Постанова
від 18.01.2007 по справі 11/5785а
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

11/5785а

                          ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ПОСТАНОВА            

ІМЕНЕМ  УКРАЇНИ

                                                   Справа №  11/5785а

"18" січня 2007 р.,  13 год.  10 хв.                                               м. Черкаси

Господарський суд Черкаської області в складі: головуючого –судді Довганя К.І., при секретарі –Анастас”євій Л.В., за участю прокурора –Кучеренко О.І., представників сторін:  позивача –Ковальчук В.В. за довіреністю, відповідача –Горошко О.П. директор, розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Черкаси  справу за позовом Прокурора Маньківського району в інтересах держави в особі державної податкової інспекції у Маньківському районі до Приватного підприємства «Автотранс»про стягнення 12665 грн. 70 коп.,

                                                                 ВСТАНОВИВ:

Заявлено позов про стягнення з відповідача 12665 грн. 70 коп. заборгованості зі сплати утриманого, але не перерахованого до бюджету, податку з доходів фізичних осіб.

Прокурор та представник позивача в судовому засіданні позов підтримали з підстав викладених у позові.

Директор відповідача у судовому засіданні позовні вимоги визнав та повідомив суд про часткове погашення прибуткового податку в сумі 7700 грн., що підтвердив платіжними дорученнями №194 від 29.12.2006р., №185 від 08.12.2006р., №160 від 09.11.2006р.

Суд, заслухавши пояснення прокурора та представників сторін, оцінивши наявні у справі докази приходить до висновку, що позов підлягає до часткового задоволення з наступних підстав.

Судом встановлено, що відповідач, тривалий час проводив виплату заробітної плати та інших доходів громадян, внаслідок  чого був нарахований і утриманий  податок з доходів фізичних осіб станом на  01.10.2006р. в сумі 12665 грн. 70 коп.. Проте, утриманий податок  залишився не перерахованим до бюджету, що підтверджується актом тематичної перевірки відповідача по питанню встановлення заборгованості по податку з доходів фізичних осіб станом на 01.10.2006р.,  розрахунком заборгованості по податку з доходів фізичних осіб станом на 01.10.2006р., актом інвентаризації встановлення заборгованості по податку з доходів фізичних осіб станом на 01.10.06р. засвідченими відповідачем, витягом з документів первинного бухгалтерського обліку, іншими матеріалами справи.

Відповідно до ст. 64 Бюджетного кодексу України до доходів, що закріплюються за бюджетами місцевого самоврядування, належить податок з доходів фізичних осіб, який встановлюється у розмірі 25% від загального обсягу доходів фізичних осіб, що справляється на даній території.

У відповідності зі статтями 14 та 15 Закону України “Про систему оподаткування” прибутковий податок з громадян є обов”язковим до сплати.

Згідно частини першої статті 10 Декрету Кабінету Міністрів України “Про прибутковий податок з громадян” підприємства, установи і організації усіх форм власності, фізичні особи –суб”єкти підприємницької діяльності після закінчення кожного місяця, але не пізніше строку одержання в установах банків коштів на виплату належних громадянам сум, зобов”язані перераховувати до бюджету суми нарахованого і утриманого прибуткового податку за минулий місяць.

          Відповідно до Закону України “Про податок з доходів фізичних осіб” податок підлягає сплаті (перерахуванню) до бюджету під час виплати оподатковуваного доходу єдиним платіжним документом. Якщо оподатковуваний дохід нараховується, але не виплачується платнику податку особою, що його нараховує, то податок, який підлягає утриманню з такого зарахованого доходу, підлягає сплаті (перерахуванню) до бюджету у строки, встановлені законом для місячного податкового періоду.

          Відповідач у вказаний термін прибутковий податок з громадян (податок з доходів фізичних осіб) не сплачував, в результаті чого виникла вищезазначена заборгованість.

Відповідно до п. 3.1.1 ст. 3 Закону України „Про порядок погашення зобов'язань платників податків перед бюджетами та державними цільовими фондами” від 21 грудня 2000 року №2181-III позивач має право вимагати стягнення з відповідача податку з доходів фізичних осіб в судовому порядку.

В частині стягнення 7700 грн. слід відмовити оскільки на час розгляду справи відповідач самостійно сплатив вказану суму, що підтверджується поданими ним документами.

          Відповідно до ст. 94 та Прикінцевих і перехідних положень КАС України з відповідача на користь держави підлягає стягненню судовий збір в сумі 49 грн. 65 коп..

          Керуючись ст.ст. 94, 160-163 Кодексу адміністративного судочинства України суд,  

 ПОСТАНОВИВ:

Позов задовольнити частково.

Стягнути з Приватного підприємства «Автотранс», Черкаська область, смт. Маньківка, код 31898758 в доход місцевого бюджету  через ДПІ в Маньківському районі, Черкаська область, смт. Маньківка –4965 грн. 70 коп. податку з доходів фізичних осіб.

Стягнути з Приватного підприємства «Автотранс», Черкаська область, смт. Маньківка, код 31898758 в доход бюджету на рахунок №31110095600002, банк –УДК в Черкаській області, МФО –854018, код бюджетної класифікації 22090200, символ звітності банку –095 через ДПІ в Маньківському районі –49 грн. 65 коп. судового збору.

В решті позову відмовити.

Постанова може бути оскаржене до Київського міжобласного апеляційного господарського суду.

Про апеляційне оскарження постанови може бути подана до Київського міжобласного апеляційного господарського суду через господарський суд Черкаської області заява про апеляційне оскарження протягом десяти днів з дня проголошення постанови і апеляційна скарга протягом двадцяти днів після подання заяви про апеляційне оскарження. Апеляційна скарга може бути подана без попереднього подання заяви про апеляційне оскарження, якщо скарга подається у строк, встановлений для подання заяви про апеляційне оскарження.          

          Суддя                                                                                               К.І.Довгань

Дата ухвалення рішення18.01.2007
Оприлюднено28.08.2007
Номер документу388847
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —11/5785а

Постанова від 18.01.2007

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Довгань К.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні