Ухвала
від 03.06.2014 по справі 908/1784/14
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

номер провадження справи 16/22/14

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

03.06.2014 Справа № 908/1784/14

Боржник - товариство з обмеженою відповідальністю "Діа.Мір" (код ЄДРПОУ 38402881; 69035, м.Запоріжжя, пр.Маяковського, 11; голова ліквідаційної комісії Новоженов В.В.)

про банкрутство

Суддя Ніколаєнко Р.А.

Представники учасників:

від боржника - Волкова Т.О. (дов.№ 1/14 від 30.05.2014)

В засіданні приймає участь:

від ДПІ в Орджонікідзевськомиу районі м.Запоріжжя - Шевченко Д.О. (дов.№ 845/08-29-10/014 від 30.05.2014)

ТОВ "Діа.Мір" у відповідності до положень ст. 95 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" (в редакції Закону від 22.12.2011 № 4212-VІ) подано заяву про порушення справи про банкрутство товариства.

Ухвалою господарського суду Запорізької області від 27.05.2014 заяву прийнято до розгляду, справі присвоєно номер провадження 16/22/14, засідання суду призначено на 03.06.2014.

На обґрунтування подання заяви боржник зазначив, що 03.03.2014 загальними зборами учасників ТОВ "Діа.Мір" було вирішено ліквідувати, призначено голову ліквідаційної комісії. В ході ліквідаційної процедури виявилася неможливість погасити кредиторську заборгованість в загальному розмірі 52450,00 грн., чим спричинено звернення до суду із заявою про порушення справи про банкрутство.

Вивчивши матеріали справи, вислухавши присутніх в судовому засіданні, суд

ВСТАНОВИВ :

04.02.2013 Деснянською районною в м.Києві державною адміністрацією зареєстровано юридичну особу - товариство з обмеженою відповідальністю "Діа.Мір", код ЄДРПОУ 38402881. Первісне місцезнаходження товариство змінило, на цей час значиться у ЄДР за адресою: 69035, м.Запоріжжя, пр.Маяковського, 11.

03.03.2014 засновником ТОВ "Діа.Мір" прийнято рішення (протокол № 03/03/14 від 03.03.2014) припинити діяльність товариства шляхом ліквідації у добровільному порядку у зв'язку неможливістю здійснювати подальшу господарську діяльність, головою ліквідаційної комісії призначено учасника товариства Новоженова В.В., строк для заявлення вимог кредиторів встановлено у два місяці з дня публікації оголошення про припинення шляхом ліквідації у відповідному спеціалізованому друкованому органі.

Згідно з положеннями ст.104 Цивільного кодексу України (ЦК України) юридична особа може бути припиненою шляхом ліквідації.

Відповідно до ч.1 ст.110 ЦК України юридична особа ліквідується, між іншим, за рішенням її учасників або органу юридичної особи, уповноваженого на це установчими документами.

За вимогами ст.105 ЦК України учасники юридичної особи або орган, що прийняв рішення про припинення юридичної особи, зобов'язані негайно повідомити про це орган, що здійснює державну реєстрацію, який вносить до єдиного державного реєстру відомості про те, що юридична особа перебуває у процесі припинення. Учасники юридичної особи або орган, що прийняв рішення про припинення юридичної особи, призначають комісію з припинення юридичної особи - ліквідаційну комісію, ліквідатора тощо. З моменту призначення комісії до неї переходять повноваження щодо управління справами юридичної особи. Комісія виступає в суді від імені юридичної особи, яка припиняється. Комісія з припинення юридичної особи поміщає в друкованих засобах масової інформації, в яких публікуються відомості про державну реєстрацію юридичної особи, що припиняється, повідомлення про припинення юридичної особи.

За вимогами ст.60 Господарського кодексу України орган (особа), який прийняв рішення про ліквідацію суб'єкта господарювання, встановлює порядок та визначає строки проведення ліквідації, а також строк для заяви претензій кредиторами, що не може бути меншим, ніж два місяці з дня оголошення про ліквідацію. Ліквідаційна комісія або інший орган, який проводить ліквідацію суб'єкта господарювання, вміщує в офіційних друкованих органах повідомлення про його ліквідацію та про порядок і строки заяви кредиторами претензій, а явних (відомих) кредиторів повідомляє персонально у письмовій формі у встановлені цим Кодексом чи спеціальним законом строки.

За положеннями ст.35 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців" державний реєстратор за відсутності підстав для залишення документів, які подані для внесення до Єдиного державного реєстру запису про рішення засновників (учасників) юридичної особи або уповноваженого ними органу щодо припинення юридичної особи, без розгляду повинен у день надходження цих документів внести до Єдиного державного реєстру запис про рішення засновників (учасників) юридичної особи або уповноваженого ними органу щодо припинення юридичної особи та в той же день повідомити органи статистики, державної податкової служби, Пенсійного фонду України відомості про внесення такого запису. Повідомлення про внесення запису до Єдиного державного реєстру щодо прийняття рішення засновників (учасників) юридичної особи або уповноваженого ними органу про припинення юридичної особи публікується у спеціалізованому друкованому засобі масової інформації. Відомості про дату публікації повідомлення, яке містить інформацію про строк заявлення вимог кредиторів щодо юридичної особи, що припиняється, надаються органам державної податкової служби, Пенсійного фонду України не пізніше наступного дня з дати публікації такого повідомлення.

Представленим суду витягом з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців підтверджується, що 05.03.2014 до ЄДР внесено рішення учасника щодо припинення юридичної особи ТОВ "Діа.Мір" шляхом ліквідації.

В Бюлетені державної реєстрації № 277(7) від 13.03.2014 опубліковано повідомлення про припинення ТОВ "ДіаМір" шляхом ліквідації з відображенням визначеного строку для пред'явлення вимог кредиторів, а також із зазначенням відомостей про ліквідатора та його місцезнаходження.

В ході ліквідаційної процедури було проведено інвентаризацію майна та виявлено відсутність основних засобів, товарно-матеріальних цінностей (інвентаризаційні описи від 19.05.2014), а також дебіторської заборгованості (акт інвентаризації розрахунків від 19.05.2014).

Відсутність у боржника зареєстрованого нерухомого майна також підтверджується витягом з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно від 28.04.2014, відсутність корпоративних прав - витягом з ЄДР від 23.04.2014, відсутність відкритих рахунків у банківських установах - інформаційною довідкою ДПІ в Орджонікідзевському районі м.Запоріжжя та довідкою ПАТ "Банк Національний кредит" про закриття рахунків боржника.

Натомість, виявилася кредиторська заборгованість перед ТОВ "Бізнес Інформаційні Технології Партнер" (79495, Львівська обл., м.Львів, м.Винники, вул.Кільцева, 1-67) в розмірі 52450,00 грн., яка виникла з договору купівлі-продажу № 02/07/13- від 02.07.2013.

Поставка за вказаним договором на загальну суму 52450,00 грн. підтверджується видатковою накладною № 10/7-К від 10.07.2013.

Заборгованість боржником не оспорюється, обліковується у відповідній бухгалтерській документації, 12.08.2013 сторонами договору підписано акт звірки, згідно з яким боржником визнано сальдо на користь ТОВ "Бізнес Інформаційні Технології Партнер" в розмірі 52450,00 грн.

Після публікації оголошення про припинення ТОВ "Діа.Мір" ТОВ "Бізнес Інформаційні Технології Партнер" заявило вимоги до боржника в розмірі 52450,00 грн. (заява від 28.04.2014), які боржником були визнані (повідомлення вих.№ 01 від 06.05.2014).

Згідно з ч.1 ст.111 ЦК України ліквідаційна комісія після закінчення строку для пред'явлення вимог кредиторами складає проміжний ліквідаційний баланс, який містить відомості про склад майна юридичної особи, перелік пред'явлених кредиторами вимог кредиторів, результати їх розгляду.

Суду представлено проміжний ліквідаційний баланс ТОВ "Діа.Мір" станом на 20.05.2014, який відповідає встановленим вимогам.

Проміжний ліквідаційний баланс затверджено рішенням учасника (протокол № 20/05/14 від 20.05.2014), за наслідками розгляду вирішено звернутися до господарського суду із заявою про порушення справи про банкрутство в зв'язку з недостатністю майна для задоволення кредиторських вимог (протокол № 21/05/14 від 21.05.2014).

Повідомлення про ліквідацію з метою забезпечення проведення перевірок боржник направив до ДПІ та УПФУ в Орджонікідзевському районі м.Запоріжжя.

Таким чином, з матеріалів справи слідує, що боржник не спроможний розрахуватися за кредиторською заборгованістю.

Згідно з вимогами ч.3 ст.110 ЦК України якщо вартість майна юридичної особи є недостатньою для задоволення вимог кредиторів, юридична особа ліквідується в порядку, встановленому законом про відновлення платоспроможності або визнання банкрутом.

Частиною 1 ст.95 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" встановлено, якщо вартості майна боржника - юридичної особи, щодо якого прийнято рішення про ліквідацію, недостатньо для задоволення вимог кредиторів, така юридична особа ліквідується в порядку, передбаченому цим Законом. У разі виявлення зазначених обставин ліквідатор (ліквідаційна комісія) зобов'язаний звернутися до господарського суду із заявою про порушення справи про банкрутство такої юридичної особи. Обов'язковою умовою звернення до господарського суду із заявою про порушення справи про банкрутство є дотримання боржником порядку ліквідації юридичної особи відповідно до законодавства України.

Матеріалами справи підтверджено, що ТОВ "Діа.Мір" дотримано встановлених законом вимог щодо ліквідації юридичної особи за рішенням власника, про що приведено вище. Також встановлено неспроможність боржника задовольнити кредиторські вимоги.

Таким чином, є наявними підстави для порушення провадження у справі про банкрутство ТОВ "Діа.Мір".

Слід порушити провадження у справі про банкрутство ТОВ "Діа.Мір", у відповідності до ч.10 ст.16 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", з метою виявлення усіх кредиторів здійснити офіційне оприлюднення оголошення про порушення справи про банкрутство на офіційному веб-сайті Вищого господарського суду України в мережі Інтернет.

Судове засідання для вирішення питання щодо визнання боржника банкрутом призначається на 13.06.2014 о 10-00.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст.2, 16, 95 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" в редакції Закону України від 22.12.2011 № 4212-VІ, ст.ст.65, 86 Господарського процесуального кодексу України, суд

УХВАЛИВ:

Порушити провадження у справі про банкрутство товариства з обмеженою відповідальністю "Діа.Мір" (код ЄДРПОУ 38402881; 69035, м.Запоріжжя, пр.Маяковського, 11).

Ввести мораторій на задоволення вимог кредиторів.

Оприлюднити на офіційному веб-сайті Вищого господарського суду України оголошення про порушення справи про банкрутство ТОВ "Діа.Мір".

Судове засідання для вирішення питання щодо визнання боржника банкрутом призначити на 13.06.2014 о 10-00.

Засідання відбудеться в приміщенні господарського суду Запорізької області за адресою: 69001, м. Запоріжжя, вул.Тюленіна, 21/Шаумяна, 4, корп.2 (к.216).

Зобов'язати представити суду:

боржника - пояснення щодо обставин справи на дату судового засідання;

ВДВС - довідку про наявність виконавчих документів щодо боржника та про вжиті заходи щодо стягнення безспірних сум з боржника з документальним підтвердженням;

ДПІ - інформацію про призначення та проведення податкових перевірок щодо боржника відповідно до закону, акти та матеріали перевірок.

Явку представника боржника, Новоженова В.В. в судове засідання визнати обов'язковою.

Копії ухвали надіслати боржнику, Новоженову В.В., відділу з питань банкрутства ГУЮ у Запорізькій області, ДПІ в Орджонікідзевському районі м.Запоріжжя, Орджонікідзевському ВДВС Запорізького МУЮ, Орджонікідзевському районному суду м.Запоріжжя, державному реєстратору реєстраційної служби Запорізького МУЮ (Орджонікідзевський район), ТОВ "Бізнес Інформаційні Технології Партнер".

Суддя Р.Ніколаєнко

Дата ухвалення рішення03.06.2014
Оприлюднено12.06.2014
Номер документу39110134
СудочинствоГосподарське
Сутьбанкрутство

Судовий реєстр по справі —908/1784/14

Ухвала від 18.12.2014

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Ніколаєнко Р.А.

Ухвала від 05.12.2014

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Ніколаєнко Р.А.

Ухвала від 04.11.2014

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Ніколаєнко Р.А.

Ухвала від 16.09.2014

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Ніколаєнко Р.А.

Ухвала від 24.12.2014

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Ніколаєнко Р.А.

Ухвала від 21.08.2014

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Ніколаєнко Р.А.

Ухвала від 21.08.2014

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Ніколаєнко Р.А.

Постанова від 13.06.2014

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Ніколаєнко Р.А.

Ухвала від 03.06.2014

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Ніколаєнко Р.А.

Ухвала від 27.05.2014

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Ніколаєнко Р.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні