Ухвала
від 22.05.2014 по справі 21/119-03-4207
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ


У Х В А Л А

"22" травня 2014 р.Справа № 21/119-03-4207

За заявою: Управління Пенсійного фонду України (надалі -УПФУ) в Ананьївському районі Одеської області;

до Боржника: Ананьївського консервного заводу, Одеська область, м. Ананьїв;

про визнання боржника банкрутом.

Господарський суд Одеської області у складі:

судді - ЗЕЛЕНОВА Г.М.,

секретаря судового засідання - Шаргородського Д.В.;

за участю представників сторін:

від кредиторів: ОСОБА_3 - представник гр. ОСОБА_4 на підставі довіреності від 18.12.2013 р. за № 1403; ОСОБА_3 - представник гр. ОСОБА_5 на підставі довіреності від 17.02.2014 р. за № 255;

від банкрута: ліквідатор Ананьївського консервного заводу - арбітражний керуючий Возняковський М.А., свідоцтво НОМЕР_1 від 26.02.2013 р.

СУТЬ СПОРУ: Кредитор, УПФУ в Ананьївському районі Одеської області, звернувся до господарського суду із заявою про визнання боржника - Ананьївського консервного заводу -банкрутом за загальною процедурою банкрутства, відповідно до ст.ст.6,7 Закону України "Про відновлення неплатоспроможності боржника або визнання його банкрутом" (далі -Закон №2343-ХІІ), оскільки останній неспроможний виконати свої грошові зобов'язання щодо сплати зборів (обов'язкових платежів) протягом трьох місяців після настання встановленого строку у загальному розмірі 88 297 грн. 20 коп.

Постановою господарського суду Одеської області від 17.11.2003 р. Ананьївський консервний завод визнано банкрутом, відносно нього відкрита ліквідаційна процедура. Ухвалою господарського суду від 23.04.2007 р. призначено ліквідатором банкрута -арбітражного керуючого Єгорову В.Г.

Ухвалою господарського суду від 04.10.2007 р. затверджено звіт ліквідатора та баланс Ананьївського консервного заводу, зобов'язано державного реєстратора Ананьївської райдержадміністрації Одеської області провести державну реєстрацію припинення юридичної особи - Ананьївського консервного заводу, та внести до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб -підприємців запис про проведення державної реєстрації припинення юридичної особи та провадження у справі № 21/119-03-4207 припинено.

Ухвалою господарського суду від 18.10.2011 р. задоволено заяву Ананьївської Першої сільської ради Ананьївського району Одеської області про перегляд за нововиявленими обставинами ухвали господарського суду Одеської області від 04.10.2007 р. по справі № 21/119-03-4207 від 04.10.2007 р., ухвала господарського суду від 04.10.2007 р. про припинення провадження по справі № 21/119-03-4207 скасована.

Ухвалою господарського суду Одеської області від 29.08.2013 р. призначено ліквідатором Ананьївського консервного заводу арбітражного керуючого Возняковського М.А., якого було зобов'язано продовжити ліквідаційну процедуру банкрута, передбачену ст. ст. 22-26, 29, 32 Закону (№2343-ХІІ) та подати до господарського суду ліквідаційний звіт та баланс на затвердження.

22.05.2014 р. до господарського суду Одеської області надійшло клопотання (вх. № 3-748/14) ліквідатора Ананьївського консервного заводу з доданим протоколом комітету кредиторів Ананьївського консервного заводу від 19.05.2014 р., про затвердження оплати послуг ліквідатора банкрута - арбітражного керуючого Возняковського М.А. за кожен місяць виконання ним своїх повноважень та затвердження додаткової винагороди ліквідатора Ананьївського консервного заводу у розмірі 5 % за результатами його діяльності від продажу майна банкрута.

22.05.2014 р. до господарського суду Одеської області надійшло клопотання (вх. № 13162/14) ліквідатора Ананьївського консервного заводу про затвердження персонального складу ліквідаційної комісії Ананьївського консервного заводу.

Розглянувши у відкритому судовому засіданні клопотання ліквідатора Ананьївського консервного заводу з протоколом комітету кредиторів від 19.05.2014 р. про затвердження персонального складу ліквідаційної комісії Ананьївського консервного заводу, інші наявні матеріали справи, господарський суд вважає за необхідне затвердити персональний склад ліквідаційної комісії Ананьївського консервного заводу з таких підстав:

19.05.2014 р. було проведено збори комітету кредиторів банкрута, на яких створено та погоджено персональний склад ліквідаційної комісії Ананьївського консервного заводу у наступному складі:

- Возняковський Михайло Анатолійович - ліквідатор Ананьївського консервного заводу - голова ліквідаційної комісії;

- Голубенко Олена Іванівна - представник кредитора Управління пенсійного фонду України в Ананьївському районі Одеської області - член ліквідаційної комісії;

- Корольов Юрій Олександрович - представник кредитора Любашівської ОДПІ ГУ Міндоходів в Одеській області.

Відповідно до п. 9 ст. 16 Закону (№ 2343-ХІІ) зазначено, що рішення зборів (комітету) кредиторів вважається прийнятим більшістю голосів кредиторів, якщо за нього проголосували присутні на зборах (комітеті) кредитори, кількість голосів яких визначається відповідно до частини четвертої цієї статті.

Згідно п. 2 ст. 24 Закону (№ 2343-ХІІ) зазначається, що за клопотанням ліквідатора, погодженим з комітетом кредиторів, господарський суд призначає членів ліквідаційної комісії.

Відповідно до п. 3 ст. 24 Закону (№ 2343-ХІІ) ліквідатор (ліквідаційна комісія) виконують свої повноваження до завершення ліквідаційної процедури в порядку, встановленому цим законом та іншими нормативно - правовими актами.

Згідно до п. 3 ст. 25 Закону (№ 2343-ХІІ), до складу ліквідаційної комісії банкрута включаються представники кредиторів, уповноважена особа акціонерів або учасників товариства.

Заперечень щодо затвердження ліквідаційної комісії Ананьївського консервного заводу до господарського суду не надійшло.

Розглянувши у відкритому судовому засіданні клопотання ліквідатора Ананьївського консервного заводу про затвердження оплати послуг ліквідатора банкрута - арбітражного керуючого Возняковського М.А. за кожен місяць виконання ним своїх повноважень за рахунок коштів одержаних від продажу майна банкрута та затвердження додаткової винагороди ліквідатора Ананьївського консервного заводу у розмірі 5 % за результатами його діяльності за рахунок коштів одержаних від продажу майна банкрута - господарський суд вважає за необхідне затвердити оплату послуг ліквідатора банкрута - арбітражного керуючого Возняковського М.А. за кожен місяць виконання ним своїх повноважень за рахунок коштів одержаних від продажу майна банкрута та затвердити додаткову винагороду ліквідатора Ананьївського консервного заводу у розмірі 5 % за результатами його діяльності за рахунок коштів одержаних від продажу майна банкрута з таких підстав:

19.05.2014 р. було проведено збори комітету кредиторів Ананьївського консервного заводу, на яких рішення комітету кредиторів затверджено оплату послуг ліквідатора банкрута - арбітражного керуючого Возняковського М.А. за кожен місяць виконання ним своїх повноважень за рахунок коштів одержаних від продажу майна банкрута та затверджено додаткову винагороду ліквідатора Ананьївського консервного заводу у розмірі 5 % за результатами його діяльності за рахунок коштів одержаних від продажу майна банкрута.

Відповідно до ст. 3-1 Закону (№2343-ХІІ) надання послуг професійного (ліцензованого) арбітражного керуючого відбувається на платній основі.

Згідно з п. 12 ст.3-1 Закону (№2343-ХІІ), оплата послуг, відшкодування витрат арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) у зв'язку з виконанням ним своїх обов'язків здійснюються в порядку, встановленому цим Законом, за рахунок коштів, одержаних від продажу майна боржника, або за рахунок коштів кредиторів чи коштів, одержаних у результаті виробничої діяльності боржника.

Відповідно до п. 13 ст. 3-1 Закону (№2343-ХІІ), кредитори мають право встановлювати і виплачувати арбітражному керуючому за результатами його діяльності додаткову винагороду, розмір якої затверджується господарським судом.

У зв'язку з нез'явленням всіх представників кредиторів та неподанням витребуваних господарським судом доказів, розгляд справи підлягає відкладенню.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 1,3-1,22-25,31 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", п.п. 1, 2 ст. 77, ст. 86 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд, -

У Х В А Л И В:

1. Затвердити оплату послуг арбітражного керуючого Возняковського М.А. у розмірі двох мінімальних заробітних плат за період від дати призначення арбітражного керуючого Возняковського М.А. ліквідатором Ананьївського консервного заводу і до припинення його повноважень ліквідатора у справі № 21/119-03-4207 про банкрутство Ананьївського консервного заводу.

2. Затвердити додаткову винагороду арбітражного керуючого Возняковського М.А. - ліквідатора Ананьївського консервного заводу у розмірі 5 % від коштів одержаних від продажу майна банкрута за результатами його діяльності.

3. Призначити членів ліквідаційної комісії щодо банкрута - Ананьївського консервного заводу (66400, Ананьївський район, м. Ананьїв, вул. Незалежності, буд. 116, Ідентифікаційний код 01732834) згідно з представленим ліквідатором списком та відповідно до рішення комітету кредиторів, в наступному складі:

- Возняковський Михайло Анатолійович - ліквідатор Ананьївського консервного заводу - голова ліквідаційної комісії;

- Голубенко Олена Іванівна - представник кредитора Управління пенсійного фонду України в Ананьївському районі Одеської області - член ліквідаційної комісії;

- Корольов Юрій Олександрович - представник кредитора Любашівської ОДПІ ГУ Міндоходів в Одеській області.

4. Ліквідатору і ліквідаційній комісії виконувати свої повноваження до завершення ліквідаційної процедури в порядку, встановленому Законом України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" та іншими нормативно - правовими актами.

5. Відкласти розгляд справи у засіданні суду на „26" червня 2014 р. о 10:00 год.

Засідання суду відбудеться у приміщенні господарського суду (м. Одеса, проспект Шевченка,29), кабінет № 533 (п'ятий поверх).

6. Зобов'язати:

Кредиторів надати: відзив про виконання ліквідатором своїх повноважень.

Ліквідатора надати: докази продажу майна боржника відповідно до Прикінцевих та перехідних положень Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" в редакції від Закону №4212 від 22.12.2011р. в ч.1 п. 1-1 зазначено, що положення цього Закону, що регулюють продаж майна в провадженні у справі про банкрутство, застосовуються господарськими судами під час розгляду справ про банкрутство, провадження у яких порушено до набрання чинності цим Законом та п. 33 Інформаційного листа Вищого господарського суду України від 28.03.2013р. №01-06/606/2013 щодо продажу майна та відповідно до ст. 32 Закону (№2343-ХІІ) письмовий звіт про хід ліквідаційної процедури Ананьївського консервного заводу (письмовий аналіз поданого звіту повинен відповідати повноті вчинення ліквідатором боржника дій по виявленню активів боржника, включення їх до ліквідаційної маси, відповідність дій ліквідатор по відчуженню рухомого та нерухомого майна вимогам Закону, фінансового стану боржника) до якого додати ліквідаційний баланс, акт інвентаризації та оцінки майна банкрута, докази вжиття заходів, спрямованих на пошук, виявлення та повернення майна банкрута, довідки, підтверджуючі наявність чи відсутність рухомого та нерухомого майна, транспорту (довідки: КП „БТІ та РОН", Реєстраційної служби Головного управління юстиції в Одеській області; державних реєстраторів заборон рухомого та нерухомого майна), відомості про реалізацію об'єктів ліквідаційної маси з посиланням на укладені договори купівлі-продажу; копії договорів та акти приймання-передачі майна; реєстр вимог кредиторів із даними про розміри погашених вимог кредиторів; докази про відсутність ознак фіктивного банкрутства чи доведення до банкрутства.

7. Визнати явку кредиторів, ліквідатора у засідання суду обов'язковою.

8. Копію ухвали надіслати: кредиторам, ліквідатору - Возняковському М.А.

9. Довести до відома учасників провадження у справі про банкрутство, повноваження представників учасників судового провадження мають бути підтверджені довіреністю, оформленою в установленому порядку (засвідченою нотаріально або, якщо довіреність видає юридична особа - підписом її керівника з прикладенням печатки цієї організації). У разі представництва інтересів сторони безпосередньо її керівництвом або засновниками - наказ, рішення, розпорядження, протокол тощо (або засвідчені належним чином витяги з них).

Представникам учасникам судового провадження необхідно мати при собі належним чином засвідчені копії довіреностей та інших документів (у справу), перелічених в цьому пункті, а також документ, який посвідчує особу.

Суддя Зеленов Г.М.

СудГосподарський суд Одеської області
Дата ухвалення рішення22.05.2014
Оприлюднено29.05.2014
Номер документу38878412
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —21/119-03-4207

Ухвала від 22.12.2015

Господарське

Господарський суд Одеської області

Зеленов Г.М.

Ухвала від 08.12.2015

Господарське

Господарський суд Одеської області

Зеленов Г.М.

Ухвала від 24.11.2015

Господарське

Господарський суд Одеської області

Зеленов Г.М.

Ухвала від 12.11.2015

Господарське

Господарський суд Одеської області

Зеленов Г.М.

Ухвала від 27.10.2015

Господарське

Господарський суд Одеської області

Зеленов Г.М.

Ухвала від 30.06.2015

Господарське

Господарський суд Одеської області

Зеленов Г.М.

Ухвала від 21.05.2015

Господарське

Господарський суд Одеської області

Зеленов Г.М.

Ухвала від 05.05.2015

Господарське

Господарський суд Одеської області

Зеленов Г.М.

Ухвала від 24.03.2015

Господарське

Господарський суд Одеської області

Зеленов Г.М.

Ухвала від 05.03.2015

Господарське

Господарський суд Одеської області

Зеленов Г.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні