Ухвала
від 22.05.2014 по справі 5024/1571/2012
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

73000, м. Херсон, вул. Горького, 18

тел. /0552/ 49-31-78

Веб сторінка : ks.arbitr.gov.ua/sud5024/


У Х В А Л А

"22" травня 2014 р. Справа № 5024/1571/2012

Господарський суд Херсонської області у складі судді Пригуза П.Д. при секретарі Рубанику О.В., розглянувши у відкритому судовому засіданні справу

за заявою: Закритого акціонерного товариства "Баско", ідентифікаційний код 22936624, вул. Червоноармійська, 38, м. Київ,

до: Товариства з обмеженою відповідальністю "Каміон Сервіс", ідентифікаційний код 31542102, вул. Мелітопольська, 58, м. Каховка Херсонської області,

про банкрутство,

за участю представників:

від кредиторів: не з'явились;

від боржника: ліквідатор - арбітражний керуючий Сєрова О.Ю.;

в с т а н о в и в:

Ухвалою господарського суду Херсонської області від 01 листопада 2012 року порушено справу про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "Каміон Сервіс" на загальних підставах, передбачених Законом України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" в редакції 1999 р.

Ухвалою від 05.02.2013 року затверджено реєстр вимог кредиторів.

Постановою від 23.04.2013 року господарський суд визнав боржника банкрутом та відкрив ліквідаційну процедуру, ліквідатором призначив арбітражного керуючого Сєрову Ольгу Юліанівну.

Ліквідатором подано до суду звіт та ліквідаційний баланс та інші додатки з клопотанням про їх затвердження, про ліквідацію банкрута та припинення провадження у справі.

Представник кредитора у судове засідання не прибув, надіслав клопотання про розгляд справи без його участі, висловивши думку про можливість затвердження звіту ліквідатора і ліквідаційного балансу банкрута, ліквідацію юридичної особи банкрута та припинення провадження у справі у зв'язку з відсутністю майна для задоволення вимог кредиторів.

Дослідивши звіт ліквідатора, з урахуванням думки представника кредитора з приводу звіту про виконану роботу ліквідатором, розглянувши подані ліквідатором додатки до звіту та дослідивши матеріали справи, суд приходить до висновку, що звіт ліквідатора і ліквідаційний баланс банкрута підлягають затвердженню з наступних підстав.

Відповідно до ст. 46 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" після завершення всіх розрахунків з кредиторами ліквідатор подає до господарського суду звіт та ліквідаційний баланс.

Звіт ліквідатора має бути схвалений комітетом кредиторів, власником майна (органом, уповноваженим управляти майном) боржника (для державних підприємств або підприємств, у статутному капіталі яких частка державної власності перевищує 50 відсотків).

Як вбачається із звіту ліквідатора та доданих матеріалів ліквідатором здійснено інвентаризацію майна банкрута, за актом приймання-передачі ліквідатором прийнято 127 одиниць майнових активів, заявлена боржником дебіторська заборгованість за даними інвентаризації була списана як безнадійна, оскільки відсутні договори та документи первинної бухгалтерської документації, строки виникнення не встановлені, дані щодо контрагентів відсутні, що унеможливлює проведення стягнення.

Майнові активи виявлені ліквідатором включені до ліквідаційної маси та реалізовані через аукціон. Загальна сума грошових коштів від продажу майна склала 14189, 87 грн. Отримані кошти ліквідатор розподілила наступним чином: 2183,92 грн. сплачено винагороду організатору торгів, решта коштів була спрямована на погашення вимог першої черги у тому числі на погашення заробітної плати ОСОБА_2 - 2000,00 грн., оплату основної винагороди ліквідатору - 9826,41 грн. та 217,00 грн. за послуги банку.

Інших активів ліквідатором не виявлено.

Відповідно до наданого ліквідатором реєстру вимог кредиторів до нього включено вимоги ініціюючого кредитора - на суму 1 137 049,40 грн. та вимоги окремих кредиторів щодо виплати заборгованості по заробітній платі у сумі 14044,00 грн., які у зв'язку з недостатністю коштів та відсутністю майна залишились незадоволеними.

На засіданні комітету кредиторів 19.05.2014 року було погоджено звіт ліквідатора та прийнято рішення клопотати перед господарським судом про його затвердження та припинення провадження у справі.

Відповідно до ст. 46 Закону про банкрутство господарський суд після заслуховування звіту ліквідатора та думки членів комітету кредиторів або окремих кредиторів виносить ухвалу про затвердження звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу. Згідно частини 2 зазначеної статті якщо за результатами ліквідаційної процедури після задоволення вимог кредиторів не залишилося майна, господарський суд виносить ухвалу про ліквідацію юридичної особи - банкрута. Копія цієї ухвали надсилається органу, який здійснив державну реєстрацію юридичної особи - банкрута, та органам державної статистики для виключення юридичної особи з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців, а також власнику майна та органам державної податкової служби за місцезнаходженням банкрута.

Відповідно до ч. 3 ст. 46 Закону про банкрутство, якщо ліквідатор не виявив майнових активів, що підлягають включенню до складу ліквідаційної маси, він зобов'язаний подати господарському суду ліквідаційний баланс, який засвідчує відсутність у банкрута майна.

Затвердження звіту ліквідатора в порядку, передбаченому ст. 46 Закону про банкрутство є підставою для припинення провадження у справі згідно п. 6 ч. 1 ст. 83 цього Закону.

Згідно ч. 5 ст. 45 Закону про банкрутство вимоги, не задоволені за недостатністю майна, вважаються погашеними.

За таких обставин звіт ліквідатора і ліквідаційний баланс банкрута підлягають затвердженню, юридична особа - ліквідації і виключенню з Єдиного державного реєстру.

У зв'язку із затвердженням звіту і ліквідаційного балансу провадження у справі припиняється.

Відповідно до ч. 5 ст. 39 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців" рішення суду про ліквідацію юридичної особи - банкрута направляється державному реєстратору за місцезнаходженням юридичної особи - банкрута для проведення державної реєстрації припинення юридичної особи.

Згідно ст. 34 Закону про банкрутство ліквідатор зобов'язаний забезпечити оформлення та збережність документів банкрута та згідно ст. 36 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців" подати державному реєстратору довідку архіву про прийняття документів на зберігання.

На підставі викладеного, керуючись ч. 5 ст. 45, ст. 46, п. 6 ч. 1 ст. 83 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", ст. 86 ГПК України, суд, -

у х в а л и в:

1. Затвердити звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс Товариства з обмеженою відповідальністю "Каміон Сервіс", ідентифікаційний код 31542102, вул. Мелітопольська, 58, м. Каховка Херсонської області

2. Ліквідувати юридичну особу банкрута - Товариства з обмеженою відповідальністю "Каміон Сервіс", вул. Мелітопольська, 58, м. Каховка Херсонської області, ідентифікаційний код 31542102.

3. Вимоги усіх кредиторів, які не задоволені за недостатністю майна, а також вимоги конкурсних кредиторів, які не були заявлені в установлений цим Законом строк або відхилені господарським судом, визнати погашеними, а виконавчі документи за відповідними вимогами - такими, що не підлягають виконанню.

4. Провадження у справі припинити.

5. Зобов'язати ліквідатора виконати вимоги законодавства щодо збережності документів банкрута, надавши відповідну довідку державному реєстратору.

6. Ухвалу надіслати: кредитору, ліквідатору, державному реєстратору, Головному управлінню статистики у Херсонській області, Головному управлінню юстиції у Херсонській області, органу державної податкової служби за місцезнаходженням банкрута.

Суддя П.Д. Пригуза

Дата ухвалення рішення22.05.2014
Оприлюднено29.05.2014
Номер документу38877397
СудочинствоГосподарське
Сутьбанкрутство,

Судовий реєстр по справі —5024/1571/2012

Ухвала від 22.05.2014

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Пригуза П.Д.

Ухвала від 06.02.2014

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Пригуза П.Д.

Постанова від 03.07.2013

Господарське

Вищий господарський суд України

Коваленко В.М.

Ухвала від 10.06.2013

Господарське

Вищий господарський суд України

Коваленко В.М.

Постанова від 23.04.2013

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Пригуза П.Д.

Постанова від 13.03.2013

Господарське

Одеський апеляційний господарський суд

Картере В.І.

Ухвала від 28.02.2013

Господарське

Одеський апеляційний господарський суд

Картере В.І.

Ухвала від 28.02.2013

Господарське

Одеський апеляційний господарський суд

Картере В.І.

Ухвала від 05.02.2013

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Пригуза П.Д.

Ухвала від 11.12.2012

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Пригуза П.Д.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні