Постанова
від 06.06.2014 по справі 820/7669/14
ХАРКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Харківський окружний адміністративний суд 61004, м. Харків, вул. Мар'їнська, 18-Б-3, inbox@adm.hr.court.gov.ua

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

06 червня 2014 р. № 820/7669/14

Харківський окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Заічко О.В., розглянувши у порядку скороченого провадження в приміщенні суду в м.Харкові адміністративну справу за позовом

Основ'янської об'єднаної державної податкової інспекції м. Харкова Головного управління Міндоходів у Харківській області до Товариства з обмеженою відповідальністю "Страховий брокер "ФОРУМ ІОФОРА" про припинення юридичної особи, В С Т А Н О В И В:

Позивач, Основ"янська об'єднана Державна податкова інспекція Головного управління Міндоходів у Харківській області, звернувся до Харківського окружного адміністративного суду з позовом до ТОВ "Страховий брокер "ФОРУМ ІОФОРА", в якому просить суд припинити юридичну особу відповідача.

Позовні вимоги обґрунтовує тим, що відповідач, який з 02.12.2008 року перебуває на обліку в органах податкової служби як юридична особа, більше одного року не подає податкові декларації та інші документи, пов'язані з обчисленням та сплатою податків, що відповідно до вимог Закону України "Про державну реєстрацію юридичних та фізичних осіб-підприємців" є підставою для припинення юридичної особи.

Ухвалою суду від 29.04.2014 року відкрито скорочене провадження по справі.

Відповідно до ч. 4 ст. 183-2 КАС України, суддя розглядає справу в порядку скороченого провадження одноособово, без проведення судового засідання та виклику осіб, які беруть участь у справі.

Фіксування судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється згідно до вимог ст.41 КАС України.

Копія ухвали про відкриття скороченого провадження від 29.04.2014 року була надіслана відповідачу рекомендованим листом зі зворотнім повідомленням за адресою, внесеною до відповідного державного реєстру. Повідомлення про вручення поштового відправлення разом з вищезазначеною ухвалою повернулись до суду з відміткою "за закінченням терміну зберігання", тобто ухвала не вручена адресату з незалежних від суду причин.

Враховуючи положення ч.11 ст.35 КАС, відповідач є належним чином повідомлений про наслідки неподання заперечень проти позову та необхідних документів або заяви про визнання позову до суду, з огляду на що суд, оцінивши повідомлені позивачем обставини, дослідивши матеріали справи, приходить до висновку про задоволення позову, виходячи з наступного.

За матеріалами справи судом встановлено, що ТОВ "Страховий брокер "ФОРУМ ІОФОРА" ( код 36224056) з 02.12.2008 року перебуває на обліку в Основ"янській об'єднаній державній податковій інспекції Головного управління Міндоходів у Харківській області як платник податків (інших обов'язкових платежів), що підтверджується матеріалами справи ( а.с.5-7, 8). Згідно наданих матеріалів справи встановлено, що ТОВ "Страховий брокер "ФОРУМ ІОФОРА" податкову звітність не надає більше одного року. Відповідно довідки (а.с. 11) відповідач заборгованості по платежах до бюджету не має.

Згідно п.п. 16.1.1, п.п.16.1.2, п.п.16.1.3 п. 16.1 ст.16 Податкового кодексу України - платник податків зобов'язаний: стати на облік у контролюючих органах в порядку, встановленому законодавством України; вести в установленому порядку облік доходів і витрат, складати звітність, що стосується обчислення і сплати податків та зборів; подавати до контролюючих органів у порядку, встановленому податковим та митним законодавством, декларації, звітність та інші документи, пов'язані з обчисленням і сплатою податків та зборів;

Підпунктом 20.1.12 п.20.1 ст.20 Податкового кодексу України - органи державної податкової служби мають право: у випадках, встановлених законом, звертатися до суду щодо припинення юридичної особи та підприємницької діяльності фізичної особи - підприємця про визнання недійсними установчих (засновницьких) документів суб'єктів господарювання;

Відповідно до п. 67.2 ст.67 Податкового кодексу України - органи державної податкової служби в установленому законом порядку мають право звертатися до суду про винесення судового рішення щодо: припинення юридичних осіб або підприємницької діяльності фізичних осіб - підприємців.

Відповідно до абз.4 ч.2 ст.46 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців" підставами для постановлення судового рішення про припинення підприємницької діяльності фізичної особи - підприємця є неподання протягом року органам державної податкової служби податкових декларацій, документів фінансової звітності відповідно до закону.

Згідно п. 68.1 ст.68 Податкового кодексу України - орган державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців не пізніше наступного робочого дня з дати державної реєстрації такої особи, державної реєстрації припинення юридичної особи чи підприємницької діяльності фізичної особи - підприємця, внесення будь-яких інших записів до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців повинен передати відповідному органу державної податкової служби повідомлення та відомості з реєстраційної картки про вчинення реєстраційних дій, передбачених законом.

Судом встановлено, що позивач звернувся до суду з позовом на підставі повноважень податкового органу та з визначених Податковим кодексом України, Законом України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб -підприємців" підстав.

Відповідачем дійсно не подано звітність до органів державної податкової служби протягом останнього року, заборгованість перед бюджетом у відповідача відсутня.

Враховуючи викладене вище та беручи до уваги той факт, що відповідно до ч.1 ст.71 КАС України, кожна сторона належними і достатніми доказами повинна довести ті обставини, на яких ґрунтуються її вимоги та заперечення, а відповідач належними доказами не довів факт подачі до податкових органів фінансової звітності, суд вбачає достатньо підстав для задоволення позову.

Відповідно до ст.256 КАС України постанова підлягає негайному виконанню.

Відповідно до ч. 4 ст. 94 КАС України судові витрати з відповідача не стягуються.

На підставі вищевикладеного, керуючись ст. ст. 8-14, 41, 71, 94, 160-164, 167, 183-2, 256 КАС України, суд -

П О С Т А Н О В И В:

Адміністративний позов Основ"янської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління Міндоходів у Харківській області до ТОВ "Страховий брокер "ФОРУМ ІОФОРА" про припинення юридичної особи - задовольнити у повному обсязі.

Припинити юридичну особу ТОВ "Страховий брокер "ФОРУМ ІОФОРА" (код 36224056, вул. Слинька, буд. 4, кв. 111, м. Харків).

Постанова, крім випадків її оскарження в апеляційному порядку, є остаточною та підлягає негайному виконанню.

Постанова може бути оскаржена в апеляційному порядку до Харківського апеляційного адміністративного суду через Харківський окружний адміністративний суд шляхом подачі апеляційної скарги в десятиденний строк з дня отримання копії постанови.

Постанова суду набирає законної сили після закінчення строків для подачі апеляційної скарги, в порядку встановленому ст. 254 КАС України.

Суддя Заічко О.В.

Дата ухвалення рішення06.06.2014
Оприлюднено10.06.2014
Номер документу39096056
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —820/7669/14

Постанова від 06.06.2014

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Заічко О.В.

Ухвала від 29.04.2014

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Заічко О.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні