Постанова
від 26.01.2007 по справі 16/241а
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

16/241а

                          ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ПОСТАНОВА            

ІМЕНЕМ  УКРАЇНИ

                               Справа №  16/241а

"26" січня 2007 р.,                                                                                                  м. Черкаси

          Господарський суд Черкаської області в складі: головуючого - судді Спаських Н.М.,

при секретарі: Волна С.В.,  за участю представників сторін:  

від позивача: Чорноіваненко О.М. за довіреністю у справі,

від відповідача: не з'явився,

розглянувши у відкритому судовому засіданні  в м. Черкаси адміністративну справу за позовом  Уманського  районного  центру  зайнятості  до Спільного українсько-французького підприємства "Дако" про   стягнення 1 705,37 грн.

          ВСТАНОВИВ:

          Позивачем заявлено позов про стягнення  з відповідача штрафу за неподання до державної служби  зайнятості списку фактично вивільнених працівників в розмірі 1705,37 грн.  на підставі Закону України "про зайнятість населення". В судовому засіданні представник позивача позов підтримав.

          Відповідач, будучи належним чином повідомленим про час і місце розгляду справи, в жодне засідання представника не направив, причин його неявки суду не повідомив.

          Суд вважає за можливе розгляд справи провести за відсутності представника відповідача у відповідності до ст. 128 КАС України на підставі наявних документів, оскільки заява про відкладення розгляду справи відповідачем суду не подавалася.

      Заслухавши доводи та пояснення представника позивача, дослідивши наявні в справі матеріали, суд вважає, що позов підлягає до повного задоволення, виходячи з наступного:

          01  червня 2004 року з підрозділу СП "Дако" Агрофірма "Коржова" відповідачем по справі було звільнено працівника  Харковець Любов Григорівну, що засвідчується копією виписки з наказу № 28к, який є у справі.

          У відповідності до п. 5 ст. 20 Закону України “Про зайнятість населення”  при вивільненні працівників в зв'язку зі змінами в організації виробництва і праці, в тому числі і у випадках скорочення чисельності штату працівників, підприємства зобов'язані повідомити про це не пізніше як за 2 місяці у письмовій формі державну службу зайнятості, а в десятиденний строк після вивільнення - надати службі зайнятості списки фактично вивільнених працівників.

              Позивачем було проведено перевірку відповідача на предмет дотримання законодавства про зайнятість населення, на підставі якої було складено акт № 16 від 22.12.2004 року.  У відповідності до висновків, викладених у акті, звіт про фактичне вивільнення працівників ( зі списком) форми 4-ПН відповідачем позивачу не було подано, а  також відповідачу було вказано  в 10-денний термін з часу прийняття акту сплатити на користь позивача штраф у розмірі річної заробітної плати за кожного вивільненого працівника, яка складає по звільненій Харковець Л.Г. 1705,37 грн.

                  Доказів про дотримання строків подання звітності та про подання цієї звітності відповідач суду не надав.

       Штраф у сумі 1705,37 грн.  відповідачем не сплачено, висновки по акту перевірки не  спростовано.

        У відповідності до ч.2 ст. 124 Конституції України, п.п. л) п.8 Положення про державну службу зайнятості, затвердженого Постановою КМУ УРСР від 24.06.1991 року № 47, державна служба зайнятості має право стягувати штраф, передбачений п. 5 ст. 20 Закону України “Про  зайнятість населення”.           

          Вимога про стягнення з відповідача штрафу в сумі 1705,37 грн. за неподання державній  службі зайнятості списків фактично вивільнених працівників  в розмірі річної заробітної плати цих працівників є правомірною, підтверджується чинним законодавством та матеріалами справи, обґрунтовується неподанням відповідачем до центру зайнятості повідомлення про вивільнення працівника Харковець Л.Г., що не спростовано відповідачем, а тому вимога підлягає до повного задоволення.

        На підставі статті 89 КАС України з відповідача на користь державного бюджету України підлягає стягненню судовий збір в розмірі 17,06 грн.

         Керуючись статтями 89, 162,163 КАС України, суд, -

   ВИРІШИВ:

          1.      Позов задовольнити повністю.

          2. Стягнути зі Спільного українсько-французького підприємства "Дако", ідентифікаційний код 21386883, м. Черкаси, вул. Смілянська, 144:

          -  на користь  Уманського районного  центру  зайнятості, ідентифікаційний код 21368537, м. Умань, вул. Воїнів Інтернаціоналістів, 1, на рахунок № 37174971900402, банк ВДК в Черкаській області , МФО 854018, код платежу 22809216 ---   1705,37 грн.  штрафу за несвоєчасне подання списків фактично вивільнених працівників.

          -          в доход Державного бюджету  України через місцеві органи ДПІ – 17,06 грн. cудового збору.

          Виконавчий документ видати.

     Постанова набуває чинності після закінчення строку подання заяви про апеляційне оскарження. Заява про оскарження подається в порядку ст. 186 КАС України.

          Постанову може бути оскаржено до Київського міжобласного апеляційного господарського суду.

Суддя                                                                                                         Н.М. Спаських

СудГосподарський суд Черкаської області
Дата ухвалення рішення26.01.2007
Оприлюднено28.08.2007
Номер документу388945
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —16/241а

Постанова від 26.01.2007

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Спаських Н.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні