Ухвала
від 18.06.2009 по справі 42/37б
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

42/37б

                                ГОСПОДАРСЬКИЙ  СУД  ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ  

                                  83048, м.Донецьк, вул.Артема, 157, тел.381-88-46

                                                              У Х В А Л А

                                                  по справі про банкрутство

18.06.09 р.                                                                                           Справа № 42/37б                     

за заявою кредитора (заявника) Товариства з обмеженою відповідальністю “Дорадо - Н”         м. Донецьк

до боржника Товариства з обмеженою відповідальністю “Макадвер” м. Донецьк

про визнання банкрутом   

Суддя                     Попов О.В.

Представники:

від кредитора (ліквідатора): Михайлова Д.О. – за довіреністю від ТОВ “Дорадо - Н”                  м. Донецьк

від боржника: не з'явися

Ухвалою від 08.04.09 за заявою Товариства з обмеженою відповідальністю “Дорадо - Н” м. Донецьк господарським судом Донецької області порушена справа про банкрутство відсутнього боржника Товариства з обмеженою відповідальністю “Макадвер”  м. Донецьк.

Постановою суду від 21.04.09 боржник визнаний банкрутом, відкрита ліквідаційна процедура строком на 3 місяці до 21.07.09 та призначений ліквідатор – ТОВ “Дорадо - Н”         м. Донецьк.

За результатами ліквідаційної процедури ліквідатор представив до суду звіт про проведену  роботу та ліквідаційний баланс.

Ухвалою суду від 10.06.09 судове засідання з розгляду звіту та ліквідаційного балансу призначено на 18.06.09, ліквідатора зобов'язано надати ряд додаткових документів.

Окрім того, до господарського суду Донецької області 11.06.09 надійшло клопотання ДПІ у Київському  р-ні  м. Донецька № 15552/10/10-013 від 29.05.09 про продовження строку ліквідаційної процедури по справі №42/37Б про банкрутство ТОВ “Макадвер” до проведення позапланової невиїзної перевірки.

Господарський суд, розглянувши в засіданні суду 18.06.09 дані звіту та  ліквідаційного балансу, а також додані до них документи, заслухавши виступ представника ліквідатора встановив:

На виконання вимог ст.25 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом” в ході ліквідаційної процедури ліквідатором проведені заходи, направлені на виявлення майна банкрута та можливих кредиторів.

Ліквідатором письмово повідомлені про визнання боржника банкрутом всі можливі кредитори, а саме: ДПІ у Київському р-ні м. Донецька, УПФУ в Київському р-ні                         м. Донецька, Донецький міський центр зайнятості, Центральна міжрайонна виконавча дирекція ФСС з тимчасової втрати працездатності у м. Донецьку, Відділення виконавчої дирекції ФСС від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в Київському  р-ні м. Донецька.

На адресу ліквідатора надійшли відповіді:

-    лист Державної податкової інспекції у Київському р-ні м. Донецька №15041/10/24-013 від 25.05.09, яким повідомлено ліквідатора про відсутність заборгованості до бюджету;

-    лист Управління Пенсійного фонду України в Київському р-ні м. Донецька №14728/02 від 25.05.09, яким повідомлено, що  банкрут заборгованості  перед управлінням не має;

-          лист Центральної міжрайонної виконавчої дирекції Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності у м. Донецьку  №04-798 від 13.05.09 про наявність заборгованісті перед Фондом;

-          лист Відділення виконавчої дирекції ФСС від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в Київському р-ні м. Донецька №01-06/1432 від 12.05.09 про відсутність заборгованості перед Фондом;

-          лист Донецького МЦЗ №08-09/1516 від 07.05.09 про відсутність заборгованості по сплаті внесків до Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування на випадок безробіття.

Згідно отриманих відповідей, з вимогами до боржника звернувся ще один кредитор: Центральна міжрайона виконавча дирекція Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності у м. Донецьку.

Також, ліквідатором направлені запити до Комунального підприємства „Бюро технічної інвентаризації” м. Донецька, Управління Держкомзему у місті Донецьку Донецької області, МРЕВ №1 УДАІ УМВС України в Донецькій області, відділу державної виконавчої служби Київського  районного управління юстиції м. Донецька.

На запити ліквідатора повідомлено наступне:

За даними 1-го ВРЕР ДАІ м. Донецька УДАІ ГУМВС в Донецькій області (лист №9/1-3161 від 07.05.09), за ТОВ “Макадвер” транспортні засоби не зареєстровані.

Згідно облікових даних управління Держкомзему у м. Донецьку Донецької області (лист №01-32-893 від 19.05.09) за боржником на території міської ради на праві власності або користування земельні ділянки не обліковуються.

Листом №1-0794 від 20.05.09 КП “Бюро технічної інвентаризації” м. Донецька повідомило про відсутність зареєстрованого за боржником на праві власності нерухомого майна.

Згідно отриманих даних відділу державної виконавчої служби Київського районного управління юстиції м. Донецька виконавчі документи стосовно ТОВ “Макадвер”  м. Донецьк відсутні (лист від 20.05.09).

В результаті проведеної роботи встановлено:

Майна боржника не виявлено. Будь які майнові активи, необхідні для ведення виробничої діяльності у боржника відсутні.

Інвентаризаційні данні щодо виявлення майнових активів (основних засобів та матеріальних цінностей) підприємства  боржника відсутні, оскільки, як встановлено постановою господарського суду Донецької від 21.04.09 про визнання боржника банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури керівні органи боржника за місцезнаходженням відсутні.

Відсутність заборон відчуження об'єктів нерухомого майна ТОВ “Макадвер” підтверджується витягом з Єдиного реєстру заборон відчуження об'єктів нерухомого майна  №23807668 від 17.06.09.

Відсутність усіх типів обтяжень рухомого майна ТОВ “Макадвер” м. Донецьк підтверджується витягом з Державного реєстру обтяжень рухомого майна №23807736 від 17.06.09.

Відповідно до наданих ліквідатором документів, судом встановлено, що банківські рахунки банкрута закриті.

В зв'язку з відсутністю майнових активів боржника, вимоги кредиторів залишилися незадоволеними та відповідно до приписів п. 6 ст. 31 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом” вважаються погашеними.        

 

За результатами розгляду в судовому засіданні звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу суд визнає їх такими, що підлягають затвердженню, а підприємство-банкрут –ліквідації, оскільки в силу п.2 ст.32 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”, якщо за результатами ліквідаційного балансу після задоволення вимог кредиторів не залишилося майна, господарський суд виносить ухвалу про ліквідацію юридичної особи-банкрута.

Що стосується заявленого клопотання  ДПІ у Київському р-ні м. Донецька, суд зазначає наступне.

Згідно приписів ст. 4-1 ГПК України, ст. 5 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом” провадження у справах про банкрутство здійснюється на підставі норм Господарського процесуального кодексу України з врахуванням особливостей, передбачених Законом України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”.

Згідно ст. 1 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”:

сторони у  справі  про  банкрутство  - кредитори (представник комітету кредиторів), боржник (банкрут);

учасники провадження у  справі  про  банкрутство  -  сторони, арбітражний   керуючий   (розпорядник  майна,  керуючий  санацією, ліквідатор), власник майна (орган, уповноважений управляти майном) боржника,  а  також  у  випадках,  передбачених цим Законом,  інші особи,  які беруть участь у провадженні у справі про  банкрутство, Фонд   державного   майна   України,   державний  орган  з  питань банкрутства,   представник   органу   місцевого    самоврядування, представник працівників боржника.

Як вбачається з матеріалів справи ліквідатор повідомив ДПІ у Київському р-ні                   м. Донецька як можливого кредитора  про визнання боржника банкрутом.

За даними звіту ліквідатора майнові активи та бюджетна заборгованість у боржника відсутні. Відсутність заборгованості підтверджується листом ДПІ № 15041/10/24-013 від 25.05.09р.

Враховуючі відсутність податкового боргу у боржника – ТОВ “Макадвер”, ДПІ у Київському р-ні м. Донецька не є кредитором та взагалі учасником провадження, тому не має права заявляти клопотання у справі.

За таких обставин, суд не вбачає встановлених законодавством підстав для продовження строку ліквідаційної процедури або відмови у затверджені звіту та ліквідаційного балансу, оскільки ліквідатором здійснені усі необхідні заходи у ході ліквідаційної процедури, передбачені Законом України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”, щодо повідомлення можливих кредиторів та виявлення майнових активів боржника.

Керуючись ст. 32, п.6 ст. 40, ст. 52  Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом” господарський суд

                                                            У Х В А Л И В :

1.          Затвердити звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс Товариства з обмеженою відповідальністю “Макадвер” (код ЄДРПОУ 35035828), що зареєстроване за адресою: 83114, Донецька область, м. Донецьк, Київський район, вул. Університетська, буд. 70.

2.          Юридичну особу – банкрут Товариство з обмеженою відповідальністю “Макадвер”     м. Донецьк  – ліквідувати.

3.          Провадження по справі - припинити.

4.          Ухвалу направити органу, який здійснив державну реєстрацію банкрута, органу державної статистики для виключення підприємства – банкрута з Єдиного державного реєстру підприємств та організацій України, власнику, органу державної податкової служби за місцем знаходження банкрута, державному реєстратору та органу ДВС.

Суддя                                                                                                         Попов О.В.           

                    

Вик    тел.

Надруковано примірників -   :

господарському суду Донецької області -   ,

сторонам -   ,

Дата ухвалення рішення18.06.2009
Оприлюднено30.06.2009
Номер документу3935065
СудочинствоГосподарське
Сутьбанкрутство 18.06.09 р.                                                                                           Справа № 42/37б                      за заявою кредитора (заявника) Товариства з обмеженою відповідальністю “Дорадо - Н”         м. Донецьк

Судовий реєстр по справі —42/37б

Ухвала від 26.03.2012

Господарське

Господарський суд Донецької області

Попов О.В.

Ухвала від 24.02.2012

Господарське

Господарський суд Донецької області

Попов О.В.

Ухвала від 16.11.2011

Господарське

Господарський суд Донецької області

Попов О.В.

Ухвала від 16.08.2011

Господарське

Господарський суд Донецької області

Попов О.В.

Постанова від 12.05.2011

Господарське

Господарський суд Донецької області

Попов О.В.

Ухвала від 04.05.2011

Господарське

Господарський суд Донецької області

Попов О.В.

Ухвала від 07.06.2010

Господарське

Господарський суд Донецької області

Попов О.В.

Постанова від 12.04.2010

Господарське

Господарський суд Донецької області

Попов О.В.

Ухвала від 07.04.2010

Господарське

Господарський суд Донецької області

Чорненька І.К.

Ухвала від 31.03.2010

Господарське

Господарський суд Донецької області

Попов О.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні