Ухвала
від 28.05.2014 по справі 28/44-07-842а
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ


УХВАЛА

"28" травня 2014 р.Справа № 28/44-07-842А

За позовом Департамент контролю за виробництвом та обігом спирту, алкогольних напоїв і тютюнових виробів;

до відповідача Товариство з обмеженою відповідальністю "Українська Алкогольна Компанія "КРИСТАЛ"

про стягнення штрафних санкцій

Суддя Гуляк Г.І.

В С Т А Н О В И В :

22 травня 2014 року, через канцелярію, суд отримав клопотання в.о. директора Департаменту правової роботи Міністерства доходів і зборів України про здійснення процесуального правонаступництва, в порядку ст. 55 КАС України, шляхом заміни стягувача /позивача/ - Департамент контролю за виробництвом та обігом спирту, алкогольних напоїв і тютюнових виробів ДПС України на його правонаступника - Міністерство доходів і зборів України.

Пунктом 2 Указу Президента України від 18.03.2013 № 141/2013 "Про Міністерство доходів і зборів України" встановлено, що Міністерство доходів і зборів України є правонаступником Державної податкової служби України.

Відповідно до пункту 1 постанови Кабінету Міністрів України від 20.03.2013 № 228 "Про реорганізацію деяких органів державної податкової служби, спеціалізованих митних органів та організацій" реорганізовано Департамент контролю за виробництвом та обігом спирту, алкогольних напоїв і тютюнових виробів ДПС України шляхом приєднання до Міністерства доходів і збоів України.

Пунктом 3 постанови КМУ № 228 визначено, що Міністерство доходів і зборів України є правонаступником органів та організацій, що реорганізуються згідно з пунктом 1 цієї постанови, зокрема Департаменту САТ ДПС України.

Водночас постановою Кабінету Міністрів України від 20.03.2013 № 229 "Про утворення територіальних органів Міністерства доходів і зборів" вирішено реорганізувати шляхом приєднання до відповідних територіальних органів Міндоходів територіальні органи Державної податкової служби та Державної митної служби згідно з додатком 2, в тому числі регіональні управління Департаменту САТ ДПС України та визначено, що територіальні органи Міндоходів є правонаступниками територіальних органів Департаменту САТ ДПС України.

Розпорядженням Кабінету Міністрів України від 20.03.2013 №166-р Міндоходів передано функції і повноваження Державної податкової служби та Державної митної служби, що припиняються.

Згідно з пунктом 1 Положення про Міністерство доходів і зборів України (далі - Положення про Міндоходів), затвердженого Указом Президента України від 18.03.2013 № 141/2013, Міндоходів є центральним органом виконавчої влади, діяльність якого спрямовується і координується Кабінетом Міністрів України.

За підпунктом 2 пункту 3 Положення про Міністерство доходів і зборів України, відповідно до покладених на нього завдань забезпечує формування та реалізацію державної політики у сфері контролю за виробництвом та обігом спирту, алкогольних напоїв і тютюнових виробів.

Підпунктом 24 пункту 6 Положення про Міністерство доходів і зборів України передбачено, що Міністерство доходів і зборів України для виконання покладених на нього завдань має право застосовувати до платників податків передбачені законом фінансові (штрафні) санкції за порушення податкового та іншого законодавства, контроль за додержанням якого покладено на Міндоходів, стягувати до бюджетів та державних цільових фондів суми грошових зобов'язань та/або податкового боргу у випадках, порядку та розмірах, встановлених Податковим кодексом України, стягувати суми простроченої заборгованості суб'єктів господарювання перед державою (Автономною Республікою Крим чи територіальною громадою міста) за кредитами (позиками), залученими державою (Автономною Республікою Крим чи територіальною громадою міста) або під державну (місцеву) гарантію, а також за кредитами із бюджету в порядку, визначеному Податковим кодексом України.

Отже, Міндоходів є правонаступником Департаменту САТ ДПС України у відносинах, щодо яких виник спір в адміністративній справі № 28/44-07-842А.

Частиною першою статті 55 КАС України передбачено, що у разі вибуття або заміни сторони чи третьої особи у відносинах, щодо яких виник спір, суд допускає на будь-якій стадії адміністративного процесу заміну відповідної сторони чи третьої особи її правонаступником.

Враховуючи вищевикладене та керуючись статтею 55 КАС України, пунктом 2 Указу Президента України № 141/2013, підпунктом 2 пункту 3 Положення про Міндоходів, пунктами 1 та 2 постанови КМУ № 228

Керуючись ст. 55, 160, 165 КАС України, суд

УХВАЛИВ :

У справі № 28/44-07-842А за позовом Департаменту контролю за виробництвом та обігом спирту, алкогольних напоїв і тютюнових виробів до відповідача Товариства з обмеженою відповідальністю "Українська Алкогольна Компанія "КРИСТАЛ" про стягнення штрафних санкцій здійснити процесуальне правонаступництво: замінити стягувача /позивача у справі / - Департаменту контролю за виробництвом та обігом спирту, алкогольних напоїв і тютюнових виробів на його правонаступника - Міністерство доходів і зборів України (код ЄДРПОУ 38516786).

Суддя Гуляк Г.І.

СудГосподарський суд Одеської області
Дата ухвалення рішення28.05.2014
Оприлюднено30.05.2014
Номер документу38910620
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —28/44-07-842а

Ухвала від 28.05.2014

Господарське

Господарський суд Одеської області

Гуляк Г.І.

Постанова від 05.11.2007

Господарське

Господарський суд Одеської області

Гуляк Г.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні