Ухвала
від 26.05.2014 по справі 2-2142/08
ДНІПРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ХЕРСОНА

Справа № 2-2142/08

Провадження № 6/666/176/14

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

26 травня 2014 року Дніпровський районний суд м. Херсона в складі:

головуючого судді Стамбули М.І.

при секретарі Григораш О.І

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Херсоні подання відділу державної виконавчої служби Дніпровського районного управління юстиції у м. Херсоні про тимчасове обмеження боржника ОСОБА_1 у праві виїзду за межі України, -

В С Т А Н О В И В:

ВДВС Дніпровського РУЮ у м. Херсоні звернувся до суду із поданням, в якому просить тимчасово обмежити ОСОБА_1 у праві виїзду за межі України у зв'язку з не повернення коштів виплачених, як допомога по безробіттю.

В обґрунтування подання ВДВС Дніпровського РУЮ у м. Херсоні посилається на те, що на виконанні відділу державної виконавчої служби Дніпровського районного управління юстиції у м. Херсоні перебуває виконавче провадження про стягнення з ОСОБА_1 на користь Херсонського міського центру зайнятості коштів виплачених як допомога по безробіттю.

Боржник ухиляється від виконання зобов»язань, покладених на нього рішенням суду, на виклики державного виконавця не з»являється, будь-яких дій, направлених на виконання рішення суду не здійснює. Просить тимчасово обмежити ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_1 р. н., що мешкає за адресою: АДРЕСА_1 за межі України - до виконання зобов»язань за рішенням, згідно виконавчого листа № 2-2142/08, виданого 30.11.2009 року Дніпровським районним судом м. Херсона про стягнення з стягнення з ОСОБА_1 на користь Херсонського міського центру зайнятості коштів виплачених, як допомога по безробіттю.

В судове засідання державний виконавець не з»явився, але надав суду заяву в якій просив справу розглядати без участі його участі, на задоволенні подання наполягав.

Суд, вивчивши матеріали справи, вважає, що подання підлягає задоволенню з наступних підстав.

Ст. 6 Закону України «Про порядок виїзду з України та в'їзд в Україну громадян України» передбачено, що громадянинові України може бути відмовлено у виїзді за кордон, зокрема, у випадках, якщо він ухиляється від виконання зобов'язань покладених на нього судовим рішенням, - до виконання зобов'язань.

Примусове виконання рішень в Україні покладається на Державну виконавчу службу, яка входить до системи органів Міністерства юстиції України.

Умови та порядок виконання рішень судів та інших органів (посадових осіб), що відповідно до закону підлягають примусовому виконанню у разі невиконання їх у добровільному порядку, визначає Закон України „Про виконавче провадження", яким зокрема передбачено, що у разі ухилення боржника від виконання зобов'язань, покладених на нього рішенням, звертатися до суду за встановленням тимчасового обмеження у праві виїзду боржника за межі України - до виконання зобов'язань за рішенням.

Статтею 124 Конституції України встановлено, що судові рішення ухвалюються іменем України і є обов'язковими до виконання на всій території України.

Згідно довідок з ДАІ, з державного реєстру речових прав на нерухоме майно, державної інспекції сільського господарства в Херсонській області майно боржника відсутнє.

Виходом державного виконавця 14.02.2014 року за адресою: АДРЕСА_2 встановлено, що нікого не було вдома, про що складено акт.

Зазначені в поданні обставини свідчать про те, що ОСОБА_1 умисно не виконує рішення суду згідно виконавчого листа № 2-2142/08 року, виданого 30.11.2009 року Дніпровським районним судом м. Херсона про стягнення з стягнення з ОСОБА_1 на користь Херсонського міського центру зайнятості коштів виплачених, як допомога по безробіттю.

Зважаючи, що боржник може виїхати за межі України, що ускладнить виконання рішення суду, існують причини для задоволення подання.

Керуючись ст. ст.217, 377-1 ЦПК України, ст. 6 Закону України «Про порядок виїзду з України та в'їзд в Україну громадян України», ст.11 Закону України «Про виконавче провадження», суд, -

У Х В А Л И В:

Тимчасово обмежити у праві виїзду за межі України боржника ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_1 р. н., що мешкає за адресою: АДРЕСА_3 без вилучення паспорту- до виконання зобов»язань за рішенням суду.

Виконання ухвали доручити Адміністрації Державної прикордонної служби України.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до апеляційного суду Херсонської області через суд першої інстанції шляхом подачі в 5-денний строк з дня винесення ухвали апеляційної скарги.

Суддя М.І.Стамбула

Дата ухвалення рішення26.05.2014
Оприлюднено29.05.2014
Номер документу38856107
СудочинствоЦивільне
Сутьтимчасове обмеження боржника ОСОБА_1 у праві виїзду за межі України

Судовий реєстр по справі —2-2142/08

Ухвала від 15.04.2024

Цивільне

Фастівський міськрайонний суд Київської області

Ковалевська Л. М.

Ухвала від 15.04.2024

Цивільне

Фастівський міськрайонний суд Київської області

Ковалевська Л. М.

Ухвала від 12.04.2024

Цивільне

Фастівський міськрайонний суд Київської області

Ковалевська Л. М.

Ухвала від 05.04.2024

Цивільне

Фастівський міськрайонний суд Київської області

Ковалевська Л. М.

Ухвала від 12.07.2016

Цивільне

Дергачівський районний суд Харківської області

Овсянніков В. С.

Ухвала від 26.05.2014

Цивільне

Дніпровський районний суд м.Херсона

Стамбула М. І.

Ухвала від 26.05.2014

Цивільне

Дніпровський районний суд м.Херсона

Стамбула М. І.

Рішення від 20.06.2008

Цивільне

Будьоннівський районний суд м.Донецька

Тимченко О.О.

Рішення від 23.06.2008

Цивільне

Приморський районний суд м.Одеси

Суворова О.В.

Рішення від 31.10.2008

Цивільне

Фастівський міськрайонний суд Київської області

Гапоненко А.П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні