунарському районі, м. Запоріжжя про порушення справи про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю «Резерв», м. Запоріжжя  у зв'язку з неспроможністю останнього виконати  грошові зобов'язання перед бюджетом у сумі 8 670,00грн.

      Вивчивши матеріали справи, заслухавши пояснення представника кредитора, суд

                                                         ВСТАНОВИВ:

        неспроможність Товариства з обмеженою відповідальністю «Резерв», м. Запоріжжя   виконати  грошові зобов'язання перед бюджетом у сумі 8 670,00грн. (штрафні санкції) виникла на підставі податкових повідомлень-рішень від 18.11.2008. №0012441502/0, №0012451502/0, прийнятих за актом перевірки №6296151/13615009 з питання своєчасності подання податкової звітності по податку на прибуток та комунальному податку.

        Тобто, грошові вимоги виникли внаслідок несплати штрафних санкцій.

        Згідно до статті 1 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом” боржник –суб'єкт підприємницької діяльності, неспроможний виконати свої грошові зобов'язання перед кредиторами, у тому числі зобов'язання щодо сплати страхових внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування, податків і зборів (обов'язкових платежів), протягом трьох місяців після настання встановленого строку їх сплати.

        Статтею 2 Закону України «По систему оподаткування визначено, що під податком і збором (обов'язковим платежем) слід розуміти обов'язковий внесок до бюджету відповідного рівня або державного цільового фонду, здійснюваний платниками у порядку і на умовах, що визначаються законами України про оподаткування.

        Відповідно до вимог ст.1 Закону України «Про систему оподаткування»будь-які податки і збори (обов'язкові платежі), які запроваджуються законами України, мають бути включені до цього Закону. Всі інші закони України про оподаткування мають відповідати принципам, закладеним у цьому Законі. Податки і збори (обов'язкові платежі), справляння яких не передбачено цим Законом, сплаті не підлягають.

        Згідно зі ст. 13 вказаного Закону в Україні справляються загальнодержавні і місцеві податки і збори (обов'язкові платежі), вичерпний перелік яких міститься у статтях 14 і 15 цього Закону. Податки і збори (обов'язкові платежі), справляння яких не передбачено Законом України «Про систему оподаткування», сплаті не підлягають.

        З урахуванням викладеного, вказаний вище Закон не відносить суми неустойки (штрафів, пені) і фінансових санкцій тощо, що стягуються до бюджетів за порушення податкового законодавства, до категорії податків і зборів (обов'язкових платежів).

        Отже, наявність лише штрафних санкцій за порушення податкового законодавства не може бути підставою для порушення провадження у справі про банкрутство, в зв'язку з чим, суд не вбачає підстав для подальшого ведення справи про банкрутство  Товариства з обмеженою відповідальністю «Резерв», м. Запоріжжя.

        Провадження у справі слід припинити.

        Керуючись ст.5 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”,  п.1 ст.80, ст.86 Господарського процесуального кодексу України, суд

                                                У Х В А Л И В:

        Припинити провадження у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю «Резерв», м. Запоріжжя.

        Копію ухвали надіслати кредитору, боржнику, Державному реєстратору Виконавчого комітету Запорізької міської ради, м. Запоріжжя, Комунарському ВДВС Запорізького МУЮ, м. Запоріжжя, Запорізькому обласному відділу з питань банкрутства, Запорізькій філії агентства з питань банкрутства, м. Запоріжжя.

  Суддя                                                                                                               О.О. Юлдашев

Згідно з оригіналом:

Помічник судді                                                                   Т.В. Тіщенко

СудГосподарський суд Запорізької області
Дата ухвалення рішення11.06.2009
Оприлюднено23.06.2009
Номер документу3881506
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —26/13/09

Ухвала від 03.06.2009

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Юлдашев О.О.

Ухвала від 11.06.2009

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Юлдашев О.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні